reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Byliśmy dzisiaj z P na usg. Nie dość, że czekaliśmy na lekarza pół godziny bo "musiał gdzieś szybko iść" to jeszcze usg trwało może 5min!:angry::wściekła/y::-( Powiedział, że to jest no już powiedzmy 19tydzień(18i6dni) ale to za wcześnie i czemu mnie doktor skierowała. Pokazał tylko takimi mignięciami główkę i brzuszek, mówiąc, że to malutka dzidzia i proszę przyjść za 2tygodnie. Zapytałam czy chociaż płeć można by rozpoznać, to powiedział, że na 90% ale nie na 100% to dziewczynka :)-D:-Da tak gadali, że chłop...ale wszystko się może zdarzyć ;-)). Ale poza tym byłam tak zła, że mało się nie poryczałam...Poszłam do lekarki od razu i ta też była zła, że nie zrobił tego usg i co on sobie myśli, ale dobrze w takim razie, mam wizytę na 10lipca i wtedy zrobią dokładne usg.
Mam ogółem dzień cały do dupy. Tylko P się cieszy i cały czas gada do brzuszka, że tam jest jego malusia córcia, gwiazdeczka itd. itp. ...:cool2:

reklama
Laseczki - właśnie wróciłam z połówkowego :happy2:
No więc tak - najważniejsze - DZIDZIA ZDROWIUSIEŃKA! Narządy w porządku, przestrzenie między mózgowe perfekt, wszystko na swoim miejscu... Cholera tylko tak się wcisnęła w taki zakamarek że nie można jej było w żaden sposób z tamtąd wyciągnąć i w efekcie nie mam jej wielkości tzn dł... :happy2: No ale to już innym razem
Kolejna bardzo ważna dla mnie i pozytywna informacja jest taka, że dzidzia jest o tydzień starsza niż przypuszczaliśmy, co przede wszystkim oznacza że istnieje duże prawdopodobieństwo że Tatuś będzie z nami przy porodzie!!!!:-):-):-) Tak więc nagle znalazłam się w 21tyg ciąży. Termin na 7.11.09 zamiast na 15.11.09
No i PRAWDOPODOBNIE to dziewczynka:-) Położna nawet powiedziała mi to łamana polszczyzną - <ziewsinka> :-)
Ale mnie roznosi... niesamowite:-)
Od razu zadzwoniłam zabookować szkołę rodzenia - no ale to dopiero miesiąc przed terminem dzwonią po ciebie żebyś na zajęciach się stawiła...
następna wizyta w szpitalu ok 28 sierpnia, po powrocie z pl - ponieważ moja mama ma cukrzycę, to w drodze wyjątku zrobią mi też badanie na cukier - w sensie glukoze... - i dobrze - niech dmuchaja na zimne.. ;-)

gratuluję mary_mary....
Ty pewnie już skaczesz z radości e będzie córa.... hehe
i to jeszcze wyskoczy szybciej niż myślałaś....:-D
ciekawe jak Twój mąż zareaguje.....
ale czyję że też się będzie strasznie cieszył.... wkońcu to jego dziecko....:tak:

A ja do 15 lipca muszę czekać, wtedy usg, bo i tak wtedy zwolnienie muszę odebrać.....jestem ciekawa, bo tylko ja stawiam na chłopaka a wszyscy na dziewczynkę, może sugerują się że mam już dziewczynkę

reklama
A ja do 15 lipca muszę czekać, wtedy usg, bo i tak wtedy zwolnienie muszę odebrać.....jestem ciekawa, bo tylko ja stawiam na chłopaka a wszyscy na dziewczynkę, może sugerują się że mam już dziewczynkę
A widzisz, u mnie odwrotnie było - wszyscy mówili że chłopak bo podobno ładnie w ciąży wyglądam ;-)

Do góry