reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

dziewczyny współczuję przedświąteczno-świątecznych przejść... ale teraz już byle do Nowego Roku i niektóre z Was zaczną się rozpakowywać :) ja jeszcze do lutego chcę poczekać, jak nadejdzie to niech się dzieje jak najszybciej ;)
co do tych bóli wokół pępka to ja też tak mam! mam takiego jakby siniaka wokół pępka i skóra wokół niego jest bardzo tkliwa, boli każdy dotyk :/ dziś zapytam ginki co to... ehh idę się przygotować do wizyty... czyli lusterko i maszynka w ruch :eek: tragedia...

reklama
U mnie też pępek bardzo wrażliwy-momentami normalnie jakby mały siedział i od środka go ciągnął w dół.
MegiPegi tak jak mówisz, byle do Nowego Roku :-) a potem niech się dzieje co chce...

wspólczuje chorób.
Ja chcę wytrzymać do 12 stycznia wtedy minie 37tc więc ciąża donoszona.
Dobił mnie ten paciorkowiec, w poprzedniej ciązy też miałam i niestety przedwcześnie odeszły wody a w szpitalu nie dostałam kroplówki z antybiotykiem tylko chyba zastrzyk (ale nie potrafię sobie przypomnieć) jedynie na wypisie mam że 3 godz przed porodem dostałam antybiotyk. Przez to z Natanem byłam w szpitalu ponad tydzień bo on dostawał antybiotyk 7 dni bo miał problemy z oddychaniem.
A teraz bardzo bym chciała żeby wszystko było dobrze i żebyśmy wyszli w 3 dobę.

ja po wizycie :-)

Olus wg dr bedzie maly, wg pomiarow ma 2140g jego siorka dla porownania w tym samym czasie miala 2890g ponoc ma jej nie przebic wagowo ;-)
serduszko wali 153, maly fika glowe ma w moim lewym boku dupke po skosie na prawo a nogi nad glowa ;-) ilosc wod w normie, lozysko bez oznak zwapnienia, pepowina plywa luzno :-) szyjka dluga, zero oznak zblizajacego sie porodu, wymaz na paciorkowca do odbioru za tydzien :-) next wizyta 21.01 ostatnia :roll: :shock: i wtedy umawiamy sie na cc ;-)

paciorkowca w ciazy sie nie leczy przed porodem tylko daja antybiotyk, wazne zeby miec wynik wymazu przy sobie (ja mam do odebrania za tydzien) zeby niepotrzebnie nie dali antybiotyku nam/dziecku.

nadika ja miałam paciorka i wyszłam w 3 dobie. tylko mały miał częściej badania robione niż inne dzieciaczki bo chcieli mieć pewność, że wsio ok zanim nas wypuścili.
Aleksp w którym to szpitalu wylądowałaś? najważniejsze, ze wsio ok

ja po wizycie :-)

Olus wg dr bedzie maly, wg pomiarow ma 2140g jego siorka dla porownania w tym samym czasie miala 2890g ponoc ma jej nie przebic wagowo ;-)
serduszko wali 153, maly fika glowe ma w moim lewym boku dupke po skosie na prawo a nogi nad glowa ;-) ilosc wod w normie, lozysko bez oznak zwapnienia, pepowina plywa luzno :-) szyjka dluga, zero oznak zblizajacego sie porodu, wymaz na paciorkowca do odbioru za tydzien :-) next wizyta 21.01 ostatnia :roll: :shock: i wtedy umawiamy sie na cc ;-)

paciorkowca w ciazy sie nie leczy przed porodem tylko daja antybiotyk, wazne zeby miec wynik wymazu przy sobie (ja mam do odebrania za tydzien) zeby niepotrzebnie nie dali antybiotyku nam/dziecku.

super wieści:) Oluś mały ale zdrowy:)

Nie było czasu przez te święta napisać o wizycie.
Byłam 20.12 z maluszkiem wszystko w porządku. wciaż jest chłopcem, szacowana waga to 2100 położenie główkowe- czyli chyba głową w dół? łożysko na tylnej ścianie prawidłowe macica ok mam się nie przemęczać dbać o siebie i następna wizyta za 3 tyg czyli 10.01. i mam zrobić morfologię mocz i HBS cokolwiek to jest to ostatnie.

Mały podczas USG wkładał sobie nogę do buzi:) mąż był bardzo zadowolony, że udało mu się ze mną pójść na wizytę i zobaczyć wszystko:)

reklama
i my dziś po wizycie :)
noszę Małego wielkoludka :szok: wg szacunkowych pomiarów w skończonym 31 tygodniu waży ponad 2300g (a może 2600...? kurcze z wrażenia zapomniałam :/) i słowa ginki "mały to on nie będzie" :szok: (może niepotrzebnie kupiłam kbodziaki i pajace w rozm 56 :eek: ) ehh boję się porodu:-( jakby miał być duży to wolę mieć cesarkę... a tak poza tym to wszystko ok, następna wizyta za 2 tygodnie, mam przez ten czas zrobić mocz i morfologię, na nast wizycie będzie mi pobierać posiew na paciorkowca, a za kolejne 2 tygodnie wypisze mi już skierowanie do szpitala :szok: ale ten czas ucieka!

Do góry