reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja będę miała ostatnią wizytę u gina na 1,5 tyg przed terminem(o ile dotrwam hehe) i mi zapowiedział, że podczas tej wizyty powie mi od kiedy mam się pojawiać na zapisach na KTG. Z tego co wiem to będę jeździć do szpitala co drugi dzień. Do tej pory nie miałam KTG ani razu.

reklama
Hmm, mnie na KTG mój lekarz zapisał dopiero na 5.11 a termin miałam 1. Myślałam, że powinnam wcześniej się pojawić. Ale może to i dobrze, bo jak pojadę do szpitala to na bank się zdenerwuję:szok: Będę chciała uciekać, albo coś:):-D:-D:-D
Mój "czop" o ile to był czop;-) Był mikroskopijny.. Ale brzuch bolał, więc może jednak?? Jak widać po Kasiuli odejscie czopa nie jest gwarancją rychłego porodu:)

ja nie miałam jeszcze ktg i będę miała pewnie dopiero na porodówce. Chyba większość lekarzy nie robi chyba że nie czuje się dzidzi :)) jeśli kopie to raczej nie ma potrzeby, chyba że po terminie :))

a do mnie jutro polozna przychodzi do domu na wizyte bo nie mogla mnie wcisnac do przychodni bo byl komplet a chce mnie jeszcze zobaczyc przed terminem (piatek)troche dziwnie, ale przynajmniej nie bede musiala sie nigdzie ruszac... no a jak nic sie nie wydazy do przyszlego piatku to przyjdze do domu zrobic mi masarz szyjki zeby sprodowac wywolac akcje....zobaczymy....

jestem super contenta :))))))))) zapis KTG w normie, malutka zdrowiutenka, rozwarcie troszke wieksze, szyjki calkowicie nie ma, blony jak papierek :) glut wyszedl w calosci, szyjka tak miekka ze mnie nie bolalo badanie rozwarcia (w ogole nie czulam), surcze sa ale na 50. Polozna daje mi maks 7 dni z naciskiem na sobote - mam koniecznie sie zglosic do szpitala, zbadać rozwarcie :)))))))))))))) no chyba ze odejda wody lub zaczna sie bole - krzyzowe, ktore juz mam - stana sie bardzo mocne i moga byc nieregularne, lub zwykle - regularne co 8 minut.

Przewidywany czas porodu - do 8 godzin :))))))))))))))))))))))))

Jestem super zadowolona :)

jestem super contenta :))))))))) zapis KTG w normie, malutka zdrowiutenka, rozwarcie troszke wieksze, szyjki calkowicie nie ma, blony jak papierek :) glut wyszedl w calosci, szyjka tak miekka ze mnie nie bolalo badanie rozwarcia (w ogole nie czulam), surcze sa ale na 50. Polozna daje mi maks 7 dni z naciskiem na sobote - mam koniecznie sie zglosic do szpitala, zbadać rozwarcie :)))))))))))))) no chyba ze odejda wody lub zaczna sie bole - krzyzowe, ktore juz mam - stana sie bardzo mocne i moga byc nieregularne, lub zwykle - regularne co 8 minut.

Przewidywany czas porodu - do 8 godzin :))))))))))))))))))))))))

Jestem super zadowolona :)
oj szczesciaro ty....;-):tak: tez bym byla w skowronkach po takich wiesciach....

reklama
Do góry