reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

Dziewczyny mam pytanko, czy Wam lekarz też zapisał magnez??? Bo mi aż 6 tabletek dziennie i tak się zastanawiam czy to taka ciążowa norma?

reklama
Kidi ja mam brać 3 razy na dobę aspargin, i teraz jeszcze mam brać żelazo ascofer 3 razy dziennie zapobiegawczo, żeby nie mieć anemii. Żadnych innych witamin nie mogę brać, bo te suplementy zawierają jod, a ja jodu ze względu na tarczycę brać nie mogę, ale krew i tak wychodzi mi dobrze, więc witamin nie potrzebują jako tako ;)

a dzidź uwaga... ma 150g i 15 cm.... GIGANT co????

:-)Suzi, dzidź faktycznie duży:-) ja na ostatniej wizycie niestety nie dowiedziałam się niczego w sprawie ,,wzrostu,, i wagi, ginka powiedziała tylko, że dzidzia jest bardzo duża. Także ja też oczekuję GIGANTA:eek: A tak naprawdę to ja się tym już przestałam stresować, bo na jednej wizycie dowiaduje się, że jest bardzo duża, na innej, że malutka../:rofl2: i bądź tu człowieku mądry....

ano właśnie, może raz rośnie szybciej raz wolniej jak na normy w danym tygodniu ;p kupiłam sobie tez rutinoscorbin, żeby nie przeziębić się zaraz jak wszyscy wkoło chorzy, może się uda ;p

babki z łozyskiem na tylnej scianie -> to prawidłowe i najczęstsze występowanie łozyska :) nic złego się nie dzieje

ja rozumiem lady87, że nie powiedziała rodzinie o dziecku, ale kochana, trzeba wierzyć ze będzie dobrze. Ja straciłam jedną ciążę, ale nie mogłam zajść w kolejne, aż do teraz i też się bałam, ale u mnie najblizsi wiedzieli i wspierali. presja rodziny nie jest dobra i czasem warto im o tym powiedziec. Ja slyszałam wiele tekstów, kiedy będzie dziecko, a które z was jest temu winne, że nie mozemy ich mieć (to rodzina męza była taka udana), od niedawna dopiero nie pytali co z dziecmi, ale wiele krzyku i łez mnie to kosztowało. choc nawet teraz jak robiliśmy genetyke to tesciowa mnie spytałą, od kogo złe wyniki wyszły, ale jej wypersfadowalam, ze dziecko jest moje i meza i nie istotne kto ma złe wyniki, dziecko ma wspolne geny. :/

Susi86 ja rutinoscorbinu w ciaży bym nie brała,,, a jest na ulotce, ze można go brać??? mnie bolało gardło, teraz ma katar ale już nic mnie nie boli a katar lekki...
ja zrobiłam tak: witamina c 3xdziennie (dozwolone), chleb z masłem i zobaek czasnku w yciskany, jak pali to pomidorek do tego, tak samo z cebulka robiłam. piłam mleko z miodem i masłem, oraz herbatkę malonowa z cytryna i miodem, i jadłam ser biały z wyciskanym czosnkiem, pycha.

dziewczyny, wy tej wagi dziecka tak nie porównujcie ze sobą, o to czysta orientacja już teraz i pewnie lekarze mowili ze mogą być błedy w określeniu wagi, zarówno teraz jak i przed samym porodem, jest duza tolerancja wagowa

Ostatnia edycja:
jeżeli chodzi o gigantyczne dziecko to ja pobiję rekord bo moje w 19 tyg miało 390 gr :)

lekarz twierdzi, że rożnie dzieci rosną i jeszcze może się to zmienić, ale ja miałam 4 kg, mój mąż ponad 4 kg.... dlatego czuję, że nasze ok 4 też będzie miało.
Ile maleństwo ma wzrostu - tego niestety nie wiem, bo dziecka nie da się już zmierzyć i lekarz nie mierzy już długości, tylko wielkość główki i tułowia...

Hejka mamusie!!
Dziewczyny mam do Was pytanko.Znacie może jakiegoś dobrego i DELIKATNEGO dentystę w Warszawie??????
Pisałam tu niedawno że muszę iść do dentysty i poleczyć ząbki,a że panicznie się boję dentysty to automatycznie robi się problem i odwlekam to cały czas.Ostatnio rozmawiałam z moją teściową i bardzo poleciła mi swoją panią stomatolog do której chodzi już od dawna.Podobno młoda i bardzo sympatyczna.Pomyslałam trudno raz kozie śmierć.Skoro teściowa tak ją zachwala to może nie będzie tak źle.I zadzwoniłam dziś żeby się umówić na wizytę i niestety się okazało że pani jest na długim zwolnieniu lekarskim i w tym roku przyjmować już nie będzie.Wściekłam się jak nic...jak już się zdecydowałam to nici z tego.
I stąd moje pytanie do Was czy możecie mi kogoś polecić???? Mieszkam w Ursusie to może znacie kogoś tutaj albo niedaleko????
Ech ja to nie mam szczęścia...

reklama
cyśka - a poszukujesz stomatologa prywatnego czy państwowego? ja mam na mokotowie porządnego - przyjmuje prywatnie ( ale nie jest u niego bardzo drogo) jest bardzo miły i sympatyczny. Nazywa się dr. Adamski - a tu stronka jego Dentysta Jacek Adamski - Stomatolog rodzinny – Mokotów
Sama muszę się do niego wybrać ;)

Też boję się sadysty - ale do niego to chodziło się przyjemnie ;) Więc szczerze polecam !!!

Ostatnia edycja:
Do góry