reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

kobietki mam jedno pytanko:D jako że pierwszy raz jestem w ciąży proszę o pomoc:)
Na karcie ciąży mam napisane wymiary i wszystko wiem poza jednym wymiar "Abd"-14,9 jeśli któraś wie co to jest to bardzo prosze o pomoc bo moja ciekawość nie da mi spokoju:) myślałam że jest to długość mojej małej ale w zasadzie to nie jestem pewna bo z tego co wiem to jest to CRL:(
Już wiem - Abd - jama brzuszna płodu :)

reklama
więc mam nadziję że u Ciebie będzie diewczynka:tak:
ja czułam że będzie chłopiec bo miałam ochotę na kwaśne a od słodyczy mnie odpychało... cera ładna....
brzuszek mały.....a okazuje się że to będzie dziewczynka..... hiiiiiii
taki mały psikus..... jestem normalnie szczęśliwa :-)

nie martw się... mnie teeż męczyło i męczyło...
szczerze to nie zależało mi czy to chłopiec czy to dziewczynka będzie....
bo nie miałam jako takiego typu....
ale chciałam po prostu już wiedzieć.... i wiem ale i tak w małej ilości % bo tylko w 70....
nasza dzisdzia się wstydzi i się zakryyła.....:-p

Ja już chwalę się na każdym wątku...wczoraj byłam na usg 4d..i JEST CÓRECZKA..mam powiększone zdjęcie co jest między nóżkami...i nawet mój 7letni Staś mówi że to lekka "cipka"..nie ma wątpliwości co do tego:-D więc intuicja mnie nie zawiodła..

mój nowy termin zmienił się o 1 dzień więc 23 listopad...
i będziecóreczka oczywiście jak narazie w 70/% bo dokładnie nie było widać....
GRATULUJE CORECZEK!!!

A mnie juz tak strasznie ciekawosc meczy a tu jeszcze tyle czekania :-( ale 10 lipca zbliza sie coraz bardziej :tak:
Klaudziu, jeszcze troszke cierpliwosci i wszytsko bedzie jasne!!!

Hej! Nie mam niestety z dzisiejszego badania usg fotki, bo sprzęt mój ginekolog w przychodni ma stary, ale najprawdopodobniej będę mieć synka;-) Lekarz na 100% nie jest pewny, ale wydaje mu się, że raczej chłopczyk. Z reszta ja sama widziałam jajka:tak: ale on mówi, że czasem u dziewczynek jest takie ułożenie, że wargi sromowe wydaja się duże i można je pomylić z klejnotami. 13 Lipca mam 3D, więc się okaże kto to;-):-)
Bądź co bądź, najważniejsze, że dzidzia zdrowa. Maleństwo wierciło się tak bardzo, że nie mógł zmierzyć kości udowej.:-)

Gratuluję wyników usg i czekam na newsy po badaniu od dziubasek08.

więc mam nadziję że u Ciebie będzie diewczynka:tak:
ja czułam że będzie chłopiec bo miałam ochotę na kwaśne a od słodyczy mnie odpychało... cera ładna....
brzuszek mały.....a okazuje się że to będzie dziewczynka..... hiiiiiii
taki mały psikus..... jestem normalnie szczęśliwa :-)
też taki mały psikus....i będzie CHŁOPCZYK!!!!
siurka (hihi) widać jak na dłoni :))) nie ma mowy o pomyłce :)
Tatuś dumny :) a ja różowe śpiochy schowałam na dno szuflady :))))
Ale jestem szczęśliwa :)

reklama
Do góry