reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

weri gratuluję córci....
to już możesz się za sukienkami rozglądać:tak: ja jak wczoraj zobaczyłam śliczny różowy komplecik.... to uznałam że jednak chcę tą córę.... chociaż i tak czuję że będzie chłopiec:-)
(...)Mam tez zdjecia i 2 filmiki z wczesniejszych wizyt wic od czasu do czasu jak mysle co on tam moze robic to oglądam....
A póki co to badania miałam wszystkie w porzadku oby tak dalej.Przede mna jeszcze ta glukoza no ale moze nie bedzie żle...
Napiszcie mi prosze dziewczyny czy wykonujecie te badania 3D u waszego gina czy jeżdzicie gdzies specjalnie no i co potrzebujecie-moze jakies skierowanie od prowadzacego gina-sory za te pytania ale to moja 1 ciaza i nie wiem a nie ma mnie kto pokierowac bo kolezanki nie miały czegos takiego....
Napewno odezwe sie jak wrócimy od gina ale wczesniej tez bede sledzic co u Was...
Pozdrawiam....
trochę mnie zdziwiłaś bo przecież lekarze nie robią filmików wcześniej niż ok 20tyg...
a Ty piszesz że masz już dwa:szok: to w którym tygodniu byłaś ciąży że lekarz zrobił bez problemu??
ja jak byłam w 15 to mi powiedział że robi filmiki 3D ale dopiero między 20 a 24tyg... więc jak będę w pl to mam do niego iśc to zrobi mi film...

ale niestety muszę zostać tutaj... ze względu na złe samopoczucie i brak wolnego mojego D to znalazłam polskiego gina tu który też to robi i jadę do niego....

reklama
wiesz co mam pierwszy taki filmik zrobiony ale ze zdjec USG z 13 tygodnia, a kolejny chyba z 17, nie sa to filmiki 3D ale tez fajnie widac malenstwo no i trwaja bardzo krótko...lekarz jak mnie badał to nagrywał fajniejsze momenty a pozniej mi to na płytkę nagrał....
na takie badania 3D dopiero chce sie wybrac ale najpierw zapytam mojego gin czy nie robi....

nie wiem co to za lekarz... no ale jak ja mojego pytałam... to powiedział że z chęcią zrobiłby ale nie można jeszcze bo dziecko za małe... i nie chodziło mi tu o 3D ale o zwykłe nagranie....
w takim razie powinnaś się cieszyć że masz te filmiki i że Ci się udało;-)

nie wiem co to za lekarz... no ale jak ja mojego pytałam... to powiedział że z chęcią zrobiłby ale nie można jeszcze bo dziecko za małe... i nie chodziło mi tu o 3D ale o zwykłe nagranie....
w takim razie powinnaś się cieszyć że masz te filmiki i że Ci się udało;-)
Nas lekarz spytal czy chcemy filmik na pierwszym usg w 12tc i tez mamy:tak::-D, a 3d to sam powiedzial, ze zrobi na polowkowym. Ale jak robil zdjecia i filmik z badania to mamy jedno foto i jedno ujecie na filmiku w 3d, bo chcial nam pokazac, o jaki obraz chodzi:-)

czekam na swoje połówkowe 01 lipca
super że już niektóre wiedzą kto tam sobie mieszka w brzucholkach :tak:

ja nadal gdybym miała wybrać to do końca nie mogę obstawić synek czy córka
córcie mam i synek dla pary
z drugiej strony fajnie jest mieć siostrę bo sama mam dwie:-)

na 3d pójdę jeśli lekarz stwierdzi że jest potrzebne
więc tutaj w tym temcie nic się nie zmieni

Ja mam wizyte w piątek i mój mąż stwierdził, że idzie ze mną bo chce zobaczyć co i jak. Wymyślił jeszcze, że telefonem nagra USG ale nie wiem czy to mu w ciemności wyjdzie hehe... Ja zaś ciekawa jestem czy powie mi jaka płeć. Mój gin twierdzi, że dopiero w 30 tygodniu mi powie ale jak widze można wcześniej więc chcę go przycisnąć.

Ja mam wizyte w piątek i mój mąż stwierdził, że idzie ze mną bo chce zobaczyć co i jak. Wymyślił jeszcze, że telefonem nagra USG ale nie wiem czy to mu w ciemności wyjdzie hehe... Ja zaś ciekawa jestem czy powie mi jaka płeć. Mój gin twierdzi, że dopiero w 30 tygodniu mi powie ale jak widze można wcześniej więc chcę go przycisnąć.

moj R chodzi ze mna na kazda wizyte wtedy dopiero to wszystko tak jakby przezywa bo wszystko widzi... jak bedziecie u lekarza to zalezy oczywiscie od sprzetu jaki ma mozecie sami zapytac czy moze Wam nagrac- tak było u nas-zaproponował co prawda on ale zapytac nie zaszkodzi :-)

reklama
Do góry