reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Dziewczyny mam pytanko, czy Wam lekarz też zapisał magnez??? Bo mi aż 6 tabletek dziennie i tak się zastanawiam czy to taka ciążowa norma?

reklama
Kidi ja mam brać 3 razy na dobę aspargin, i teraz jeszcze mam brać żelazo ascofer 3 razy dziennie zapobiegawczo, żeby nie mieć anemii. Żadnych innych witamin nie mogę brać, bo te suplementy zawierają jod, a ja jodu ze względu na tarczycę brać nie mogę, ale krew i tak wychodzi mi dobrze, więc witamin nie potrzebują jako tako ;)

a dzidź uwaga... ma 150g i 15 cm.... GIGANT co????

:-)Suzi, dzidź faktycznie duży:-) ja na ostatniej wizycie niestety nie dowiedziałam się niczego w sprawie ,,wzrostu,, i wagi, ginka powiedziała tylko, że dzidzia jest bardzo duża. Także ja też oczekuję GIGANTA:eek: A tak naprawdę to ja się tym już przestałam stresować, bo na jednej wizycie dowiaduje się, że jest bardzo duża, na innej, że malutka../:rofl2: i bądź tu człowieku mądry....

ano właśnie, może raz rośnie szybciej raz wolniej jak na normy w danym tygodniu ;p kupiłam sobie tez rutinoscorbin, żeby nie przeziębić się zaraz jak wszyscy wkoło chorzy, może się uda ;p

babki z łozyskiem na tylnej scianie -> to prawidłowe i najczęstsze występowanie łozyska :) nic złego się nie dzieje

ja rozumiem lady87, że nie powiedziała rodzinie o dziecku, ale kochana, trzeba wierzyć ze będzie dobrze. Ja straciłam jedną ciążę, ale nie mogłam zajść w kolejne, aż do teraz i też się bałam, ale u mnie najblizsi wiedzieli i wspierali. presja rodziny nie jest dobra i czasem warto im o tym powiedziec. Ja slyszałam wiele tekstów, kiedy będzie dziecko, a które z was jest temu winne, że nie mozemy ich mieć (to rodzina męza była taka udana), od niedawna dopiero nie pytali co z dziecmi, ale wiele krzyku i łez mnie to kosztowało. choc nawet teraz jak robiliśmy genetyke to tesciowa mnie spytałą, od kogo złe wyniki wyszły, ale jej wypersfadowalam, ze dziecko jest moje i meza i nie istotne kto ma złe wyniki, dziecko ma wspolne geny. :/

Susi86 ja rutinoscorbinu w ciaży bym nie brała,,, a jest na ulotce, ze można go brać??? mnie bolało gardło, teraz ma katar ale już nic mnie nie boli a katar lekki...
ja zrobiłam tak: witamina c 3xdziennie (dozwolone), chleb z masłem i zobaek czasnku w yciskany, jak pali to pomidorek do tego, tak samo z cebulka robiłam. piłam mleko z miodem i masłem, oraz herbatkę malonowa z cytryna i miodem, i jadłam ser biały z wyciskanym czosnkiem, pycha.

dziewczyny, wy tej wagi dziecka tak nie porównujcie ze sobą, o to czysta orientacja już teraz i pewnie lekarze mowili ze mogą być błedy w określeniu wagi, zarówno teraz jak i przed samym porodem, jest duza tolerancja wagowa

Ostatnia edycja:
jeżeli chodzi o gigantyczne dziecko to ja pobiję rekord bo moje w 19 tyg miało 390 gr :)

lekarz twierdzi, że rożnie dzieci rosną i jeszcze może się to zmienić, ale ja miałam 4 kg, mój mąż ponad 4 kg.... dlatego czuję, że nasze ok 4 też będzie miało.
Ile maleństwo ma wzrostu - tego niestety nie wiem, bo dziecka nie da się już zmierzyć i lekarz nie mierzy już długości, tylko wielkość główki i tułowia...

Hejka mamusie!!
Dziewczyny mam do Was pytanko.Znacie może jakiegoś dobrego i DELIKATNEGO dentystę w Warszawie??????
Pisałam tu niedawno że muszę iść do dentysty i poleczyć ząbki,a że panicznie się boję dentysty to automatycznie robi się problem i odwlekam to cały czas.Ostatnio rozmawiałam z moją teściową i bardzo poleciła mi swoją panią stomatolog do której chodzi już od dawna.Podobno młoda i bardzo sympatyczna.Pomyslałam trudno raz kozie śmierć.Skoro teściowa tak ją zachwala to może nie będzie tak źle.I zadzwoniłam dziś żeby się umówić na wizytę i niestety się okazało że pani jest na długim zwolnieniu lekarskim i w tym roku przyjmować już nie będzie.Wściekłam się jak nic...jak już się zdecydowałam to nici z tego.
I stąd moje pytanie do Was czy możecie mi kogoś polecić???? Mieszkam w Ursusie to może znacie kogoś tutaj albo niedaleko????
Ech ja to nie mam szczęścia...

reklama
cyśka - a poszukujesz stomatologa prywatnego czy państwowego? ja mam na mokotowie porządnego - przyjmuje prywatnie ( ale nie jest u niego bardzo drogo) jest bardzo miły i sympatyczny. Nazywa się dr. Adamski - a tu stronka jego Dentysta Jacek Adamski - Stomatolog rodzinny – Mokotów
Sama muszę się do niego wybrać ;)

Też boję się sadysty - ale do niego to chodziło się przyjemnie ;) Więc szczerze polecam !!!

Ostatnia edycja:
Do góry