reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Bosastopko chyba bym babe wlasnymi rekoma udusila, za cos takiego !!! ale dobrze, ze wszystko jest ok. mam nadzieje, ze ani Ty, a ni zadna z nas nie bedzie miala takich przebojow z niedojrzalymi stazystkami i nie tylko ... bo czasem lekarze tez maja swoje za uszami ...

ps. a na usg bylo moze widac czy kropeczka ma wloski na glowie? bo sie tak zastanawiam, bo u mojego maluszka to na normlanym USG w piatek (2d) bylo widac czuprynke ...

reklama
Jestem szczęśliwa, ale też bardzo zmęczona.
glupia baba z tej stażystki... ja ostatnio na ktg teżod położnej usłyszałam "oj, cos szybko to serduszko bije, ale ja nic nie mówie, nic nie mówie". No oczywicie że się zdenerwowałam, pocwałowałąm do lekarza, a on na to, ze wszystko w normie, bo przecież widać, ze jest ok 140, a tylko przy ruchach skacze do 180 i to jest naturalne...
A Twoja dzidzia jakie miałą tętno?

"swedzenie narazie nie mija ale juz jakos mniej mnie to denerwuje.. tzn juz sie ty nie martwie tak
a może byś się zaczęła kąpać w oilatum? :-) mojej córci swędzenie po tym przechodziło na trochę.. jeszcze ją kremem smarowałam z tej samej serii.. do tej pory smaruję.

ps. a na usg bylo moze widac czy kropeczka ma wloski na glowie? bo sie tak zastanawiam, bo u mojego maluszka to na normlanym USG w piatek (2d) bylo widac czuprynke ...

ostatnio na usg oglądałąm plecki dzidzi, i właśnie włosy :-D też były widoczne na 2d :-D
jutro znów idę na usg, dzidzia ma ostatnią szansę pokazać płeć...

Włosków nie zauważyłam, ale niestety ciągle prawie płakałam jak głupia więc... mogłam przegapić :-( Widziałam tylko śliczne, maluteńkie rączki i jak zaciskały się w piąstki :-) Cudowny widok :-) :-)
Tętno było bardzo różne, bo od 127 (najniżej) do 160, a raz nawet 170. Ale lekarz stwierdził, że takie wahania to normalna sprawa. Ważne, że było miarowe :-) Jak zaczęła się ruszać to rzeczywiście skakało.

Klaudzia, mi na swędzenie, bo tez miałam mały z tym problem jakiś czas temu kazali kupić emoilum i przeszło: Emulsja do kąpieli Emolium P. U mnie to był problem suchej skóry. Dziwne, bo ciągle się czymś smarowałam!!

iza a masz zgage? bo ja mam potworna! a to ponoc ozaka, ze dzidzius urodzi sie z gesta czuprynka.

Anadri z ta zgaga to tylko jedna z glupich "przepowiedni". Moja ciocia miala straszna zgage przy obu ciazach, ale tak straszna ze az plakala z powodu pieczenia... A kuzyni lysi!!!! teraz maja wprawdzie bujne czupryny ale jak byli mali to naprawde zero wloskow :)

a może byś się zaczęła kąpać w oilatum? :-) mojej córci swędzenie po tym przechodziło na trochę.. jeszcze ją kremem smarowałam z tej samej serii.. do tej pory smaruję.

ostatnio na usg oglądałąm plecki dzidzi, i właśnie włosy :-D też były widoczne na 2d :-D
jutro znów idę na usg, dzidzia ma ostatnią szansę pokazać płeć...

Wiesz chyba sprobuje, jak tylko bede w miescie to musze poszukac ;-) bo u nas dosc ciezko dostac...

no i powodzenia jutro na USG, oby maly zlosnik pokazal wkoncu co ma miedzy nozkami... wsumie teraz to juz malo wazne bo do porodu tak malo zostalo no ale jednak :-)

Anadri z ta zgaga to tylko jedna z glupich "przepowiedni". Moja ciocia miala straszna zgage przy obu ciazach, ale tak straszna ze az plakala z powodu pieczenia... A kuzyni lysi!!!! teraz maja wprawdzie bujne czupryny ale jak byli mali to naprawde zero wloskow :)

Wiesz chyba sprobuje, jak tylko bede w miescie to musze poszukac ;-) bo u nas dosc ciezko dostac...

no i powodzenia jutro na USG, oby maly zlosnik pokazal wkoncu co ma miedzy nozkami... wsumie teraz to juz malo wazne bo do porodu tak malo zostalo no ale jednak :-)
klaudzia na ebay'u dostaniesz w miare tanio !

iza a masz zgage? bo ja mam potworna! a to ponoc ozaka, ze dzidzius urodzi sie z gesta czuprynka.

raz miałam zgagę w całej ciąży, więc nie ma związku :-) a te włoski tak słonce zaćmione wyglądały :tak: takie sterczące

Klaudzia, mi na swędzenie, bo tez miałam mały z tym problem jakiś czas temu kazali kupić emoilum i przeszło: Emulsja do kąpieli Emolium P. U mnie to był problem suchej skóry. Dziwne, bo ciągle się czymś smarowałam!!

oilatum, emolium, to praktycznie to samo. Ewentualnie balneum baby hermal. Dokłądnie taki krem do ciała mam teraz dla córki na swędzącą skórę. Też jest w internecie. Balneum chyba tańśzy niż oilatum..

klaudzia dobrze że wyjaśniona sprawa z tym swędzeniem
bosastopko to ładnie się strachu najdadłaś
andari a Ty się do nas dawno nie odzywałaś, dobrze że wszystko oki

ja właśnie po wizycie u gina i z maluszkiem wszystko oki, zdrowo rośnie ale nie wiem ile waży z resztą dzisiaj miałam krótką wizytę bo lekarz miał katar i nie chciał nas zarazić :)) szyjka nie skraca się bardziej. Moje wymioty i nudności to może być przez fenoterol więc mam już odstawić. Skończony 35 tc więc nawet jakby się coś zaczęło wcześniej to nie ma się czym martwić. Następna wizyta za 2 tygodnie i jak to lekarz powiedział "prawdopodobnie ostatnia". czyli oby do 28 października :))
mam pytanie czy któraś z was ma szyjkę obróconą krzyżowo?? bo mi już od którejś wizyty lekarz coś tak mówi a ja nie wiem dokładnie o co chodzi a zapominam zapytać.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry