reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - propozycje

ja nie biorę suszarki żeby włosy układać, zresztą przy moich kręconych układanie wystarcza na 1h, na co dzień też nie układam, po prostu długo schną, a suszarką wystarczy max 5 min i są ok.

zresztą mój gin obiecał, że znajdzie się dla mnie miejsce w sali o podwyższonym standardzie - z łazienką, jedno lub dwuosobowej, trzymam go za słowo

reklama
A dlaczego nie mogą by pomalowane?
Ja suszarke biorę, nawet kupiłam sobie taką malutką za 19 zeta:-). A biorę z 2 powodów:
1. Mam strasznie gęste włosy i one cały dzień same schną (niestety zawsze używam suszarki)
2.Jakbym jednak nie miała cesarki to położna radziła, że dobrze suszarką sobie podsusza krocze:-)

A dlaczego nie mogą by pomalowane?
Ja suszarke biorę, nawet kupiłam sobie taką malutką za 19 zeta:-). A biorę z 2 powodów:
1. Mam strasznie gęste włosy i one cały dzień same schną (niestety zawsze używam suszarki)
2.Jakbym jednak nie miała cesarki to położna radziła, że dobrze suszarką sobie podsusza krocze:-)
włosów gęstych zazdroszczę, ale podsuszania krocza suszarką sobie nie wyobrażam :-D

a co do paznokci, to podobno pierwszym objawem jak się coś dzieje są siniejace paznokcie, więc chyba o to chodzi

Kurcze dziewczyny nie o to mi chodziło, ja żadnych kosmtyków oprócz tych podstawowych nie biore, malować sie nie zamierzam, paznokcie pomalowałam raz w czasie ciąży, i żadnych zdj nie będzie przynajmniej moich,a tu takie odp. Ja po prostu nie lubie chodzić w mokrych włosach i naprawde mi długo schną, a że niewiem jak to jest być w szpitalu tym bardziej na porodówce to Was zapytałam o tą suszarkę...
Mia- ja nie chciałam nikogo urazić. Chciałąbym tylko żebyście były świadome ze wysuszenie włosów w szpitalu to ciężka sprawa. Ale jak będziesz miała kogoś kto w tym czasie zajmie się maluszkiem to czemu nie? Ja kosmetyki do makijażu miałam i używałam. W szpitalu miałam mnóstwo czasu bo Lidka była grzeczniutka. Ale wysuszyć włosów nie było jak. Takie maluchy boją sie takich odgłosów na początku a łązienka była przy sali. Zresztą inne mamy też mogłyby nie być uradowane gdybym straszyła im bobaski;-)
Ufff to się cieszę, że nie tylko ja potrzebuję tuszu i podkładu:-D.Ja mam jasne rzęsy i brwi i jak nie jestem umalowana-to się wszystkim wydaje ze chora jestem,bo też mam jasną oprawę oka. Więc sobie myślę,że chyba przed porodem sobie henne zrobię;-).
A suszarki to bym swojej nie brała, bo wielka jest, że czasem mam problem ją udźwignąć-zachciało mi się bajerów to mam za swoje.Pożyczę od mamy:)
Ja też palnuję się zahennować jakoś noedługo. Bo bez tuszu i kredki czuję sie nie sobą
pamiętajcie o paznokciach! NIE mogą być pomalowane!!!
Mogą- chodzi o paznokcie u stóp- dłoni lekarze nie będą Ci oglądać. A stopy w czasie porodu widzą. I sinica pod paznoikciami to dla położnika bardzo istotny objaw. Dlatego tylko ewentualnie bezbarwny lakier. Co do rąk- nie ma przeciwskazań
Oceanica- ja używałam ton ręczników kuchennych ale na suszarkę bym w życiu nie wpadła;-)
Hehe, ale mi elaborat wyszedł;-) Ale może komuś coś pomogą takie rady

Ostatnia edycja:
reklama
ja nie bralam za 1 razem suszarki tu chyba odpuszcze. mam krotkie teraz i szybko poschna najwyzej wezme tylko gume jak m isie wysusza ebym nie wygladala jak potworzyca:-D

zalezy na kogo sie trafi na sali My z laskami sobie pomagalysmy. Jak ja byłam pod prysznicem to jedna mi Nikosia nosila jak płakal mocno i na odwrót :)

pamietajcie o jakis lekach jak bierzecie. ladowarce do tel i te co nosza soczewki o soczewkach bo ja zapomniałam i bylam slepa kura pare godzin:tak:

Do góry