reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

ja czuję czkawkę na dole, w pachwinach a Waly leży w poprzek. Główka po lewej stronie. Ale dziewczyny, ktorych dzieci leżą główka w dól- tez czują na dole czkawkę (tak piszą).

Gratulacje z powodu udanych wizyt! Ja w czwartek idę się badać.

Bella- no weź, nie masz z kim bliżej transakcji robic? Ja biorę naturalny i jeszcze jakieś ciasto dorzucę!

reklama
Martuszka doooobra to ja oddam Cortinie Ani cc a biore Twoją i ciaaaaaaasto:))))

ja tam czkawkę czuje po lewo na dole ale nie w pachwinach ... i nie ma znaczenia czy leżała w dół czy w górę główką, ale moja może 3-5 razy tylko czkawke miała;]

Hej dziewczyny, witamy się po wizycie. U mamy szyjka nadal krótka ale się nie pogorszyło od tamtego tygodnia. Mam dalej leżeć ale na oddział mnie nie wysłała. Pobrałyśmy posiew na GBS. Mały ułożony główkowo, niziutko- powoli wpasowuje się w kanał rodny. Waży 2100g więc nadal jest drobniutki. Wszystkie wymiary w normie.

ja czkawkę czuję po prawej w dole. A córcia ułożona jest główkowo i chyba dość nisko.
W poniedziałek na usg wyszło, że waży około 2700 i lekarz zaczął sugerować, że dobrze byłoby urodzić najpóźniej w terminie, bo zanosi się na duże dziecko, a ja wolałabym sn:)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!! Az jestem ciekawa jaka moja ma wage, ale raczej tez z tych drobniejszych bedzie:)

Marta bedzie nam sie szybko rodzic:))

ja tez dzisiaj po wizycie, serduszko bije miarowo, szyjka ok, mam brac tylko wit C na krwawienie dziąseł ;-)
na następnej wizycie będę miała pobierany posiew na GBS z pochwy i odbytu, jak usłyszałam o odbycie to strach mnie obszedł:-p
marta, jak to wygląda od strony technicznej?:szok:

to i ja się melduje po wizycie.
mała jest głowką w dół ale lezy tak po skosie:-D tyłeczek ma po lewej stronie pod żebrami. serducho ok. waży 1561g. i nie zapowiada się na wielkiego człowieka. rośnie miarowo choc trochę mnie zaniepokoiła bo powiedziała, że drobna jest tzn, że mała kosc udowa coś mniejsza od głowki i brzuszka ale miesci się w normach. kazala się nie martwic. moze będzie mała po mamie. ja miałam 2,5 kg. licze, że będzie zdrowa. i tego sie trzymam. ale strachmnie obleciał....
no i przytyłam 1,4kg w 2 tygodnie:wściekła/y:

reklama
Do góry