reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

współczuje żelaza, ja się go panicznie boję, ale na szczęście ostatnie wyniki wyszły jeszcze w granicach normy więc nic nie biorę, ale wam polecam dużo więcej czerwonego mięska niż kurczaka i sok z buraków nie jest taki zły czasem piję, świetnie podnosi hemoglobinę i do tego reguluje wypróżnienia:tak:

powodzenia na dzisiejszych wizytach:-)

reklama
ja poprzednim razem dostalam tandyferon jak zelazo spadlo ponizej 11 ale nic mi to nie dalo bo mimo lekow dalej nedzna hemoglobine mialam ;-) uroki ciazy :sorry:

ooo jestescie kochane.

ja miałam 10,7 , łykałam zelazo w tej dawce i po miesiacu 10,8.....potem własnie ta wizyta u hematologa no i odstawiłam w zwiazku z cholernymi zaparciami. Dzis oddałam krew ponownie wiec zobaczymy jutro, wizyte mam w czw wiec jelsi wyniki nie spadna to z nia porozmawiam na temat tej diabelskiej dawki

No własnie....i do tego po tych przejsciach pojawiły sie hemoroidy......grrrr da sie zyc ale moze powiecie jak sie tego pozbyc w miare szybko

Ja już Kochane po wizycie :)
Usg nie robiliśmy, bo miałam robione w szpitalu i stwierdzilismy wspólnie z moją gin, że nie będziemy niepotrzebnie maluszka naświetlać. Nastepnym razem go podglądniemy :]

Z szyjką wszystko ok, krążek na swoim miejscu. Tylko brzuch mam ciągle twardy i troszkę pani doktor kręciła z niezadowoleniem głową, ale co ja poradzę? Sama go sobie przecież betonem nie utwardzam :sorry:

Niestety tak jak wiekszość z Was, i mnie dopadła anemia. Mam przepisany tardyferon 2x1 tabletka. Z tym, że kurczę... zastanawiam się czy go brać. Wiem jak wygląda sprawa wypróżnień po żelazie i przeraża mnie to między innymi ze względu na hemoroidy, które już teraz spędzają mi sen z powiek i są przyczyną wielu moich łez :-( I tak źle i tak nie dobrze :confused:

Eve zapodaj sobie sok z burakow i produkty bogate w zelazo moze naturalnymi sposobami sobie hemoglobine podciagniesz ? za miesiac zbadasz krew i wtedy ew. zapodasz sobie tabsy :-)
jak mi wyjdzie hemoglobina nedzna to taki mam wlasnie plan :cool2:

Eve to w sumie dobre wieści, trzymaj Kubusia mocno i nie puszczaj aż do lutego:-)

Co do żelaza to ja też brałam te różowe tabletki (wczoraj skończyłam opakowanie) Miałam brać jedną przed śniadaniem. Żadnych większych problemów z wypróżnianiem nie miałam, więc pewnie na każdego inaczej działa.

Dzisiaj też mam wizytę na 17 więc proszę o kciukasy:tak: A co do listy to pewnie też muszę w końcu taką spisać, bo zawsze jak wychodzę z gabinetu to mam tyle pytań a jak siedzę w środku to w głowie pustki.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące:-)&&&&&&

Wow ale dziś wizyt!! ja na swoją jeszcze poczekam:(

Eve super wieści:))

laski co Wy tak z tym żelazem, ja tam biorę hmmm niby miało być 2x1 ale wychodzi jakieś 1,5x1 (ciągle zapominam) krew duuuzo się poprawiła bo z 10,9 do 11,8 a z załatwianiem nie mam problemów;]

trzymam kciuki za wizyty:)

reklama
My już po wizycie:-). Wyprosiłam usg, na co lekarz przystał- bo niby do 33 tyg i tak miał szczegółowe usg zrobić. Spytałam o adhd mojego dziecka to się śmiał, że powinnam się cieszyć. Mój synuś to prawie 1,5 kg klocek:tak:Lekarz powiedział, że waga jest idealna.
Poza tym ilość wód prawidłowa, wszystkie narządy dzidzi prawidłowe i widoczne, ułożenie główkowe, pępowina prawidłowa, szyjka zamknięta i długa:-D
Zapytałam o swędzenie skóry i dostałam opieprz, że nie powiedziałam tego od razu przy wejściu:eek:. Więc jutro robię badania i mam szybko dzwonić do gina z wynikami. Jednak powiedział, że raczej jest wszytko w porządku. Oby!!!! Na następną wizytę za 3 tyg mam zrobić badanie moczu i morfologię.
Gin potwierdził, że przez żelazo pewnie mam problemy z wypróżnianiem i dobrze, że odstawiłam. Jak żelazo będzie poniżej 11 to przepisze mi inny specyfik do łykania. Ahaa i znów krzyczał, że głaszczę brzuch;-)I mam dzwonić do niego, gdy brzuch będzie się napinał więcej niż 3-4 razy dziennie.

Do góry