reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

reklama
Domi u nas Natalka w 28 miala 1140 wiec nie wiem czy w 30 miala 1500:/
Gin. Powedziala, ze drobna raczej bedzie:)
Kosc udowa tez byla o tydzien do tylu w porownaniu do reszty ktora byla ok. roznice do 2 tyg. Sa w normie:)

super, że wizyty poszły dziś ok :-)

my też dziś po wizycie - w sumie wszystko ok, tylko na KTG małe się na początku ruszało, a później przestało i mnie trzymali pod zapisem 40 min :eek: ale lekarz mówił, że wszystko w porządku :-) teraz KTG 2 stycznia, a USG dopiero 9 stycznia. mam nadzieję, że me dziecię w końcu pokaże co ma między nóżkami :-p

dlatego po Świętach biorę się w końcu za pranie ubranek uniwersalnych ;-)

Madziku podziwiam cierpliwość. Ja bym z ciekawości padła gdybym nadal nie wiedziała.
U mnie ubranka poprane i wszystko przygotowane na pojawienie się małego. Następna wizyta 4 stycznia, miała być 2 ale wynegocjowałam bo 4ego mam też endokrynologa więc za jednym zamachem sobie obu załatwię. Wtedy 2ego na pobranie krwi i tylko dwie wizyty w przychodni będą. Powiedziała że wtedy mnie na ktg skieruje

paol1nka ja też nie miałam jeszcze ktg. Skoro nic się nie dzieje to lekarze nie wysyłają. Ja jak pójdę teraz 4ego to będzie 37tc więc wtedy już chyba jest normą. Zwłaszcza z tą moją szyjką.

ja też ktg nie miałam a jak będę na wizycie 3 stycznia to będzie koniec 36 tc więc pewnie mi zleci wtedy.
jak nic się nie dzieje to chyba od 37 czy nawet38 robią.

paol1nka ja w pierwszej ciąży pierwsze KTG miałam dopiero jak mnie zostawili w szpitalu w dniu terminu, a teraz jestem w poradni w której normą jest KTG od 28 tyg. zależy chyba od lekarza czy przychodni :tak:

marta-l ja też padam i tak wyczekuję od wizyty do wizyty, od USG do USG i co ja zrobię, że me dziecię tak wstydliwe. na ostatnim USG to lekarz mnie obracał, szturchał mi brzuch, a małe się zawzięło i nie pokazało. Zresztą w pierwszej ciąży dowiedziałam się w 30 tyg. Moje potomstwo uczy mnie cierpliwości, bo ja od zawsze jak coś umyśliłam to musiało być teraz, zaraz, natychmiast :-p

reklama
No to meldujemy się po wizycie:))
koniec 30tc:
Amelka waży 1240g- wg gin drobna dziewczynka bedzie- potwierdzona płec:))) i dobrze bo tyle ,,damskich" ubranek dostałysmy ze mozna sklep otworzyc
AC -obwod brzuszka 28tc+1 dzien
BPD- wyniar gówki dwuciemienowy 30tc
FL- długosc kosci udowej 28tcd+4 dni
HC -obwód głowki 29tc+ 1 dzien

PODOBNO WSZYSTKO GIT-możliwa róznica 2 tyg to norma

Buzka sliczna a nochal po tatusiu:):)i teściowej:))( buziaki dla mamy)
Mała ułozona głowkowo z mozliwoscia zmiany pozycji do 34tc.

Dzien bardzooo udany, zwłaszcza ze dodatkowo dotarł do Nas oczekiwany od miesiaca wózek:). Czyli jestesmy prawie gotowi:))

Hmm i konkretna informacja zwrotna od gin ze trzeba chodzic cieplo ubranym bo ciało mamy chlodne...ale jak jak duszno i goraco:(a swoja droga to normalne u mnie
Ale pochawła za utrzymanie wagi- tydzien 30+ 1 dzien-waga +7,5kg, zero zachcianek , zero mdlosci przez zaly czas.....boszzz zeby tak zawsze wszystko przebiegało jak ta ciaza.
I wiele informacji na temat szpitala , ktory juz prawie byl wybrany.....a jednak...skoro lekarz odradza tzn ze na forach prawde pisza
Trzymam kciuki za Was dziewczyny

Do góry