reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Ja sie melduję po badaniach krwi i moczu.
Wszystko OK, poza czerwonymi krwinkami i hemoglobiną - nieco poniżej normy. Pewnie żelazo będę sobie łykać...

Poza tym, jestem w trakcie leczenia kanałowego zęba :baffled: Ciekawe, czy przed porodem go wyleczę ;-)

Co do wielkości Maluszków... któraś z Was pisała, że 3500 kg to będzie wielkie dziecko. Pisałam juz na głównym wątku... kumpela urodziła w poniedziałek córeczkę... ponad 4,5 kg i 62 cm :-D. Mój synek jak się urodził ważył 3140g, myslę, ze drugi będzie ważył podobnie. Tak do 3500g to chyba waga na rodzenie SN.

reklama
U mojej znajomej było tak, że pomierzyli i ją dziecko i doszli do wnisoku, że mała dołem nie przejdzie. Więc koniec końcem miała cesarkę.
Myślę, że u mnie dziecko ważące 4 kg to już byłby problem z porodem SN. Mam dość drobną budowę i wąskie biodra... ale tak jak pisałam... nie spodziewam się Malucha wiekszego niż 3500g :-)

mam koleżankę która jest mega wąska w biodrach- naprawdę bardzo bardzo szczuplutka. Julka urodziła się prawie 4kg a cały poród trwał ok 2 godzin :-)
U mnie spodziewamy się maluszka do 3kg więc nie powinno być problemy z porodem sn. Mam nadzieję, że będzie dobrze ułożony. Póki co Wojtuś jest ułożony główkowo :tak:

MAMUSIA odchylenia ponizej normy to chyba standard w ciąży. dadzą Ci witaminki i będzie git:)

oj...na wage dziecięcia to już chyba nie poradzimy nic. moja kuzynka drobna jest córa 3,6 kg, kolezanka też urodziła córcię 4 kg. mnie to by tak pasowało do 3 kg:p no ale co ma byc to będzie.

MAMUSIA odchylenia ponizej normy to chyba standard w ciąży. dadzą Ci witaminki i będzie git:)

oj...na wage dziecięcia to już chyba nie poradzimy nic. moja kuzynka drobna jest córa 3,6 kg, kolezanka też urodziła córcię 4 kg. mnie to by tak pasowało do 3 kg:p no ale co ma byc to będzie.

ja też liczę, że Leoś do 3 kg będzie, więc witaminki biorę raz kiedyś tylko;-)Oboje z mężusiem mieliśmy po ok 2500 kg, ale też ok 2 tyg przed terminem urodzeni;)

Hej Dziewczyny!

Grajbulacje!

Patik. Odpoczywaj tylko jak? ;)) A Jasiek no no, ładnie się rozpędził...

Z tymi dzieciaczkami i wagami to myślę, że różnie bywa. Ja się urodziłam z waga 3900, mąż 4kg (oboje jesteśmy szczuplaki raczej (przynajmniej teraz bo różnie bywało w przeszłości ;)), a nasze dziewczynki 3660 i 3590, więc wagą do siebie bardzo zbliżone.
A i lekarz może się przed porodem co do wagi pomylić. Jak już gdzieś pisałam w dniu porodu na ip, ocenili mi starszą na podstawie usg na 3100, a miała 3660...

Ostatnia edycja:
reklama
ja ważyłam 1850 jak się urodziłam, więc mam nadzieję, że córa będzie mieć więcej, może na wtorkowym usg się dowiem mniej więcej jaka waga jest na teraz

Do góry