ja wczoraj byłam na szybkiej wizycie u lekarza ale opisął to na samopoczuciu... dowiedziałam sie że moje maleństwo ma już 2,5kg tzn jak byłam tydzien temu miał 2 wiec w tydzien przybrał 0,5 niezle.... a poza tym w porzadku wszystko...
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
helenko cieszę się że wszystko ok...
maa nie mam pojęcia co to za bakteria.....
maa nie mam pojęcia co to za bakteria.....
malina1979
;)
Maa, jak słyszę "coli" to cierpnę. Mój tata miał bakterię e. coli i nacierpiał się okrutnie, u niego były w pęcherzu.
Mi wymaz z pochwy i odbytu pobierał we czwartek. Muszę zrobić ponownie WR i HBS. Toxo miałam na początku ciąży, CSV wcale. Teraz już nie zamierzam robić. Za późno.
A tak swoją drogą, znajoma jest w okolicy 30tc i okazało się, że dzidzia nie rośnie.. U mnie w 31/32 mały miał prawie 1900, u niej niespełna 800g. Co to może być?? Co mogą z tym zrobić?
Mi wymaz z pochwy i odbytu pobierał we czwartek. Muszę zrobić ponownie WR i HBS. Toxo miałam na początku ciąży, CSV wcale. Teraz już nie zamierzam robić. Za późno.
A tak swoją drogą, znajoma jest w okolicy 30tc i okazało się, że dzidzia nie rośnie.. U mnie w 31/32 mały miał prawie 1900, u niej niespełna 800g. Co to może być?? Co mogą z tym zrobić?
mamulica
Fanka BB :)
Maa
escherichia coli - pałeczka okrężnicy występująca w małych ilościach w jelicie, a norm dla ludzi to mój mąż nie zna
enterokoki to bakterie, które też w małych ilościach mogą występować we florze bakteryjnej organizmu (norm nie znam)
candida to grzybek...
Tyle się dowiedziałam od mojego podręcznego weterynarza
escherichia coli - pałeczka okrężnicy występująca w małych ilościach w jelicie, a norm dla ludzi to mój mąż nie zna
enterokoki to bakterie, które też w małych ilościach mogą występować we florze bakteryjnej organizmu (norm nie znam)
candida to grzybek...
Tyle się dowiedziałam od mojego podręcznego weterynarza
mamulica
Fanka BB :)
Maa, luzik, bo nie wiadomo ile tam tego jest, a poza tym grzyb to akurat chyba stosunkowo często się zdarza, więc myślę że akurat z tym to sobie będą umieli poradzićDzieki za info - tylko co z tym grzybowym fantem teraz zrobic. Wizyte mam dopiero w poniedzialek..
kilolek
podwójna listopadowa mama
ja toxo miałam tylko raz. cMv tez nie wiem co to. A WR wcale lekarz mi teraz nie kazał robić, wręcz jak zapytałam to powiedział, ze niepotrzebne, ale ja czytałam na kilku stronach szpitali,z e do porodu trzeba mieć wr po 36tc robione, więc postanowiłam sobie zrobićLekarz kazał wam teraz zrobić pod koniec ciąży WR ?
Bo mi nie.
Mam tylko mocz, morfologie i ostatnio robilam 3 raz toxo i CMV oraz HBs antygen i poprał posiew.
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
Melduje sie po wizycie u poloznej.
Wyniki badan krwi na cholestaze ciazowa sa OK. Takze moje swedzenie to nie zatrucie ciazowe... Kamien spadl mi z serca... Widocznie takie juz moje uroki ciazy..
Najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku.
Tetno maluszka idealne wiec ciesze sie przeogromnie.
Teraz juz moge "spac" spokojnie i czekac az moj synus sam zechce wyjsc na swiat ;-):-)
Wyniki badan krwi na cholestaze ciazowa sa OK. Takze moje swedzenie to nie zatrucie ciazowe... Kamien spadl mi z serca... Widocznie takie juz moje uroki ciazy..
Teraz juz moge "spac" spokojnie i czekac az moj synus sam zechce wyjsc na swiat ;-):-)
reklama
Melduje sie po wizycie u poloznej.
Bosko :-)