reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
patik - u mnie historia z płcią wygląda tak:
12+5 -> chłopak na 60%
22+5 -> nooo... chłopak jak nic ;-) (ten sam Pan dr co poprzednio i jaderka niby też widział i nawet dł siusiaka zmierzył)
23+5 -> dziewczynka (tym razem stwierdzona przez Panią dr prowadzącą ciążę)

Nic... jakby co to kilka niebieskich ciuszków dziewczynce nie zaszkodzi ;-)

Ostatnia edycja:
To ja jestem w szoku,że tak w ciągu tyg siusiak odpadł :szok: może to pępowina się zapodziała między nóżkami? myslalam,że po tym 22 tyg to juz na bank umieją określić płeć a tu lipa...

Ja też się stresuję..W poniedziałek wizytuję, ciekawe co z płcią wyniknie...Bo gin prowadzacy wcześniej nie chciał podjąć się określenia..MamusiaM- a masz zdjęcia domniemanego siusiaka??

z chlopaka jak sie panna zrobi to pol biedy bo dziewucha w niesbieskim moze chodzic :-D gorzej w druga strone :-p
moja kolezanka czekala na coreczke a na porodowce wyszedl syn, chodzila do psychologa bo ciezko jej bylo na poczatku pogodzic sie z sytuacja :confused:

no i ja po wizycie. lekarz ok. obejrzał co trzeba i jajniki już niby ok (bo tam była cysta), ale mówi, że nie jest pewien co do szyjki i pytał czy miałam kiedyś problem z polipami :/ mam się jeszcze raz pokazać za jakiś czas, żeby zobaczyć/potwierdzić czy tam wsio ok... pobrał też cytologie i zlecił mi jeszcze badania kontrolne tarczycy, próby wątrobowe, na nerki i coś tam jeszcze hehe ogolnie mówi, że jak coś tylko chce z krwi to mam mówić bo jest tylko opłata za pobranie i zrobią wszystkie wyniki jakie sobie zażyczę, ale muszę we wtorek jechać do pobrania :/
no a teraz o samej ciąży. najpierw się wystraszył jak mnie zaczął badać, że szyjka mi się już mega skróciła, ale szybko stwierdził, że jakoś się dziwnie zagięła czy coś i ogólnie jest długa, zamknięta i wszystko dobrze hehe u dziecka powiedział, że nie ma się do czego przyczepić, wszystko jest dobrze. pomierzył, posprawdzał dosyć dokładnie i ok. jedynie co to mówi, że łożysko jest na ścianie przedniej i jest strasznie nisko i chyba lepiej jak byśmy sobie sprawy intymne póki co odpuścili :/
co do płci to najpierw rzucił jakimś tekstem, którego już nie pamiętam, ale pomyślałam, że będzie dziewczynka... no ale zaraz zabrał podrukowane zdjęcia i na jednym mi coś pokazuje (ja tam nie widzę nic, on wszystko hehe) i mówi "tu są jąderka, tu ptaszek i będziesz królową w domu hehe"
no w każdym razie lekarz trochę śmieszny, ale ogólnie raczej konkretny i wie co robi, więc w razie czego będę do niego jeździć

reklama
Gosieńka fajnie, że wszystko ok i chłopaczek zdrowy:-D Ania moja córa też się wstydziła i główka w dole wiec idziemy za tydzien w poniedziałek na powtórkę:zawstydzona/y:Mamusia to macie zagadkę:-)
Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków!:-D

Do góry