reklama
Ania1973G
Fanka BB :)
A.m.g. - mama nadzieję,że lekarz tylko chciał cie zmobilizować do leżenia, trzymam kciuki oby maluszek poczekał jeszcze z 8 tyg
poli0105
ja też dzisiaj po wizycie, niestety tak dobrych wieści nie mam ;/;/
zaczne od tego że ostatniego czasu miałam częste skurcze. Dziś lekarz zabronił mi sie w ogole gdziekolwiek ruszać, mała pcha się już na świat a ja mam już "wewnętrzne" (cokolwiek to znaczy) rozwarcie. Lekarz powiedział że jak sie nic nie zmieni przez dwa tygodnie to 18 grudnia do szpitala i poród jeszcze przed świętami. Jestem załamana, brzuch mnie boli ale teraz to już chyba ze stresu....
Do 17 grudnia leże plackiem i nic nie będe robić.
Biedaku, leż!!! 3mam kciuki by jednak poród nastąpił po nowym roku:-(Nie denerwuj się, bo to przyspieszy poród!! Obyś dotrwała chociaż do 34, 35 tygodnia. Moja mama tak rodziła siostrę i brata i wszytko było ok!!
edit: a jak Ty czujesz te skurcze??
patik80
Megi najważniejsze że z dzidzią ok
a.m.g dołączam swoje kciuki &&&&& leż jak ginek kazał, to i maluch może postanowi posiedzieć dłużej moja mama w 4 ciąży miała na kontroli w 8 miesiącu 1 cm rozwarcia a potem się okazało że jeszcze musieli wywoływać poród bo przenosiła.
a.m.g dołączam swoje kciuki &&&&& leż jak ginek kazał, to i maluch może postanowi posiedzieć dłużej moja mama w 4 ciąży miała na kontroli w 8 miesiącu 1 cm rozwarcia a potem się okazało że jeszcze musieli wywoływać poród bo przenosiła.
a.m.g biedaku! Trzymam kciuki!
A co do wewnętrznego rozwarcia to Nam położna ostatnio mówiła,że jak szyjka się rozwiera to tak jak by miała 2 zaciśnięte pętelki. Na końcu i na początku. Przy porodzie najpierw rozwiera się ta część w środku i zapewne Ty właśnie tak masz.
A co do wewnętrznego rozwarcia to Nam położna ostatnio mówiła,że jak szyjka się rozwiera to tak jak by miała 2 zaciśnięte pętelki. Na końcu i na początku. Przy porodzie najpierw rozwiera się ta część w środku i zapewne Ty właśnie tak masz.
martuszka5
moja mama w 4 ciąży miała na kontroli w 8 miesiącu 1 cm rozwarcia a potem się okazało że jeszcze musieli wywoływać poród bo przenosiła.
moja siostra to chyba w 7 miesiącu miała rozwarcie. Z małym synkiem to nie mogła się oszczędzać. A jak przyszedł czas porodu to też przenosiła ;-)
Mi też stwierdzili wewnętrzne rozwarcie, ale potem powiedzieli że to chyba jednak nie to.... Pewnie za jakieś 7, 10 dni powtórzę usg szyjki to się okaże o co chodzi.
Dziś lekarz zabronił mi sie w ogole gdziekolwiek ruszać, mała pcha się już na świat a ja mam już "wewnętrzne" (cokolwiek to znaczy) rozwarcie. Lekarz powiedział że jak sie nic nie zmieni przez dwa tygodnie to 18 grudnia do szpitala i poród jeszcze przed świętami. Jestem załamana, brzuch mnie boli ale teraz to już chyba ze stresu.
a.m.g., leż grzecznie i nie zamartwiaj się, teraz jak trafiłam do szpitala w 28tc+3d, to jechałam tam z wizją natychmiastowej cesarki, bo podejrzewali odklejanie się łożyska i na pocieszenie myślałam sobie o mojej koleżance, która urodziła synka w 29 tc, Filip ważył niecały kilogram, a teraz ma 7 lat i jest zdrowym dzieckiem
Jutro mam KTG o 7:45, czyli bladym świtem czeka mnie wycieczka pociągiem do Warszawy do szpitala na badanie, po prostu cudownie.
reklama
domikcw
MEGIPEGI gratuluje zdrowej kluseczki
A.M.G. kciuki zaciskam, żeby maleństwo czekało grzecznie jeszcze kilka tygodni, a Ty lez i się oszczędzaj. badz dobrej mysli kochana:*!
A.M.G. kciuki zaciskam, żeby maleństwo czekało grzecznie jeszcze kilka tygodni, a Ty lez i się oszczędzaj. badz dobrej mysli kochana:*!