reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
Z tego co słyszałam to nasiadówek w ciąży robić nie można, ale może się mylę? :zawstydzona/y:
Chodzi chyba o to,że nasiadówka,żeby miała swój sens musi być w jak najcieplejszej wodzie a taka w ciąży jest zabroniona, a może o coś innego. Jeśli już to przemywać wacikami.

Ostatnia edycja:
Z tego co słyszałam to nasiadówek w ciąży robić nie można, ale może się mylę? :zawstydzona/y:
Chodzi chyba o to,że nasiadówka,żeby miała swój sens musi być w jak najcieplejszej wodzie a taka w ciąży jest zabroniona, a może o coś innego. Jeśli już to przemywać wacikami.

Zalecenie lekarza więc się słucham, woda ma być ciepła ale żeby nie parzyła, ja słyszałam też o nasiadówkach naprzemian w zimnej i ciepłej wodzie. Zaopatrzyłam się w korę dębu a jutro mi siostra przywiezie tantum rosa

Ja też po wizycie, ale czuję lekki niedosyt bo miałam mieć połówkowe, ale okazało się, że maleństwo jest za małe i nie za wiele da się zbadać :-( i kolejną wizytę mam 30 czyli za dwa tygodnie. Jak lekarz usłyszał, że jestem w 20 tygodniu to od razu bez robienia USG stwierdził, że troszkę za wcześnie przyszłam, ale mimo to spróbował coś tam pomierzyć, głównie serduszko.

Jedyny plus, a raczej plusik :tak: to taki, że najprawdopodobniej będzie DZIEWUSZKA :-) ale to nie na 100% bo leżała do góry dupcią i też za wiele nie było widać, ale pan doktor stwierdził, że raczej dziewczynka :-)

Sylwia super, że z maleństwem ok :-)

uuu ale nam się tu zakazów seksikowych zrobiło:szok: dacie rady dziewczyny
GOSIA gratuluje zdrowego chłopaczka no i miana królowej:)
POLI to teraz możesz szalec z zakupami dla synusia, najwyżej lekarz da swój sprzęt i wymieni wyprawkę na różową:-D
NADIKA dobrze, że szyjka się wydłuża. lezenie popłaca:)
SYLWIA najważniejsze że wszystko ok:)
SMONICZKA gratuluje dziewuszki:) grono nam rośnie

reklama
Smoniczka, super wieści:DDDDD Twój gin widać ma bardzo słaby sprzęt, skoro twierdzi, że nie da rady pomiarów zrobić:eek:Ja byłam w skończonym 19 tyg, ale tamten lekarz miał sprzęt super wypad 3d.

Do góry