reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

ja czuję czkawkę na dole, w pachwinach a Waly leży w poprzek. Główka po lewej stronie. Ale dziewczyny, ktorych dzieci leżą główka w dól- tez czują na dole czkawkę (tak piszą).

Gratulacje z powodu udanych wizyt! Ja w czwartek idę się badać.

Bella- no weź, nie masz z kim bliżej transakcji robic? Ja biorę naturalny i jeszcze jakieś ciasto dorzucę!

reklama
Martuszka doooobra to ja oddam Cortinie Ani cc a biore Twoją i ciaaaaaaasto:))))

ja tam czkawkę czuje po lewo na dole ale nie w pachwinach ... i nie ma znaczenia czy leżała w dół czy w górę główką, ale moja może 3-5 razy tylko czkawke miała;]

Hej dziewczyny, witamy się po wizycie. U mamy szyjka nadal krótka ale się nie pogorszyło od tamtego tygodnia. Mam dalej leżeć ale na oddział mnie nie wysłała. Pobrałyśmy posiew na GBS. Mały ułożony główkowo, niziutko- powoli wpasowuje się w kanał rodny. Waży 2100g więc nadal jest drobniutki. Wszystkie wymiary w normie.

ja czkawkę czuję po prawej w dole. A córcia ułożona jest główkowo i chyba dość nisko.
W poniedziałek na usg wyszło, że waży około 2700 i lekarz zaczął sugerować, że dobrze byłoby urodzić najpóźniej w terminie, bo zanosi się na duże dziecko, a ja wolałabym sn:)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!! Az jestem ciekawa jaka moja ma wage, ale raczej tez z tych drobniejszych bedzie:)

Marta bedzie nam sie szybko rodzic:))

ja tez dzisiaj po wizycie, serduszko bije miarowo, szyjka ok, mam brac tylko wit C na krwawienie dziąseł ;-)
na następnej wizycie będę miała pobierany posiew na GBS z pochwy i odbytu, jak usłyszałam o odbycie to strach mnie obszedł:-p
marta, jak to wygląda od strony technicznej?:szok:

to i ja się melduje po wizycie.
mała jest głowką w dół ale lezy tak po skosie:-D tyłeczek ma po lewej stronie pod żebrami. serducho ok. waży 1561g. i nie zapowiada się na wielkiego człowieka. rośnie miarowo choc trochę mnie zaniepokoiła bo powiedziała, że drobna jest tzn, że mała kosc udowa coś mniejsza od głowki i brzuszka ale miesci się w normach. kazala się nie martwic. moze będzie mała po mamie. ja miałam 2,5 kg. licze, że będzie zdrowa. i tego sie trzymam. ale strachmnie obleciał....
no i przytyłam 1,4kg w 2 tygodnie:wściekła/y:

reklama
Do góry