reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

dzieki :)
a zapomnialam zapytac czy ktoras z Was miala juz pobierany wymaz z pochwy :| czekam na wyniki.. moja gin powiedziala ze to rutyna przed przyjeciem do szptala na porodowke... ale wole sie jeszcze Was zapytac i upewnic czy tylko mnie tak uspokaja czy rzeczywiscie norma :)

reklama
Mi pobierali wymaz z kanału szyjki. Wynik był ok. Stwierdzono tylko obecność lactobacillus (mogłam walnąć byka:), czyli bakterie kwasu mlekowego, jedyne bakterie jakie powinny się tam znajdować.

mi nie pobierał bo w prywatnych gabinetach to raczej się nie robi, tylko musiałabym iść gdzie indziej, ale nic o tym nie wspominał.
Ja właśnie odebrałam wyniki moczu (wszystko oki), obciążenie glukozą 75g (po 2h 133), morfologia taka jak poprzednio czyli troszkę obniżone wskaźniki ale nie tragicznie :))

Wlasnie wrocilam z wizyty. I troche sie wystarszylam. Szyjka mi sie skrocila - z 4,1 do 3,5 i to mnie zestresowalo. Ginka przepisala mi Fenoterol. Czy moze ktoras z was to bierze? Bo mnie ginka ostrzegala, ze moge miec po tym przyspieszone bicie serca, rozdraznienie i trzesace sie lekko rece itp. Srednia perspektywa...

Wlasnie wrocilam z wizyty. I troche sie wystarszylam. Szyjka mi sie skrocila - z 4,1 do 3,5 i to mnie zestresowalo. Ginka przepisala mi Fenoterol. Czy moze ktoras z was to bierze? Bo mnie ginka ostrzegala, ze moge miec po tym przyspieszone bicie serca, rozdraznienie i trzesace sie lekko rece itp. Srednia perspektywa...
ja biore fenoterol a do tego isoptin... bo po fenoterolu mam przyśpieszone bicie serca i trzesace sie rece a ten isoptin zwalnia serce... na poczatku dziwnie sie czułam po tych tabletkach ale teraz to kwestia przyzwyczajenia i juz mi to nie przeszkadza, ale te skutki uboczne nie sa za ciekawe no ale czego sie nie zrobi dla malenstwa....

a zapomnialam zapytac czy ktoras z Was miala juz pobierany wymaz z pochwy :| czekam na wyniki.. moja gin powiedziala ze to rutyna przed przyjeciem do szptala na porodowke... ale wole sie jeszcze Was zapytac i upewnic czy tylko mnie tak uspokaja czy rzeczywiscie norma :)
Ciesz sie, ze zrobili Ci ten wymaz. Moja gin nie chciala mi zrobic, bo mowi, ze tego nie refunduja z NFZ u niej, i jak chce to musze prywatnie isc do laboratorium przyszpitalnego mikrobiologicznego, czy jakos tak...

Royanna, żarcik?? Przecież to jest jedno z badań niezbędnych przy przyjęciu do szpitala?? Przynajmniej w wawie.
Zaczynam się skłaniać do teorii, że lekarze inkasują kaskę za badania na które nie skierują.

hmm... no to może powinnam się jednak martwić, że moja szyjka ma tylko 2 cm :szok:... z drugiej strony ufam lekarzowi :cool2: no ale jak fenoterol zapisują przy szyjce 3,5 :eek:

ja też miałam i wynik ok
ale moja gin mówiła że jeszcze raz pobierze w 35 tc ze względu na to że już kiedyś miałam brzydką bakterię

reklama
Do góry