reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Passingby-jak Ci zazdroszcze!!! Juz wszystko przygotowane i tylko akcja! I finisz! Pewnie te 8godzin to i tak za duzo dla Ciebie jak masz juz spore rozwarcie :))

jestem super contenta :))))))))) zapis KTG w normie, malutka zdrowiutenka, rozwarcie troszke wieksze, szyjki calkowicie nie ma, blony jak papierek :) glut wyszedl w calosci, szyjka tak miekka ze mnie nie bolalo badanie rozwarcia (w ogole nie czulam), surcze sa ale na 50. Polozna daje mi maks 7 dni z naciskiem na sobote - mam koniecznie sie zglosic do szpitala, zbadać rozwarcie :)))))))))))))) no chyba ze odejda wody lub zaczna sie bole - krzyzowe, ktore juz mam - stana sie bardzo mocne i moga byc nieregularne, lub zwykle - regularne co 8 minut.

Przewidywany czas porodu - do 8 godzin :))))))))))))))))))))))))

Jestem super zadowolona :)

Masz naprawdę świetnego lekarza... Rzadko kiedy lekarz przewiduje czas porodu itp. Dobrze trafiłaś :-) Ja każdego ranka wstaję i modlę się, żeby to było już dzisiaj. Ale przez kilka dni i nocy chodzi mi po głowie 10.11....

jestem super contenta :))))))))) zapis KTG w normie, malutka zdrowiutenka, rozwarcie troszke wieksze, szyjki calkowicie nie ma, blony jak papierek :) glut wyszedl w calosci, szyjka tak miekka ze mnie nie bolalo badanie rozwarcia (w ogole nie czulam), surcze sa ale na 50. Polozna daje mi maks 7 dni z naciskiem na sobote - mam koniecznie sie zglosic do szpitala, zbadać rozwarcie :)))))))))))))) no chyba ze odejda wody lub zaczna sie bole - krzyzowe, ktore juz mam - stana sie bardzo mocne i moga byc nieregularne, lub zwykle - regularne co 8 minut.
Przewidywany czas porodu - do 8 godzin :))))))))))))))))))))))))
Jestem super zadowolona :)

Passingby, szczęściara z Ciebie!!!:-):-)
Może i mi coś pozytywnego powiedzą na dzisiejszej wizycie:-D..Już nie mogę się doczekać tej 17.00:tak::tak:

Czesc dziewczyny, bylam dzis u ginekologa, oczywiscie spoznil sie godzine i ekspresowe badanie bez usg :wściekła/y: . Szyjka krotka tyle mi powiedzial, a jak zapytalam o porod to powiedzial ze moze sie zaczac w kazdej chwili- on nie jest w stanie tego okreslic. Wizyte mam za 2 tyg to bedzie 39tydz, dostalam skierowania na badania i troche sie niepokoje. A wiec morfologia, mocz to normalne ale dostalam tez na bilirub.całk , alat i aspat i nie wiem czy to normalne, rutynowe badania pod koniec ciazy czy cos sie dzieje a on mi niec nie mowi :wściekła/y: Jak to jest u was ??

Czesc dziewczyny, bylam dzis u ginekologa, oczywiscie spoznil sie godzine i ekspresowe badanie bez usg :wściekła/y: . Szyjka krotka tyle mi powiedzial, a jak zapytalam o porod to powiedzial ze moze sie zaczac w kazdej chwili- on nie jest w stanie tego okreslic. Wizyte mam za 2 tyg to bedzie 39tydz, dostalam skierowania na badania i troche sie niepokoje. A wiec morfologia, mocz to normalne ale dostalam tez na bilirub.całk , alat i aspat i nie wiem czy to normalne, rutynowe badania pod koniec ciazy czy cos sie dzieje a on mi niec nie mowi :wściekła/y: Jak to jest u was ??

ten alat to enzym watroby chyba i ja mialam na koniec te badanie a reszty nie

reklama
No i Passingby nie dotrzymała do soboty. Szczęściara, że tak jej poszło.. Po przeczytaniu relacji porodowej Anadrii zbladłam:szok::szok::szok: Ale widać, że różnie bywa.. Pocieszam się:)

Do góry