reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - propozycje

reklama
ja planuję właśnie na wyjście ubrać bodziaka z krótkim rękawem, pajacyk, dodatkowe skarpetki, niedrapki, cienką czapeczkę, gruba czapeczkę i na to kombinezon:) poza tym kocykiem przykryć dzidzię w foteliku i do ciepłego samochodu:)

Melisa - u nas nie było wymogu, żeby mieć rożek. Ja co prawda miałam, ale ostatecznie go nie używałam, bo za ciepło w nim było małemu i mały był zawinięty w kocyk po prostu. Po porodzie tez mi go zawinięto w kocyk, a nie w rożek. No ale wiadomo - każdy szpital ma swoje wymogi.
Za szpitala to też na cebulkę małą ubiorę + kombinezon, wsadzę w fotelik i przykryję kocykiem. A co pod kombinezon to się zobaczy jeszcze, bo nie wiadomo czy będzie -15, czy może koło 0 stopni.

i ja :)
jestem ogólnie wyobcowana. bo większość z was ma już to wszystko poukładane i poustalane nie mówiąc o tym ze pokupowane :) a ja mam zamysł zorganizować sie jakoś do końca listopada. i po za tym mam listę!!! a to sukces :)

marys nie jesteś wyobcowana :) ja też nie czuję jakiegoś zbytniego pospiechu jeśli chodzi o te przygotowania. do stycznia jeszcze kawał czasu a i tak pewnie przenoszę :)

dziewczyny a wogole to w co pakujecie sie do szpitala bo ja mam taka mala walizke i chyba w to sie spakuje bo troche tych rzeczy jednak jest.
i niewiem czy juz zaczac sie pakowac czy jeszcze czekac.
co radzicie?
badzcie dobre koleznaki hihi:-D

dziewczyny a wogole to w co pakujecie sie do szpitala bo ja mam taka mala walizke i chyba w to sie spakuje bo troche tych rzeczy jednak jest.
i niewiem czy juz zaczac sie pakowac czy jeszcze czekac.
co radzicie?
badzcie dobre koleznaki hihi:-D
Ja zaczęłam w taką sportową torbę ale ta mała walizeczka to chyba lepszy pomysł. Powoli już wkładam ale nie tak od A do Z. Poprostu jak coś kupuję to wkładam do torby zamiast do szafy żeby potem nie szukać. Koszulki też wyprałam i włożyłam.

reklama
Melisa, ja miałam rożek, już nie pamiętam czy jest na tej ujastkowej liście, ale mi się przydał.

Ja byłam spakowana do średniej walizki i było mi tak dobrze, łatwo wszystko znaleźć.

Do góry