czyli im wiecej roznych pagórków to skurcze sa
Im wyższe pagórki tym większe skurcze.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
czyli im wiecej roznych pagórków to skurcze sa
tylko krew, galaretki brakjak sama krew to od szyjki pewnie albo jak mi powiedzieli wodnisty czop to co myslalam ze wody byc moze tez masz taki wodnisty obserwuj czy galaretki nie ma
jak przyjedziesz rodzic to Ci sprawdza rozwarcie... no ale wczesniej nie ma co liczyc na to... no chyba ze dzieje sie cos zlego.... a ja ci powiem szczerze ze wole nie wiedziec... bo czy bym miala rozwarcie na 1 palec czy nie to jeszcze nic nie swiadczy o tym kiedy urodze. Moja ciocia chodzila z rozwarciem na 2 palce 2 miesiace przed terminem a i tak przenosila ponad tydzien. ;-)
Moge Ci powiedziec ze ja tez nie mam robionych zadnych badan!! Morfologie mialam 3 razy a mocz 2 x , usg 3 razy -ostatnie w 29tyg i co ?? i nic nie wiem!!!![]()
wczoraj baba w dzien doby tvn mowila ze u niej wskazanie do cc bylo to ze przytyla 20 kg a jej granica to 16 i samo to powinno zainteresowac lekarza ... moim zdaniem głupoty gada
kasiula też jak to usłyszałam to śmiech) bo przecież jedna tyje 30 kg a inna 10
) jeśli by tak było to ja mimo że przytyłam tylko 12 kg to musiałabym mieć cesarkę bo przy mojej wyjściowej wadze powinnam tylko 9kg.
popieram lekarza który się tam wypowiadał bo mówił że od szacunków odejmuje się albo dodaje 20 % czyli jeśli z usg wychodzi 4 kg to może urodzić się 3200 albo 4800 i nie ma reguły.
Mnie mierzyła długość kości udowej i główke, wyszło, że udo ponad normę a główka gotowa do porodu... ale to orientacyjnie tylko.:-):-)A mierza wam maluszki w brzuchu? Bo mi gin powiedzial ze sie nie da bo dzidzia juz za duza.... Ze waga owszem, ale nie dlugosc ciala.
mi właśnie już nie mierzy. mierzy kość udową i obwód głowki. powiedziała, że są odpowiednie do tygodnia ciąży i tyle.A mierza wam maluszki w brzuchu? Bo mi gin powiedzial ze sie nie da bo dzidzia juz za duza.... Ze waga owszem, ale nie dlugosc ciala.
a no właśnie. Ja w pierwszej ciązy przytyłam 25 kg a dziecko 3500g, teraz niecałe 10kg a mały ponad 4kg.wczoraj baba w dzien doby tvn mowila ze u niej wskazanie do cc bylo to ze przytyla 20 kg a jej granica to 16 i samo to powinno zainteresowac lekarza ... moim zdaniem głupoty gada
ja musze powiedziec, ze bardzo mnie ten pan uspokoił. I zupełnie inaczej zaczęłam podchodzić do sprawy. Juz się nie boję rodzić mojego koloska. I zaczynam wierzyć, ze wcale nie waży pponad 4kg. A nawet jesli to damy radę :-)kasiula też jak to usłyszałam to śmiech) bo przecież jedna tyje 30 kg a inna 10
) jeśli by tak było to ja mimo że przytyłam tylko 12 kg to musiałabym mieć cesarkę bo przy mojej wyjściowej wadze powinnam tylko 9kg.
popieram lekarza który się tam wypowiadał bo mówił że od szacunków odejmuje się albo dodaje 20 % czyli jeśli z usg wychodzi 4 kg to może urodzić się 3200 albo 4800 i nie ma reguły.