reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

Dzień dobry!:)
ja jestem w 11 tyg ciązy, za tydzien mam wizytę i te usg i bedziemy sprawdzać przezierność i wogole czy wsio ok.. :))
muszę tylko poprawić wyniki moczu mam liczne bakterie, pobiegne do sklepu po zurawinkę:) zreszto dowiem sie jak lekarz zerknie na wyniki..

sluchajcie zerknełam teraz na wyniki i mam w płytkach krwi LYM% 21.7 gdzie normalna jest 25-50
a NEU% 72.3 gdzie norma jest do 70.. naczytałam sie na necie, i tez mnie to zaniepokoiło.. chociaz zawsze mi morfologia wychodzila doskonała.. mam nadzieje ze dzidzia jest zdrowa :)

reklama
Cześć dziewczynki, meldujemy się po wizycie. Szyjka maksymalnie skrócona, zewnętrznie delikatnie rozwarta ale wewnętrznie trzyma jeszcze dobrze. Maluszek ma główkę bardzo nisko ale nogami pod same żebra mamie fika. Pani doktor była przerażona że jest taki wielki ale okazało się, że mam bardzo dużo wód płodowych. Waga Wojtka 2745g więc tyle ile urodziła się jego mama, przerósł już tatusia. No i podobno 100% mężczyzna :-) mąż dumny jak diabli. W środę pierwsze ktg, następna wizyta za tydzień. Muszę co tydzień badać mocz ze względu na obrzęki.

Cześć dziewczynki, meldujemy się po wizycie. Szyjka maksymalnie skrócona, zewnętrznie delikatnie rozwarta ale wewnętrznie trzyma jeszcze dobrze. Maluszek ma główkę bardzo nisko ale nogami pod same żebra mamie fika. Pani doktor była przerażona że jest taki wielki ale okazało się, że mam bardzo dużo wód płodowych. Waga Wojtka 2745g więc tyle ile urodziła się jego mama, przerósł już tatusia. No i podobno 100% mężczyzna :-) mąż dumny jak diabli. W środę pierwsze ktg, następna wizyta za tydzień. Muszę co tydzień badać mocz ze względu na obrzęki.

Eee to kawał chłopa:D Ciekawe, ile będzie mieć na finiszu:)

W zakupowych pisałam, że jestem spokojniejsza, ale po wizycie tak naprawdę nie jestem. Przez to zatrucie schudłam i wymiary dziecia są niezbyt. BPD 9,71, więc jak w 39 tygodniu, a jestem w 33. Z kolei AC 27,79 jak dla 31-32 tygodnia. Trochę duży rozstrzał :( Lekarz twierdzi, że mam się nie martwić, ale za chwilę zacznę szukać w necie czy to normalne. Waga 2139, więc ok. Łożysko ok, szyjka 3cm, ale zamknięta, ilość wód ok, Szymek głową w dół (czyli bez zmian). Nadal mam zakaz sekszenia, mam się oszczędzać i ... nie jeść mięsa. Jeśli już muszę to tylko gotowane, a tak: warzywa + ryby. Następna wizyta za 3 tygodnie

reklama
My też po wizycie

Mała leży nadal pupa w dole a głowa w żebrach z prawej strony.

Waga 2258 g +/-330g

Tak to ok następna wizytka za 3 tyg i posiewy gin pobierze, zbada szyjke, mala pomierzy jak przyrasta więc w sumie nie ma sie czego przyczepić.

Gratuluję i wam dobrych wieści po wizytach...

Do góry