reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
Moj tata ważył 1900 ale był wczesniakiem:((

Co do wagi na usg to pobije Was:) na jednym w 38 tc waga Izy 1900 na drugim zaledwie za godzinę ( robił inny gin) 2600!!
A jeszcze ok 28 tc szacowana wagę miała końcową na 3500
Ja już w to nie wierze:/

Ja też myślałam nad MSWiA bo podobno fajna porodówka ale tam nie ma fachowej opieki nad noworodkiem i jak tylko coś się dzieje to na Kapy wiozą. Więc w razie czego wolę mieć małego obok siebie :-) tfu tfu odpukać. Chodzimy do szkoły rodzenia do miejskiego i jestem zdecydowana na ten szpital.

ja mialam 2,5 kg i mama mówila że była przerażona takim maleństwem:-D

POLI co do tych witamin to nie wierze, że powodyja duzą wage u noworodków. kolezanka nie brała bo tak ja nastraszyli i 4 kg było. a reszte dzieczyn które znam i co brały cała ciąże witaminki to dzieciaczki ok 3kg były. wiec trzeba zdac się na los.

co jak co ale na włoski u córci nie licze bo ja i mąz bylismy bez:-D a tak mi sie podobaja małe małpeczki:p

ja mialam 2,5 kg i mama mówila że była przerażona takim maleństwem:-D

moje dziewczyny ważyły 3320g i 3450g i też wyglądały na kruszynki:-D Zosia według lekarza po ostatnim usg przed porodem miała mieć 3600g, więc waga niezbyt się różniła od realnej. Choć ginek od razu stwierdził, że tolerancji daje +/- 300 g z tendencją na plus

wy o porodzie a ja nie bede rodzic, jak nie wprowadza dluzszego macierzynskiego to pierdziele i wczesniej niz 1.03 nie rodze :cool2::-D:-p

byłam wcześniakiem, podobno wszystkie żyłki mi było widać jak leżałam w inkubatorze, ale mówili, że szybko doszłam do siebie i żadnych powikłań ze względu na wcześniactwo nie miałam

dobre Cortina:-D strajkujemy! z lutówek stajemy się marcówkami, ja to nawet nie marzę, że miesiąc przenoszę, bardziej już się nastawiam na styczeń

reklama
Ja ważyłam 2200g a jak mnie wypisywali ze szpitala to z wagą ok 2000g.

Co do wagi wynikającej z USG. Zawsze trzeba patrzeć na na z przymrużeniem oka. Komputer ja oblicza na podstawie pomiarów (długości ciałka, rednicy głowy, brzuszka....) Wystarczy, ze lekarz jeden czy dwa parametry źle zmierzy o 1mm i już wychodzi inna waga :-)

Do góry