reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Wlasnie wrocilam z wizyty. I troche sie wystarszylam. Szyjka mi sie skrocila - z 4,1 do 3,5 i to mnie zestresowalo. Ginka przepisala mi Fenoterol. Czy moze ktoras z was to bierze? Bo mnie ginka ostrzegala, ze moge miec po tym przyspieszone bicie serca, rozdraznienie i trzesace sie lekko rece itp. Srednia perspektywa...
a miałaś ostatnio jakieś skurcze albo twardnięcie brzuszka?? bo ja nic takiego u siebie nie zauważyłam a skróciła mi się do 3 cm i mam nakaz odpoczywania, ale tabl na razie nie (może dlatego że nie mam skórczy??!!)

reklama
U mojego gin pewnie skonczyly sie juz limity:-(
Albo chce zaoszczedzic:szok:
Mam wizyte w czwartek wiec jeszcze raz zapytam, w koncu jest jeden "koszyk swiadczen refundowanych".
Za grupe krwi i toxo tez musialam placic:baffled:
Przeciez grupa krwqi i toxo to jedno z podstawowych badań w ciąży jako jedne z pierwszych się je wykonuje.Ja miałam normalnie z funduszu.Popytaj bo może coś kręcą a jak jesteś ubezpieczona to maja Ci obowiązek zrobic te podstawowe tak jak: grupa krwi, morfologia, mocz , na toksoplazmoze, wr, hbs,cytologia,test obciążenia glukozą.
Wszystkie tebadania miałam DARMOWE!!!od lekarza ginekologa dostałam skierowania.

Royanna chyba że chodzisz prywatnie na wizyty to wtedy by się zgadzało musisz płacic.Ja byłam na 1-wszej wizycie prywatnie i musiałam płacic i chodzę państwowo teraz i mam z głowy.

Przeciez grupa krwqi i toxo to jedno z podstawowych badań w ciąży jako jedne z pierwszych się je wykonuje.Ja miałam normalnie z funduszu.Popytaj bo może coś kręcą a jak jesteś ubezpieczona to maja Ci obowiązek zrobic te podstawowe tak jak: grupa krwi, morfologia, mocz , na toksoplazmoze, wr, hbs,cytologia,test obciążenia glukozą.
Wszystkie tebadania miałam DARMOWE!!!od lekarza ginekologa dostałam skierowania.

Royanna chyba że chodzisz prywatnie na wizyty to wtedy by się zgadzało musisz płacic.Ja byłam na 1-wszej wizycie prywatnie i musiałam płacic i chodzę państwowo teraz i mam z głowy.
Chodze panstwowo:-(
Morfologia, mocz, glukoza i wr mialam za darmo. Teraz tez ma mi na cos dac innego skierowanie-nie pamietam na co. Za toxo i grupe krwi placilam.

Ja dzisiaj byłam na usg 3d...POTWIERDZONA HANIA:-D a już miałam obawy po niespodziance u Cleo:-D Malutka znowu dwa tygodnie młodsza ,ale to od początku tak się waha ..Generalnie wszystko ok,a to najważniejsze:-) Zdjęcie wkleiłam na wątku pierwsze zdjęcia naszych pociech..malusia spała:-D

Kaśka, trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze badania i zamelduj się po powrocie :-) Uciekam do wyrka, bo miałam dzisiaj zajęcia praktyczne (prawie aerobic!!) w szkole rodzenia i jestem padnięta. Spokojnej nocki :-)

spędziłam w poradni 7 godzin
dzidzia waży 1500 wielkość odpowiada 31 tc
i tylko strasznie się zmartwiłam wykrytym wielowodziem AFI=260 mm:-(
trzy tyg temu było ok
a ja się dziwiłam ostatnio dlaczego mam taki wielki brzuch i co chwilkę mnie boli
wiem że często wszystko jest ok
ale mnie to dobiło :-(
ledwo jakoś przełknęłam cukrzycę i staram się nie świrować z tego powodu
a tu kolejne zagrożenie i niewiadoma
ryczeć mi się chce:zawstydzona/y:
termin przyjęcia do szpitala mam na 23 września bo teraz mają jakies zjadzy i ogólnie kocioł
no i za dwa tygodnie mają sprawdzić czy dalej się zbierają
to będą dla mnie ciężkie dwa tygodnie

w czwartek idę do swojej gin po L4 zobaczę co Ona na to mi powie

Ostatnia edycja:
spędziłam w poradni 7 godzin
dzidzia waży 1500 wielkość odpowiada 31 tc
i tylko strasznie się zmartwiłam wykrytym wielowodziem AFI=260 mm:-(
trzy tyg temu było ok
a ja się dziwiłam ostatnio dlaczego mam taki wielki brzuch i co chwilkę mnie boli
wiem że często wszystko jest ok
ale mnie to dobiło :-(
ledwo jakoś przełknęłam cukrzycę i staram się nie świrować z tego powodu
a tu kolejne zagrożenie i niewiadoma
ryczeć mi się chce:zawstydzona/y:
termin przyjęcia do szpitala mam na 23 września bo teraz mają jakies zjadzy i ogólnie kocioł
no i za dwa tygodnie mają sprawdzić czy dalej się zbierają
to będą dla mnie ciężkie dwa tygodnie

w czwartek idę do swojej gin po L4 zobaczę co Ona na to mi powie
o rany :-( a jakie powinno być AFI? o dużo masz przekroczone? mamulica też miała, ale się jednak wszystko normuje u niej, więc miejmy nadzieję, że u Ciebie też tak się stanie...

reklama
norma jest chyba do 2 od 3 ściągają tyle wyczytałam ale już więcej nie będę bo wiadomo można ześwirować

nie chcę się nakręcać ale to mnie przerosło
może to być od tej cukrzycy
wolę nie myśleć o skutkach

wystraszyłam się dzisiaj czy ja urodzę zdrową dzidzie przez te wszystkie czepiające się mnie atrakcje :-(

Do góry