reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziewczynkowe fluidy raz: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ta moja Gineo ma niezly sprzet, i dokładnie nam tłumaczyła jak to zrobić żeby zobaczyć i rzeczywiście bardo długo trwało zanim wydała werdykt: No dla mnie to babeczka jak nic!. Zresztą jutro umieszcze filmik dla przyjaciół i znajomych na YT i tam zaznacze kiedy widać że to babeczka. Oczywiście zawsze może wyjść facecik :)

A co do zabobonów - OLICA to to przemożny wpływ socjologii - odczarowuje nam rzeczywistość i w efekcie nie wierzymy w bociany :)

Ps - robie doktorat...

reklama
Witajcie :-) ja wczoraj umówiłam się na poniedziałek na usg 3d. U tego profesora co idę to badanie kosztuje 300 zł , a więc sporo.Podobno warto , ponieważ wszystko przebada, obmierzy i powinniśmy już poznać płeć , bardzo na to liczę - Umieram z ciekawości :-)
ja usg 3d będę miała 1 sierpnia i też kosztuje to 290 zł więc podobnie do Ciebie. Ale zanim to nastąpi to wizyta 8 lipca u swojego gina :))

Lepsza połowa się poryczała bo... będzie księżniczka.
Na 90% mamy Córcię :cool2: Będzie bal!:-).
Ale super, jak się cieszę :-D Taka malutka dziewczyneczka, to sobie tatuśka w okół palca owinie, że hoho! Chyba nawet już owinęła skoro piszesz, że się rozkleił :-)

W ogóle to bardzo mi się ten temat podoba :cool2:

OLICA te przesądy to można za przeproszeniem o kant wiesz czego rozbić :tak: Moja znajoma 3lata temu urodziła córkę, a w ciąży wypiękniała i wszyscy mówili, że chłopak, i nawet zakłady chcieli z nią robić. Jakież było potem ich zdziwienie...Udawali, że przecież mówili tak tylko na żarty.
To jak kobieta wygląda w ciąży zależy od organizmu, hormonów itd. Więc jednym uchem wpuszczaj, a drugim wypuszczaj te ich biadolenia :tak:;-)

p.s. passingby gratuluje rozpoczęcia doktoratu!!! a poza tym to na kiedy masz termin ?? Bo się zastanawiam, czy my jakoś nie podobnie ?:happy2:

ja na początku miałam też tragiczną cerę,ale od jakiegoś czasu mi się poprawiła więc różnie z tym bywa :)) mi mówią że będzie chłopak ale to się okaże.

ja mialam nadzieje ze dziewczynka i mowilam ze bede plakac jak okaze sie chlopcem ale teraz przed usg co mam dzis na 15 to juz mi wszystko jedno zeby tylko okazalo sie zdrowe:happy2: zreszta dam znac wam dzisiaj mam nadzieje kto to bedzie;-)

weri ja też chodzę do młodego lekarza, ale pracującego w szpitalu więc raczej doświadczony. A zawsze to lepiej iść do polskiego niż wogóle nie iść. Zrób sobie podstawowe badania krzywą cukrową, morfologię, mocz a resztę to zależy co robiłaś w Angli. Na Twoim miejscu skoro możesz zrobić usg 2d ub 3d to ja bym wybrała 3d bo na dzidzie oddziałują one tak samo i nie ma różnicy. Weź koniecznie swojego partnera :))

My USG mamy w czwartek, 25 czerwca na 10:30... Wszyscy mnie już chyba mają dosyć w domu bo non stop tylko o tym mówię... :-):zawstydzona/y:

tak poza tym to mi mówią, że będę miała syna. Jedni "wyczytali" to z brzucha, drudzy z wyglądu, a ja przez to gadania muszę się przyznać, że właśnie na syna się nastawiłam... Ale zobaczymy, najważniejsze, żeby było zdrowe :tak:

ja na połówkowe na początku lipca jadę...
będzie prawdopodobnie filmik... i wiadomość kogo gościmy w brzuszku....
ciekawe ile zapłacę bo podobno z 200e zobaczymy ;-)

passing gratuluję dziewczynki:-D

Ja jestem juz po podwojnym polowkowym (chodze i prywatnie i na NFZ). Wszystko jest ok, tylko mocz do powtorki, bo wyszly mi sladowe ilosci bialka. Obie lekark iwidza chlopaka, wiec nastawiam sie na chlopaka:) Zreszta dostalam nawet zdjecie ze strzalka na peniska:)
Teraz czeka mnie glukoza po godzinie i juz mi niedobrze na sama mysl :szok:

reklama
Do góry