reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

CORTINA jak ostatnio czytałam wypowiedzi na innych stronach to nawet 1 marzec nam nie pomorze, niektóre dziewczyny po obliczeniu macierzyński+4 tygodnie nawet z połowy marca się nie łapia:(

reklama
domik ja czytałam, że matki dzieci urodzonych po 1 marca się załapią ale dokładnie nie liczyłam. Mam termin na pierwszego lutego a bardzo prawdopodobne jest że będzie wcześniej. Nawet jeśli nie to nie pozwolą mi aż o miesiąc przenosić :-)

byłam dziś u gina - glukoza ok, za to stwierdził anemię i dodatkowo dostałam żelazo 2x dziennie, a jak patrzyłam na wyniki to wydawało mi się, że nie znacznie są obniżone.
miałam zapytać o tego paciorkowca, ale czekając w kolejce zaczepiła mnie mama ciężarnej, nie wiem czy kojarzycie Matkę Polkę z Łodzi, szpital podobno znany w całym kraju ze względu na dobry sprzęt, ogromny szpital zajmujący się ciążami i dziećmi z problemami. no to właśnie tu chodzę do lekarza. i czekam sobie w tej kolejce i dziewczyna przede mną wchodzi na mierzenie i ważenie itd a jej mama zaczyna mnie wypytywać o szpital, o lekarza i zaczyna opowiadać, że ta dziewczyna (23tc) ma ciążę z problemami i że przyjechali z daleka i że wszystko do tej pory było ok, a na ostatnim usg okazuje się, że dziecko ma wodogłowie, rozszczep kręgosłupa i wiele innych wad i lekarz zalecają przerwanie ciąży i że przyjechali tu mając nadzieję, że to jakaś pomyłka, że coś się da zrobić. spłakałam się jak nie wiem.
nie umiem przestać o niej myśleć i oczywiście wszystko o co chciałam zapytać gina wyleciało mi z głowy. a teraz mam doła...:-(

życie jest takie niesprawiedliwe, ludzie, którzy nie chcą, nie dbają o dzieci mają ich po kilkoro, a Ci którzy dla małej istotki zrobiliby wszystko mają takie tragedie...

Ostatnia edycja:
Madziku to teraz bierz grzecznie żelazo, może wzbogać dietę w warzywka i mięsko, a wyniki z pewnością sie poprawią:tak: &&&&

historia tej dziewczyny strasznie smutna:( trudno uwierzyć czasami w takie nieszczęścia:-( ja jak czytam o takich przypadkach to zaraz też płaczę:-( ale dla dobra tych naszych maluszków w brzuszku, lepiej nie czytać i nie rozmyślać:sorry:

Madziku ja też podobno miałam mieć wodogłowie i wiele innych wad. Jednak moja mama nie zdecydowała się na przerwanie ciąży i to chyba była najlepsza decyzja w jej życiu. Uwierzcie, że jestem całkiem zdrowym człowiekiem i wszystko mam na swoim miejscu. Miejmy nadzieję, że ta dziewczyna trafi na lepszych lekarzy i okaże się, że ktoś się pomylił. Strasznie smutna historia...

Madziku to teraz bierz grzecznie żelazo, może wzbogać dietę w warzywka i mięsko, a wyniki z pewnością sie poprawią:tak: &&&&

historia tej dziewczyny strasznie smutna:( trudno uwierzyć czasami w takie nieszczęścia:-( ja jak czytam o takich przypadkach to zaraz też płaczę:-( ale dla dobra tych naszych maluszków w brzuszku, lepiej nie czytać i nie rozmyślać:sorry:

biorę grzecznie, za mięsem co prawda nie przepadam, ale warzywa i owoce jem kilogramami ;-) swoją drogą to dziwne, bo zawsze miałam bardzo dobrą krew (honorowy krwiodawca) i jestem w szoku, że coś jest nie tak:baffled::baffled:

a jeżeli chodzi o smutne historie to się słyszy czy czyta, ale teraz jakoś nie mogę przestać myśleć o tej dziewczynie:-(

marta-l tylko chyba kiedyś nie było takiej aparatury jak teraz, ale mam nadzieję, że rzeczywiście tamci lekarze się pomylili...

reklama
HEJ dziewczyny.

Co do żelaza to czy ktoras z Was łykała 3*2 szt?
BO cos mnie niepokoi nadgorliwosc mojej gin.
Kazala mi tyle łykac, pojawiły sie problemy ze sprawami toalety, po czym wyniki wcale sie nie zmienily, wyslala do hematoroga ten stwierdzil ze mam wyniki jak 90% kobietw ciazy czyli z minimalnie obnizone i kazał odstawic zelazo..............
i ja juz nie wiem...

Do góry