reklama
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Na wczorajszej wizycie usłyszałam że mogę rodzić już a najlepiej do końca tygodnia.
Łożysko stare i grube, mały ok 4 kilo a szyjka zamurowana na mur beton.Chyba mnie zaleje.Dzisiaj ktg
Ja, gdy byłam na specjalistycznym USG 3i4D specjalistka powiedziała, że nie ma czegoś takiego jak stare łożysko, podobno kiedyś się o czymś takim mówiło. Teraz żeby sprawdzić robi się USG przepływowe i dopiero na tej podstawie się ocenia - ale ja się tam nie znam.
Ja dziś też po wizycie.
Miałam mieć robione ktg ale się popsuło. Lekarz mój ukochany zbadał mnie tak delikatnie, że prawie nie czułam (nie chciał robić masażu szyjki żebym lekarza żle nie zapamiętała hahahaha).
I UWAGA! Szyjka 0,5 cm i brak czopa!!! Gdzie się podział ten sławetny czop o którym tyle słyszałam i czytałam
A tak go wypatrywałam....A miało go być TAAAAKKK DUŻOOOO. Jakieś dwa tygodnie temu miałam małą galaretkę, jakby coś żel, no ale bez przesady, żeby go tak dużo było nieee
Teraz mam większe upławy, ale to też mi na czop nie wyglądało.
Tak więc jeśli wypatrujecie czopa a go wciąż nie widać być może zgubiłyście go bezpowrotnie
Lekarz jest bardzo przekonany, że urodzę w następnym tygodniu. A ja tam porodu nie widzę hihihihi
Tak więc przekonałam się, że:
1. glukoza jest smaczna
2. czop - jaki czop hihihi ;-)
D
dziunka24.
Gość
Ja, gdy byłam na specjalistycznym USG 3i4D specjalistka powiedziała, że nie ma czegoś takiego jak stare łożysko, podobno kiedyś się o czymś takim mówiło. Teraz żeby sprawdzić robi się USG przepływowe i dopiero na tej podstawie się ocenia - ale ja się tam nie znam.
Ja dziś też po wizycie.
Miałam mieć robione ktg ale się popsuło. Lekarz mój ukochany zbadał mnie tak delikatnie, że prawie nie czułam (nie chciał robić masażu szyjki żebym lekarza żle nie zapamiętała hahahaha).
I UWAGA! Szyjka 0,5 cm i brak czopa!!! Gdzie się podział ten sławetny czop o którym tyle słyszałam i czytałam
A tak go wypatrywałam....A miało go być TAAAAKKK DUŻOOOO. Jakieś dwa tygodnie temu miałam małą galaretkę, jakby coś żel, no ale bez przesady, żeby go tak dużo było nieee
Tak więc jeśli wypatrujecie czopa a go wciąż nie widać być może zgubiłyście go bezpowrotnie
Lekarz jest bardzo przekonany, że urodzę w następnym tygodniu. A ja tam porodu nie widzę hihihihi
1. glukoza jest smaczna
No to fajnie przezylas ten czop, zreszta wiekszosc z was, bo u mnie to bylo polaczone z mocnymi skurczami przepowiadajacymi.
Glukoza jest smaczna??? O jeny, ja od kiedy wypilam w pierwszej ciazy glukoze to od tamtej pory az mnie krzywi i mam odruch wymiotny, nie mowiac juz o tym, ze nic juz nie slodze od tamtego czasu. Wiec wyobrazcie sobie moje tortury jak musialam teraz znowu ja pic masakra
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
Ja dziś też po wizycie.
1. glukoza jest smaczna
o widzisz duzo mamusiek nie zauwaza u siebie czopu odchodzi np podczas siusiania to nie zauważysz i chyba nie ma reguły ze duzo ma byc
to kolejna zapisuje sie na nasteony tydzien
z tym czopem u mnie podobnie - w pierwszej ciąży były to zaledwie pasma śluzowo-galaretkowate i to bardzo skąpe - wielki mi czop.
Teraz jest podobnie, od tygodnia kawalątki mniejsze niż malutki paznokieć. Idę dzisiaj do lekarki i już nie mogę się doczekać co powie... ech - już tak bardzo bym chciała patrzeć na mojego małego psotnika z brzuszka
Teraz jest podobnie, od tygodnia kawalątki mniejsze niż malutki paznokieć. Idę dzisiaj do lekarki i już nie mogę się doczekać co powie... ech - już tak bardzo bym chciała patrzeć na mojego małego psotnika z brzuszka
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Podpowiedzcie proszę bo jestem w 39 tyg prawie i dziś na wizycie u gina miałam mieć robione ktg pierwszy raz ale ktg bylo w naprawie. Dzwonilam do polożnej dyżur ma dopiero 10 listopada a ja 11 listopada mam termin - powiedziala żebym przyjechała do niej na dyżur. Czy to nie za późno? Powiedziała, że jak czuję dobrze ruchy dziecka nie ma co przyjeżdżać ale jak chcę mogę w sobotę bo jest mniejszy ruch na IP. Nie wiem co mam robić. Nie wiem czy jak przyjadę na IP i powiem, że chcę ktg to mi normalnie zrobią, czy będą najpierw we mnie gmerać czego NIE CHCĘ!
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
Podpowiedzcie proszę bo jestem w 39 tyg prawie i dziś na wizycie u gina miałam mieć robione ktg pierwszy raz ale ktg bylo w naprawie. Dzwonilam do polożnej dyżur ma dopiero 10 listopada a ja 11 listopada mam termin - powiedziala żebym przyjechała do niej na dyżur. Czy to nie za późno? Powiedziała, że jak czuję dobrze ruchy dziecka nie ma co przyjeżdżać ale jak chcę mogę w sobotę bo jest mniejszy ruch na IP. Nie wiem co mam robić. Nie wiem czy jak przyjadę na IP i powiem, że chcę ktg to mi normalnie zrobią, czy będą najpierw we mnie gmerać czego NIE CHCĘ!
nie wiem jak to jest ale duzo mam pisalo ze wogole nie mialo ktg np w ciazy tylko przy porodzie ... ja tez pierwsze ktg mialam na porodowce wiec nie masz co sie martwic jezeli dzidzius tak samo aktywny caly czas a jak cos mozesz jechac do tej poloznej i ona ci zrobi
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Dzięki Kasiu :-)
W
wyjatkowaonaa
Gość
Ja ostatni raz byłam u swojego gina 16tego a teraz mam się zgłosić 10tego (termin 12)na amnioskopie i chyba KTG do szpitala.Jeśli ruchy małej będą zmniejszone , odejdą wody lub pojawią się skurcze lub krew mam jechać do szpitala więc nie masz się czym martwić
reklama