reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

Ja sie melduję po badaniach krwi i moczu.
Wszystko OK, poza czerwonymi krwinkami i hemoglobiną - nieco poniżej normy. Pewnie żelazo będę sobie łykać...

Poza tym, jestem w trakcie leczenia kanałowego zęba :baffled: Ciekawe, czy przed porodem go wyleczę ;-)

Co do wielkości Maluszków... któraś z Was pisała, że 3500 kg to będzie wielkie dziecko. Pisałam juz na głównym wątku... kumpela urodziła w poniedziałek córeczkę... ponad 4,5 kg i 62 cm :-D. Mój synek jak się urodził ważył 3140g, myslę, ze drugi będzie ważył podobnie. Tak do 3500g to chyba waga na rodzenie SN.

reklama
U mojej znajomej było tak, że pomierzyli i ją dziecko i doszli do wnisoku, że mała dołem nie przejdzie. Więc koniec końcem miała cesarkę.
Myślę, że u mnie dziecko ważące 4 kg to już byłby problem z porodem SN. Mam dość drobną budowę i wąskie biodra... ale tak jak pisałam... nie spodziewam się Malucha wiekszego niż 3500g :-)

mam koleżankę która jest mega wąska w biodrach- naprawdę bardzo bardzo szczuplutka. Julka urodziła się prawie 4kg a cały poród trwał ok 2 godzin :-)
U mnie spodziewamy się maluszka do 3kg więc nie powinno być problemy z porodem sn. Mam nadzieję, że będzie dobrze ułożony. Póki co Wojtuś jest ułożony główkowo :tak:

MAMUSIA odchylenia ponizej normy to chyba standard w ciąży. dadzą Ci witaminki i będzie git:)

oj...na wage dziecięcia to już chyba nie poradzimy nic. moja kuzynka drobna jest córa 3,6 kg, kolezanka też urodziła córcię 4 kg. mnie to by tak pasowało do 3 kg:p no ale co ma byc to będzie.

MAMUSIA odchylenia ponizej normy to chyba standard w ciąży. dadzą Ci witaminki i będzie git:)

oj...na wage dziecięcia to już chyba nie poradzimy nic. moja kuzynka drobna jest córa 3,6 kg, kolezanka też urodziła córcię 4 kg. mnie to by tak pasowało do 3 kg:p no ale co ma byc to będzie.

ja też liczę, że Leoś do 3 kg będzie, więc witaminki biorę raz kiedyś tylko;-)Oboje z mężusiem mieliśmy po ok 2500 kg, ale też ok 2 tyg przed terminem urodzeni;)

Hej Dziewczyny!

Grajbulacje!

Patik. Odpoczywaj tylko jak? ;)) A Jasiek no no, ładnie się rozpędził...

Z tymi dzieciaczkami i wagami to myślę, że różnie bywa. Ja się urodziłam z waga 3900, mąż 4kg (oboje jesteśmy szczuplaki raczej (przynajmniej teraz bo różnie bywało w przeszłości ;)), a nasze dziewczynki 3660 i 3590, więc wagą do siebie bardzo zbliżone.
A i lekarz może się przed porodem co do wagi pomylić. Jak już gdzieś pisałam w dniu porodu na ip, ocenili mi starszą na podstawie usg na 3100, a miała 3660...

Ostatnia edycja:
reklama
ja ważyłam 1850 jak się urodziłam, więc mam nadzieję, że córa będzie mieć więcej, może na wtorkowym usg się dowiem mniej więcej jaka waga jest na teraz

Do góry