reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

a wage dziecka okreslaja mierzac ci brzusio na wizycie, jezeli pomiary masz w normie to i dzidzius ma normalna wage... przynajmniej tak mowila mi polozna a inna znajoma miala mierzony brzusio i w 30 tyg miala wymiary na 38 i od razu skierowali na USG itp;-)
zgadza się :tak:, u mnie też nie robią usg tylko na podstawie wzrostu brzucha i przybierania na wadze matki określają wagę dziecka i mój maleńki waży na chwilę obecną ok 3500-3600
dzisiaj byłam na wizycie u położnej i tak mi wyściskała brzuch ze szok ,sprawdzała ułożenie małego a ja myślałam że oczy mi z orbit wyskoczą , ale przynajmniej dowiedziałam się że leży już prawidłowo i tak naprawdę w każdej chwili może się zacząć :tak:
dlatego jutro akcja "wicie gniazda" :-) czyli rozkładamy łóżeczko i przewijak , no i przygotowujemy wszystko na przyjście małego :-)
dobrej nocki ;-)

reklama
dziewczyny byłam dzis na wizycie i..... mam juz skierowanie do szpitala no i albo w poniedziałek albo w czwartek ide juz :))) wszystko bedzie jasne w poniedziałek z rana-musze przyznac ze bardzo sie stresuje moze dlatego ze juz tak blisko-ale z drugiej strony chce juz miec maleństwo przy sobie..... Lekarz powiedział że jezeli przyjmą mnie w poniedziałek to cesarke powinnam miec od razu w przyszłym tygodniu, a jezeli w czwartek to 9 prawdopodobnie(czyli zrobie sobie prezent na urodziny bo mam 10)..... Dzis juz sprawdzałąm czy wszystko mamy dla małego i czy ja wszystko mam....Chyba z nerwów.....
Jeżeli zdąże w poniedziałek a nie wezmą mnie do szpitala to sie jeszcze odezwe żeby powiedziec co i jak.....
Helenko bedziemy trzymac kciuki :)))

a co do ktg to u mnie babka nie robila w cale... powiedziala ze jakby cos lapalo to przyjechac do szpitala to zrobia i tyle... wrrrr

Helenko bedziemy trzymac kciuki :)))

a co do ktg to u mnie babka nie robila w cale... powiedziala ze jakby cos lapalo to przyjechac do szpitala to zrobia i tyle... wrrrr

Tez sie martwilam tym ktg, bo z pierwszym dzieckiem mialam bardzo czesto a teraz nic. No i lekarz wytlumaczyl, ze nie ma sensu, chyba ze bedzie sie cos dziac (to wlasnie w szpitalu zrobia na pogotowiu) lub jak bede po terminie. Ale wolalabym choc raz miec np teraz, zeby chociaz posluchac serduszka ;-)

reklama
Do góry