reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

ja wczoraj byłam na szybkiej wizycie u lekarza ale opisął to na samopoczuciu... dowiedziałam sie że moje maleństwo ma już 2,5kg tzn jak byłam tydzien temu miał 2 wiec w tydzien przybrał 0,5 niezle.... a poza tym w porzadku wszystko...

reklama
Odebralam wyniku posiewu i teraz sie martwie. Nie mam tego paciorkowca, ale mam jakies escherichia coli, enterococcus species i jakies candida species. Czy ktoras z was wie moze o tym swinstwie cos wiecej?

Maa, jak słyszę "coli" to cierpnę. Mój tata miał bakterię e. coli i nacierpiał się okrutnie, u niego były w pęcherzu.
Mi wymaz z pochwy i odbytu pobierał we czwartek. Muszę zrobić ponownie WR i HBS. Toxo miałam na początku ciąży, CSV wcale. Teraz już nie zamierzam robić. Za późno.

A tak swoją drogą, znajoma jest w okolicy 30tc i okazało się, że dzidzia nie rośnie.. U mnie w 31/32 mały miał prawie 1900, u niej niespełna 800g. Co to może być?? Co mogą z tym zrobić?

Maa
escherichia coli - pałeczka okrężnicy występująca w małych ilościach w jelicie, a norm dla ludzi to mój mąż nie zna :sorry:
enterokoki to bakterie, które też w małych ilościach mogą występować we florze bakteryjnej organizmu (norm nie znam)
candida to grzybek...
Tyle się dowiedziałam od mojego podręcznego weterynarza:-D

Lekarz kazał wam teraz zrobić pod koniec ciąży WR ?
Bo mi nie.
Mam tylko mocz, morfologie i ostatnio robilam 3 raz toxo i CMV oraz HBs antygen i poprał posiew.
ja toxo miałam tylko raz. cMv tez nie wiem co to. A WR wcale lekarz mi teraz nie kazał robić, wręcz jak zapytałam to powiedział, ze niepotrzebne, ale ja czytałam na kilku stronach szpitali,z e do porodu trzeba mieć wr po 36tc robione, więc postanowiłam sobie zrobić

Melduje sie po wizycie u poloznej.

Wyniki badan krwi na cholestaze ciazowa sa OK. Takze moje swedzenie to nie zatrucie ciazowe... Kamien spadl mi z serca... Widocznie takie juz moje uroki ciazy..
Najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku.
Tetno maluszka idealne wiec ciesze sie przeogromnie.

Teraz juz moge "spac" spokojnie i czekac az moj synus sam zechce wyjsc na swiat :tak::tak:;-):-)

reklama
Melduje sie po wizycie u poloznej.

Wyniki badan krwi na cholestaze ciazowa sa OK. Takze moje swedzenie to nie zatrucie ciazowe... Kamien spadl mi z serca... Widocznie takie juz moje uroki ciazy..
Najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku.
Tetno maluszka idealne wiec ciesze sie przeogromnie.

Teraz juz moge "spac" spokojnie i czekac az moj synus sam zechce wyjsc na swiat :tak::tak:;-):-)

Bosko :-) :-D

Do góry