reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

reklama
Moj tata ważył 1900 ale był wczesniakiem:((

Co do wagi na usg to pobije Was:) na jednym w 38 tc waga Izy 1900 na drugim zaledwie za godzinę ( robił inny gin) 2600!!
A jeszcze ok 28 tc szacowana wagę miała końcową na 3500
Ja już w to nie wierze:/

Ja też myślałam nad MSWiA bo podobno fajna porodówka ale tam nie ma fachowej opieki nad noworodkiem i jak tylko coś się dzieje to na Kapy wiozą. Więc w razie czego wolę mieć małego obok siebie :-) tfu tfu odpukać. Chodzimy do szkoły rodzenia do miejskiego i jestem zdecydowana na ten szpital.

ja mialam 2,5 kg i mama mówila że była przerażona takim maleństwem:-D

POLI co do tych witamin to nie wierze, że powodyja duzą wage u noworodków. kolezanka nie brała bo tak ja nastraszyli i 4 kg było. a reszte dzieczyn które znam i co brały cała ciąże witaminki to dzieciaczki ok 3kg były. wiec trzeba zdac się na los.

co jak co ale na włoski u córci nie licze bo ja i mąz bylismy bez:-D a tak mi sie podobaja małe małpeczki:p

ja mialam 2,5 kg i mama mówila że była przerażona takim maleństwem:-D

moje dziewczyny ważyły 3320g i 3450g i też wyglądały na kruszynki:-D Zosia według lekarza po ostatnim usg przed porodem miała mieć 3600g, więc waga niezbyt się różniła od realnej. Choć ginek od razu stwierdził, że tolerancji daje +/- 300 g z tendencją na plus

wy o porodzie a ja nie bede rodzic, jak nie wprowadza dluzszego macierzynskiego to pierdziele i wczesniej niz 1.03 nie rodze :cool2::-D:-p

byłam wcześniakiem, podobno wszystkie żyłki mi było widać jak leżałam w inkubatorze, ale mówili, że szybko doszłam do siebie i żadnych powikłań ze względu na wcześniactwo nie miałam

dobre Cortina:-D strajkujemy! z lutówek stajemy się marcówkami, ja to nawet nie marzę, że miesiąc przenoszę, bardziej już się nastawiam na styczeń

reklama
Ja ważyłam 2200g a jak mnie wypisywali ze szpitala to z wagą ok 2000g.

Co do wagi wynikającej z USG. Zawsze trzeba patrzeć na na z przymrużeniem oka. Komputer ja oblicza na podstawie pomiarów (długości ciałka, rednicy głowy, brzuszka....) Wystarczy, ze lekarz jeden czy dwa parametry źle zmierzy o 1mm i już wychodzi inna waga :-)

Do góry