reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

HEJ dziewczyny.

Co do żelaza to czy ktoras z Was łykała 3*2 szt?
BO cos mnie niepokoi nadgorliwosc mojej gin.
Kazala mi tyle łykac, pojawiły sie problemy ze sprawami toalety, po czym wyniki wcale sie nie zmienily, wyslala do hematoroga ten stwierdzil ze mam wyniki jak 90% kobietw ciazy czyli z minimalnie obnizone i kazał odstawic zelazo..............
i ja juz nie wiem...

noo coś sporo tego żelaza..Ja 1x1 odstawiłam po tygodniu bo pojawiły się hemoroidy. Ale czytałam, że żelaza nie można brać na pusty żołądek i trzeba go popijać dużą ilością wody- więc pewnie to przez to, bo brałam nie raz przed śwniadaniem

reklama
wydaje mi się, że z tym żelazem to przesadziła:szok: w życiu nie słyszałam o takim dawkowaniu, nawet w szkole. Aleksp napisz jaką miałaś hemoglobinę i hematokryt?

noo coś sporo tego żelaza..Ja 1x1 odstawiłam po tygodniu bo pojawiły się hemoroidy. Ale czytałam, że żelaza nie można brać na pusty żołądek i trzeba go popijać dużą ilością wody- więc pewnie to przez to, bo brałam nie raz przed śwniadaniem

O mam nadzieje, że ta rada się sprawdzi, bo nie chcę mieć problemów w toalecie. :-)

Poli i Kingajanik trzymam za wizyty. &&&&&& I czekamy na wieści.:tak:

Aleksp mnie lekarz przepisał 2x1 a i tak wydaje mi się to za dużo. Łykam tylko jedną na dzień. W samej ulotce napisane jest by nie przekraczać dawki 1 max do 2 razy dziennie bo są spore dolegliwości i łatwo przedawkować a i anemia w ciąży to podobno w większości przypadków norma. Ja mam wyniki niewiele poniżej normy (10,8 a norma 11) więc za bardzo się tym nie przejmuje... ;)

ja zażywam Tardyferon-Fol czy jakoś tak ;) takie wściekle różowe :)

Poli. Kingajanik. Też wizytuję i kciuki trzymam! Ja na 15:00, a Wy? ;)))

Mam dziś wyjątkowo dużo pytań do gina, bo już zaczęłam czuć, że coraz bliżej do porodu i czas na konkrety. Mam nadzieję, że chłop okaże trochę cierpliwości ;) Wcześniejsze ciąże prowadziła mi choć w tej samej przychodni inna pani doktor (niestety przeprowadziła się do innej miejscowości), więc nie wiem do końca jak opanowany jest pan doktor.

Ciekawe też czy wstawi mi żelazo - bo widzę, że taki prędki do tego nie jest. W razie czego porównamy dawki :)

dziewczyny powodzenia na wizytach :-)

ja dostałam żelazo 2x1, a w pierwszej ciąży to od 3 miesiąca brałam żelazo, jod i coś tam jeszcze, bo lekarz jakiś nadgorliwy był a wyniki miałam dobre :-)

reklama
8991.jpg

powodzenia dziewczynki na wizytach wam zycze ! ja wizytuje w sobote ... rano :szok:

Do góry