reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - propozycje

Nice- oj tam oj tam;-) na szczęście tych skoków rozwojowych jest tylko kilka;-) Ale fakt że i mnie się zdarzały dni "piżamowe" bo nie mialam już sily
A żeby wreszcie zadbać o siebie to takie moje noworoczne postanowienie od kilku lat. I niestety chyba nigdy mi się do końca nie uda:zawstydzona/y: No chyba że wygram w totka- bo ja sknerus straszny jestem jeśli chodzi o wydawanie kasy na siebie
Co do "przesadnej czystosci"- powiem Wam że butelki wygotowywałam chyba około 5 miesięcy, potem już tylko raz na jakiś czas. Moje dziecko głaskało koniki, pieski- ale tylko te odrobaczone i zdrowe! Ale np podłogę myłam białym mopem 3 razy dziennie i tak codziennie. Z tym że czysta wodą. Lidka kładła się na podłodze i ją lizała ale jak wiedziałam że jest czysta to się tym zupełnie nie przejmowałam
Kosmetyków od lat uzywam jak najbardziej naturalnych, czytam składy. A w ciąży myję się żelem babydream dla dzieci- jak karmiłam to tez starałam się nie używać pachnących kosmetyków . Tyle mogę dla mojego brzusznego maluszka zrobić.

Czy ktoś oprócz mnie nie ma też spakowanej a właściwie skompletowanej torby? Jakoś nie czuję ciągle takiej potrzeby:sorry2:

reklama
hehe JA :) to znaczy coś tam w niej mam,ale ciągle sporo brakuje :) jakoś zbytnio parcia nie ma na to pakowanie.

mnie zmobilizowało zakończenie roku i wczoraj w zasadzie zapakowałam wszystko; czuję się spokojniejsza; choć jeszcze kilka rzeczy dorzucę - czekam aż poczta dowiezie:tak:, ale jakby co to nie zginę bez nich.

No ja właśnie kończę pakować torbę na tip-top, ale jutro rano do szpitala już jadę, więc nie było wyboru ;-)

u mnie dwie torby spakowane dla mnie i malutkiej, a to dlatego że ja już chcę urodzić :-) nie ma na co czekać.
Nie zapomnijcie o czymś do jedzenia, u mnie to coś to: Wasa,biszkopty, dwa marsy i czekolada :-)

reklama
Szanowne mamy:) Może nie jest to odpowiednie miejsce, ale robie ostatnie zakupy (termin 15.01) i mam problem: chodzi mi o roztwór soli morskiej i sól fizjologiczną, oraz witaminę K i D. Kiedy co jak i po ile? Wiem tylko, że do przemywania oczek używa się tej soli fizjologicznej. NIe wiem natomiast czy codziennie dzidziusiowi muszę coś zakraplać do noska czy tylko oczyszczać aspiratorkiem. I czy w szpitalu lekarz mi powie, jak z tymi witaminami. (chciałabym karmić piersią, ale synuś jest 2x owinięty pępowinką i doktorek chyba we wtorek zasugeruje cesarke i się boje, że nie będę mogła karmić, a wtedy jakoś inaczej z witaminą D jest chyba-masakra;d) Proszę o wyrozumiałość. Mam 20 lat i mój mózg przegrzał się już chyba od informacji połączonych ze zdawaną wcześniej sesją egzaminacyjną.

Do góry