reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

Poli super, że gładko poszło!

Zapytałam w końcu gina o to podawanie wagi dzidziów, a on mi na to że może, ale to długo trwa. Powiedziałam "aha", ale sam zmierzył i nie było problemu. Wg usg wychodzi 27/28 tydzień ciąży (czyli wg poczęcia,nie ostatniej miesiączki ;)). Mała stoi na baczność i waży ok 1kg. Łożysko już całkiem ok i z tyłu, więc się cieszę.
A i jeszcze jedno. Lekarz zapytał: "a czemu nie mieliśmy badania na glukoze?" Eee, no jak na ostatniej wizycie pytałam to mówił, że jeszcze jest czas. Mam zrobić jeszcze w tym tygodniu. A następną wizytę mam dopiero 7 stycznia, bo doktor przed świętami bierze wolne ;(

Ostatnia edycja:
reklama
ja już mam wizytę za sobą, wszystko ok, ale mam pić sok pomidorowy, w życiu nawet szklanka nie przeszła mi przez gardło, więc wiem że będzie ciężko, teraz śmigam do szkoły rodzenia, dzisiaj prawie wyzdrowiałam, tylko przeszło na męża

My też już po wizycie. Madziulek jest nadal Madziulkiem :-) Widzieliśmy na USG jak pięknie otwiera buźkę :-) cudny widok. Nie była mierzona tylko posłuchaliśmy jak serduszko bije. Dokładne mierzenie na następnej wizycie (27.12) więc wtedy też się dowiemy ile waży nasza kruszynka :-)

Moje wyniki się podobały pani doktor więc jakiś szczególnych zaleceń nie dostałam. Oby wszystko było tak dalej:tak:

Dziewuszki gratuluję udanych wizyt:-)

ja zażywam Tardyferon-Fol czy jakoś tak ;) takie wściekle różowe :)

o ja to też brałam, po pierwszym porodzie, bo już po nabawiłam się anemii :/

gratuluję udanych wizyt, moja dopiero 07.12. dzisiaj odebrałam wyniki krwi i moczu: pełno plusów i minusów, ale jak tak czytam w necie to standard.

Ostatnia edycja:
reklama
super, że dzisiejsze wizytujące przynoszą same dobre wieści, pozdrowionka dla grzecznych brzdąców :-)

my wizyta 07.12 ale tylko KTG a normalna 19.12 i tak sobie myślę czy by nie zrobić USG prywatnie, bo mnie zżera ciekawość czy to drugi syn tam siedzi czy córcia :-p ile płacicie za USG?

Do góry