reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

dziewczyny współczuję przedświąteczno-świątecznych przejść... ale teraz już byle do Nowego Roku i niektóre z Was zaczną się rozpakowywać :) ja jeszcze do lutego chcę poczekać, jak nadejdzie to niech się dzieje jak najszybciej ;)
co do tych bóli wokół pępka to ja też tak mam! mam takiego jakby siniaka wokół pępka i skóra wokół niego jest bardzo tkliwa, boli każdy dotyk :/ dziś zapytam ginki co to... ehh idę się przygotować do wizyty... czyli lusterko i maszynka w ruch :eek: tragedia...

reklama
U mnie też pępek bardzo wrażliwy-momentami normalnie jakby mały siedział i od środka go ciągnął w dół.
MegiPegi tak jak mówisz, byle do Nowego Roku :-) a potem niech się dzieje co chce...

wspólczuje chorób.
Ja chcę wytrzymać do 12 stycznia wtedy minie 37tc więc ciąża donoszona.
Dobił mnie ten paciorkowiec, w poprzedniej ciązy też miałam i niestety przedwcześnie odeszły wody a w szpitalu nie dostałam kroplówki z antybiotykiem tylko chyba zastrzyk (ale nie potrafię sobie przypomnieć) jedynie na wypisie mam że 3 godz przed porodem dostałam antybiotyk. Przez to z Natanem byłam w szpitalu ponad tydzień bo on dostawał antybiotyk 7 dni bo miał problemy z oddychaniem.
A teraz bardzo bym chciała żeby wszystko było dobrze i żebyśmy wyszli w 3 dobę.

ja po wizycie :-)

Olus wg dr bedzie maly, wg pomiarow ma 2140g jego siorka dla porownania w tym samym czasie miala 2890g ponoc ma jej nie przebic wagowo ;-)
serduszko wali 153, maly fika glowe ma w moim lewym boku dupke po skosie na prawo a nogi nad glowa ;-) ilosc wod w normie, lozysko bez oznak zwapnienia, pepowina plywa luzno :-) szyjka dluga, zero oznak zblizajacego sie porodu, wymaz na paciorkowca do odbioru za tydzien :-) next wizyta 21.01 ostatnia :roll: :shock: i wtedy umawiamy sie na cc ;-)

paciorkowca w ciazy sie nie leczy przed porodem tylko daja antybiotyk, wazne zeby miec wynik wymazu przy sobie (ja mam do odebrania za tydzien) zeby niepotrzebnie nie dali antybiotyku nam/dziecku.

nadika ja miałam paciorka i wyszłam w 3 dobie. tylko mały miał częściej badania robione niż inne dzieciaczki bo chcieli mieć pewność, że wsio ok zanim nas wypuścili.
Aleksp w którym to szpitalu wylądowałaś? najważniejsze, ze wsio ok

ja po wizycie :-)

Olus wg dr bedzie maly, wg pomiarow ma 2140g jego siorka dla porownania w tym samym czasie miala 2890g ponoc ma jej nie przebic wagowo ;-)
serduszko wali 153, maly fika glowe ma w moim lewym boku dupke po skosie na prawo a nogi nad glowa ;-) ilosc wod w normie, lozysko bez oznak zwapnienia, pepowina plywa luzno :-) szyjka dluga, zero oznak zblizajacego sie porodu, wymaz na paciorkowca do odbioru za tydzien :-) next wizyta 21.01 ostatnia :roll: :shock: i wtedy umawiamy sie na cc ;-)

paciorkowca w ciazy sie nie leczy przed porodem tylko daja antybiotyk, wazne zeby miec wynik wymazu przy sobie (ja mam do odebrania za tydzien) zeby niepotrzebnie nie dali antybiotyku nam/dziecku.

super wieści:) Oluś mały ale zdrowy:)

Nie było czasu przez te święta napisać o wizycie.
Byłam 20.12 z maluszkiem wszystko w porządku. wciaż jest chłopcem, szacowana waga to 2100 położenie główkowe- czyli chyba głową w dół? łożysko na tylnej ścianie prawidłowe macica ok mam się nie przemęczać dbać o siebie i następna wizyta za 3 tyg czyli 10.01. i mam zrobić morfologię mocz i HBS cokolwiek to jest to ostatnie.

Mały podczas USG wkładał sobie nogę do buzi:) mąż był bardzo zadowolony, że udało mu się ze mną pójść na wizytę i zobaczyć wszystko:)

reklama
i my dziś po wizycie :)
noszę Małego wielkoludka :szok: wg szacunkowych pomiarów w skończonym 31 tygodniu waży ponad 2300g (a może 2600...? kurcze z wrażenia zapomniałam :/) i słowa ginki "mały to on nie będzie" :szok: (może niepotrzebnie kupiłam kbodziaki i pajace w rozm 56 :eek: ) ehh boję się porodu:-( jakby miał być duży to wolę mieć cesarkę... a tak poza tym to wszystko ok, następna wizyta za 2 tygodnie, mam przez ten czas zrobić mocz i morfologię, na nast wizycie będzie mi pobierać posiew na paciorkowca, a za kolejne 2 tygodnie wypisze mi już skierowanie do szpitala :szok: ale ten czas ucieka!

Do góry