reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Lekarz kazał wam teraz zrobić pod koniec ciąży WR ?
Bo mi nie.
Mam tylko mocz, morfologie i ostatnio robilam 3 raz toxo i CMV oraz HBs antygen i poprał posiew.

Bo mi nie.
Mam tylko mocz, morfologie i ostatnio robilam 3 raz toxo i CMV oraz HBs antygen i poprał posiew.
To duzo badan...
Ja toxo robilam tylko raz-na wlasne zyczenie
Wr 2x na skierowanie
CMV-nawet nie wiem co to jest, czyli nie,
HBs antygen ostatnio
a posiewu wcale:-(
A morfologia i mocz co 2 miesiac.

Bo mi nie.

Ja mam wr z poczatku ciazy, cmv i reszte tez (no toxo drugi raz w polowie) teraz mialam robiony posiew (wczoraj) wyniki za tydzien i cytyologie (juz mam wynik). Oczywiscie mocz i morfologia co wizyta wiec mam z 29 wrzesnia

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj dostałam skierowanie na morfologię i mocz (jak co m-c), drugi raz na toxo, i po raz pierwszy jakieś 3 parametry krzepnięcia krwi. I miałam pobierany wymaz z szyjki macicy i odbytu - :oo: - na paciorkowca.

To mnie uspokoilyscie z tym WR, bo tez mialam je tylko robione na początku ciąży.
A toxo i CMV czyli cytomegalia dlatego 3 razy, bo ja nigdy nie chorowalam na to i lekarz kazal tyle razy powtarzac badania....a ile kasy już poszło to wolę nie liczyć.....

Bo mi nie.
ja właśnie w tamtym tygodniu robiłam to co napisałaś plus WR, lekarz mi wszystko zlecił!
A w tym tygodniu na wizycie ma pobrać posiew na tego paciorkowca.

reklama
Ja to gapa jestem. Na wydruku z usg z 32tc ilosc wod mialam -prawidlowe i zastanawialam sie czyli ile. Teraz patrze w tabele a tam jak wol 12,24. Wiec chyba ok. A glowka synka w 32tc to 28,51cm. Wiec duzy raczej nie bedzie. Moj pierwszysynek mial 33cm jak sie urodzil, za to pozniej zaczal nadrabiac :)

Do góry