reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza

reklama
Wpadam na chwilę, bo zaraz jadę nasze new auto oglądać;) Z dziudziulkiem wszystko wzorowo:-), szyjka też świetnie:-D Chłopak na 1000%. Gin powiedział, że jak przy porodzie wyjdzie coś innego to swojego siusiaka da sobie obciąć:-p Leoś waży ponad 600g. Duszności niestety sa normalne, twardnienie macicy też. Na bóle pleców mogę smarować się ketanolem lub amolem.

Poli- same dobre wiadomosci:) super! To teraz szalenstwo na niebiesko pelne, co?:))) i dobrze wiedziec, ze mozna smarowac ketanolem- bo myslalam, ze to jedna z rzeczy zabronionych w ciazy.
A co do lozyska dziewczyny, to u mnie jest z przodu i nisko, tak jak u Gosi, wiec pewnie dlatego mamy sobie"dac na wstrzymanie";-)

Poli gratki dobrych wieści... czytałam o ketonalu,że w III trymestrze niewskazany bo może wydłużać ciąze i powodowac u noworodka nadciśnienie płucne więc ja bym nie ryzykowała ,że będe śmigac do 42 tyg i potem na wywoływanie, no chyba,że ból mnie mega dopadnie...

Ostatnia edycja:
On ma teksty niezłe:-p np. pytałam o nitkę krwi po sexie a on, że to normalne, ale zawsze powtarza swoim pacjentkom, że sex w ciąży to tak na pół gwizdka a nie żeby wyć do księżyca:laugh2::-D Z tym ketonolem to ja wiem, ze ostrożnie, w sumie nie nastawiam się, by go używać, lepiej dmuchać na zimne. I DZIĘKUJĘ WAM ZA KCIUKI!!!

No i muszę zrobić znów badania, w tym glukoza, ale po 24 tyg.

reklama
u mnie po wzycie ok. Okazało się że to nic groźnego a szyjka nawet się wydłużyła i ma teraz 3cm a początkowo był skrócona do 2,5cm,
Ta wydzielina co się pojawiła to mogła być interakcja dwóch leków luteiny którą biorę od początku i floragynu,który teraz brałam 2 razy w tygodniu.

Do góry