reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - propozycje

Niki..u mnie tak samo:p pościel jest, ale nie będzie w niej spała mała póki co:) ale ubrałam kołderkę (i zapakowałam), bo będzie używana jako kocyk:) tzn jak np. będziemy chcieli ją położyć na chwilkę na kanapie np. u teściów czy u moich rodziców, żeby miała swoją rzecz:) kocyki swoją drogą:) ale pościel wydaje mi się przyjemniejsza:)

ja w ogóle nie mam spakowanej torby..co gorsza nie mam nawet wszystkich rzeczy dla siebie...:szok::szok::szok: ale gadałam z P. i jutro/najpóźniej we wtorek wreszcie zamówię rzeczy, bo wiadomo jak teraz będą szły...
A dużo Ci brakuje??

reklama
zasadniczo to nie mam:
  • koszul
  • szlafroka
  • klapek
  • gatek po szpitalu (mam same stringi, więc wątpię, żeby na nich utrzymały mi się te podpaski bella mama:D, bo w szpitalu będę nosić te jednorazowe co mam już)
  • podkłady po porodzie dla mnie???
  • no i stanik do karmienia...ale zastanawiam się czy kupować, czy zabrać swój (ma odpinane ramiączka)
a z rzeczy dla Hanki brakuje mi gazików jałowych i fotelika samochodowego

zasadniczo to nie mam:
  • koszul
  • szlafroka
  • klapek
  • gatek po szpitalu (mam same stringi, więc wątpię, żeby na nich utrzymały mi się te podpaski bella mama:D, bo w szpitalu będę nosić te jednorazowe co mam już)
  • podkłady po porodzie dla mnie???
  • no i stanik do karmienia...ale zastanawiam się czy kupować, czy zabrać swój (ma odpinane ramiączka)
To mało masz do kupienia:), ja też mam problem ze stanikiem, mam jeden z wielkimi miseczkami:-D,a drugi wzięłam taki sportowy co łatwo odchylić miseczkę:)

Mam pytanko... czy swoje koszule do szpitala też pierzecie w tym proszku niemowlęcym, by choć na początku gdy będziemy przytulać maluszki nic ich nie podrażniło, czy to już lekka, a raczej mocna przesada??? :-D

a mi się przypomniało, że jeszcze skarpetki dla mnie trzeba spakować i gatki czyste na wyjście

ja mam też nakładki higieniczne na sedes i chusteczki intymne dla mnie

Alka- ja prałam zawsze z rzeczami Lidki swoje koszule i staniki. Kiedyś wyprałam w normalnym.... I niestety mała podrażniło

Melduję że po ostatnich wieściach - SPAKOWAŁAM TORBĘ.
Torba spakowana stoi w garderobie wole na nią nie patrzeć co bym się nie rozsypała wcześniej ;-)

Alka
- cholindzia ja wyprałam w normalnym proszku hm...gdyby nie to ze wyprasowałam każdy milimetr to bym je przeprała jeszcze raz w Loveli, a tak szkoda mi trochę tej mojej pracy.
Nawet majciochy wyprasowałam, tak się rozszalałam :-D

reklama
Do góry