reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

a oto pare zdjec slaba jakosc bo robilam komorka z komputera w ciagu wyswietlania filmu:-p

Załączniki

• Image0413.jpg
    Image0413.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 94
  • Image0411.jpg
    Image0411.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 91
reklama
weri gratuluje wymarzonej coreczki:-)skoro lekarz powiedzial Ci ze mala jest duza to znaczy chyba ze duza sie urodzi:-)

czesc dzieczyny!!1 na poczatku gratuluje synusiów i córeczek... Mi lekarz juz wczesniej powiedział ze prawdopodobnie bedzie syn no ale nie na 100% wiec wszystko sie moze jeszcze zdażyć :-)
teraz z moim R idziemy do gina dopiero 6 lipca-bede wtedy w 20 tygodniu no i kazał przyjsc-chyba chodzi o te badania połówkowe o których tak piszecie ale nie jestem pewna :-)- juz nie moge sie doczekac az zobacze malenstwo no i posłucham serduszka-to najbardziej mnie wzrusza....
Mam tez zdjecia i 2 filmiki z wczesniejszych wizyt wic od czasu do czasu jak mysle co on tam moze robic to oglądam....
A póki co to badania miałam wszystkie w porzadku oby tak dalej.Przede mna jeszcze ta glukoza no ale moze nie bedzie żle...
Napiszcie mi prosze dziewczyny czy wykonujecie te badania 3D u waszego gina czy jeżdzicie gdzies specjalnie no i co potrzebujecie-moze jakies skierowanie od prowadzacego gina-sory za te pytania ale to moja 1 ciaza i nie wiem a nie ma mnie kto pokierowac bo kolezanki nie miały czegos takiego....
Napewno odezwe sie jak wrócimy od gina ale wczesniej tez bede sledzic co u Was...
Pozdrawiam....

Helenko ja mieszkam w Anglii a na USG 3D umowilam sie w Polsce prywatnie :-) I nie potrzebuje nic innego jak poprostu przyjsc na wizyte hehe :)
Mozliwe ze dziewczyny maja swoich ginkow ktorzy robia USG 3D ale zreguly z tego co wiem to robi sie je prywatnie :tak:

klaudzia dziekuje bardzo za wiadomosc... w takim badz razie musze zapytac swojego gina jak bede u niego(bo chodzimy do niego prytanie do gabinetu) czy on wykonije takie USG a jak nie to bede szukac.... aha a wykonuje sie je w którym tygodniu czy nie ma to róznicy :-) ??
jeszcze raz dziekuje....

czesc dzieczyny!!1 na poczatku gratuluje synusiów i córeczek... Mi lekarz juz wczesniej powiedział ze prawdopodobnie bedzie syn no ale nie na 100% wiec wszystko sie moze jeszcze zdażyć :-)
teraz z moim R idziemy do gina dopiero 6 lipca-bede wtedy w 20 tygodniu no i kazał przyjsc-chyba chodzi o te badania połówkowe o których tak piszecie ale nie jestem pewna :-)- juz nie moge sie doczekac az zobacze malenstwo no i posłucham serduszka-to najbardziej mnie wzrusza....
Mam tez zdjecia i 2 filmiki z wczesniejszych wizyt wic od czasu do czasu jak mysle co on tam moze robic to oglądam....
A póki co to badania miałam wszystkie w porzadku oby tak dalej.Przede mna jeszcze ta glukoza no ale moze nie bedzie żle...
Napiszcie mi prosze dziewczyny czy wykonujecie te badania 3D u waszego gina czy jeżdzicie gdzies specjalnie no i co potrzebujecie-moze jakies skierowanie od prowadzacego gina-sory za te pytania ale to moja 1 ciaza i nie wiem a nie ma mnie kto pokierowac bo kolezanki nie miały czegos takiego....
Napewno odezwe sie jak wrócimy od gina ale wczesniej tez bede sledzic co u Was...
Pozdrawiam....

ja bede robic 3d u swojego ginka bo ma dobry sprzet a chodze tez prywatnie...wiec jak masz mozliwosc to zrob u swojego gina jak on ma taki sprzet!!i gratuluje synka

Badanie "połówkowe" robi się pomiędzy 20 a 24 tygodniem. Jest ono istotne ze względu na to, że lekarz powinien ocenić czy dziecko się właściwie rozwija. Podobno w polskim prawie jest możliwość do 24 tc usunąć płód, właśnie na podstawie tych badań?? Myślałam, że max do 12tc. ALe nie życzę:no:
Poszłam więc do lekarza poleconego jako b. dobrego, z dobrym sprzętem.

WERI, u mnie też wyszło, że główka jest "starsza" (większa), niż reszta malucha. Z tego co słyszałam to normalne.

Ja mam badanie usg połówkowe 30.06 i 3D tez wtedy. Juz sie nie moge doczekac!!! Łącznie za wszystko z nagraniem na płytkę i zdjęciami płacimy 230zl-nie mało, ale jak Was czytam to wcale nie dużo, tymbardziej ze w Klinice na specjalistycznym sprzecie. Wszyscy z wpjewodztwa tu przyjezdzaja :)

reklama
ja jak moj lekarz nie bedzie robił to bede szukac ale najlepiej skontaktuje sie z nim telefonicznie czy robi bo jak nie to bede juz szukała gdzie indziej.....

Do góry