reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
ja bym już nie przesadzała z tą dosłowną interpretacją wyników usg. szczególnie teraz- kiedy termin już tuż tuż...
wiadomo, że te pomiary- nawet na najlepszym sprzęcie- są niedokładne, a przypuszczalne...

a co dopiero z terminem... czy wśród rozpakowanych były szczęściary co urodziły w terminie? obojętne czy to z OM czy USG??

ja bym już nie przesadzała z tą dosłowną interpretacją wyników usg. szczególnie teraz- kiedy termin już tuż tuż...
wiadomo, że te pomiary- nawet na najlepszym sprzęcie- są niedokładne, a przypuszczalne...

a co dopiero z terminem... czy wśród rozpakowanych były szczęściary co urodziły w terminie? obojętne czy to z OM czy USG??

Wiem , wiem ale stres zawsze jest... zobaczymy co gin powie

Ja miałam USG 3/4 D z którego wynikało, że niuniuś jest z pewnych wymiarów o tydzień lub o dwa młodszy. W 38 tyg FL 72. Powiem szczerze, że nawet mi przez myśl nie przyszło sprawdzać na necie poprawność jego wymiarów. A niech rośnie jak chce! Jak widać lekarze wagi nie potrafią dokładnie ocenić a dziewczyny się stresują i porównują. Mój ginekolog jak przyszłam z tym specjalistycznym USG i powiedziałam, że z pomiarów wynika, że jest młodszy itd zaczął się śmiać i powiedział, żeby baba od USG nie wymyślała. Oczywiście zaczął potem sprawdzac brzuszek małego ale jak nic nie mówił nie męczyłam go pytaniami. Na tym etapie myślę, że niektóre dzieciaczki są wieksze bądź mniejsze, mają dłuższe lub krótsze nóżki. Zostało nam już tak mało czasu więc nie stresujmy się wymiarami! Ot, powiedziała największa panikara na forum BB hihihi

ja myślę dokładnie tak samo. Przecież dzieci rodzą się różnych wielkości. Niektóre mają np. 57cm a inne 53cm a jeszcze inne 49cm. Nikt nie mówi że są za małe czy za duże. Nie ma sensu przejmować się tymi pomiarami. Oczywiście nie mówie, że nie powinno się sprawdzić bo sama to robię, a na ostatnim USG też wyszło, że moja mała jest starsza i właśnie stąd już 3ci termin porodu. Z OM 01.12 z 1szego USG 27.11 a teraz 22.11.

Ja też mam 3 terminy, ale terminami z USG wogóle się nie sugeruję. U mnie wygląda tak
OM 11 listopad (ale to dla cykli 28 dniowych ja sama wyliczyłam hehehe od 13 listopada do 15 listopada).
Z pomiarów USG 24 tydzień ciąży data porodu - 10 listopada.
USG z 38 tygodnia ciąży data porodu 22 listopad - ale to już wogóle data z kosmosu!

reklama
Hmmm KTG nie wykazało jakiś dużych skurczy.
Mała ułożona dalej tak jak mamusia chce czyli posladkowo
icon_smile.gif

Boże jak ja się cieszę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niby zaważy 3200, ale ja w to nie wierzę
icon_smile.gif

Najlepsze były negocjacje o termin cesarskiego cięcia
icon_biggrin.gif

Mój gin oszalał -chciał mnie przyjąć w poniedziałek 16.11 pod koniec 40 tygodnia !!! i ciąc następnego dnia.

Tak kombinowałam, tak mieszałam aż dopięłam swego
icon_smile.gif

Niestety nie moge się przyjąć do szpitala w święto 11.11 i być cięta następnego dnia 12.11., ale mogę przyjść do szpitala we wtorek 10.11 i za 2 dni będę miała zabieg.

Także kochane 12.11 w czwartek zostanę mamą
icon_smile.gif

Cała się trzęsę z wrażenia
icon_smile.gif

Do góry