reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

(...)
Teraz to sie nawet boje zeby nie przegapic momentu kiedy bedzie czas do szpitala jechac skoro 2 porod z reguly jest jeszcze szybszy.
No wlasnie, ja tez sie tego boje...a do szpitala mam 25minut autem. Chcialabym tak na koncowke, ale boje sie, ze nie dojade...Polozna przy pierwszym porodzie mi powiedziala, ze gdyby nie brak partych i wszystko byloby "normalnie" to jeszcze szybciej bym urodzila(a i tak szybko mi sie udalo) i ze przy drugim porodzie mam gnac jak tylko sie zacznie, bo moze to byc tzw"porod uliczny" czyli blyskawiczny:sorry::sorry::sorry:, no i nie wiem, czy mam sie zbierac wtedy gdy skurcze beda co 5 minut czy szybciej czy pozniej...W ciagu 25minut szybko moga sie rozwinac???

A w ogole bylam dzis u gin. Przez 3tyg nabralam tylko 1kg! Huuurrrra!
Cisnienie w normie a nawe wyzej niz ostatno bo 116/68, serduszko ladnie bije. Niestety nie zabadala mnie bo powiedziala ze coby tam sie nie dzialo to moge rodzic(mam 18dni do terminu) bo ciaza donoszona, tabletki moge odstawic...Nie znam wiec rozwarcia, szyjki itd, i szkoda mi:-:)-:)-(
Gdy spytalam jak szybko moge urodzic po odstawieniu tabletek to powiedziala, ze nie ma na to reguly. Ze sama czesto spotyka sie z pacjentakami ktore byly na podtzymaniu a na koniec tzreba bylo prowokowac...Ze moge od razu a moge dlugo chodzic...Dala mi L4 do 15.11(termin z OM) i powiedziala, ze jak d tego czasu nie urodze to mam przyjsc po urlop:eek::eek::eek:...nie wiem, czy jej chodzilo ze juz L4 nie dostane??? To wole urodzic przed 15.11 a po 1.11. Stwierdzilam, ze bede brac jeszcze tabletki do niedzieli, ale co dobe zmniejsze dawke o 1/4. Czyli jak wczoraj bralam 4x 1/4, to juztro 3x 1/4, w sobote 2x1/4, w niedziele 1.11 1x 1/4 a od poniedzialku bede sie kochac z mezem i wieszac firanki :tak::-D:-D:-D

reklama
No wlasnie, ja tez sie tego boje...a do szpitala mam 25minut autem. Chcialabym tak na koncowke, ale boje sie, ze nie dojade...Polozna przy pierwszym porodzie mi powiedziala, ze gdyby nie brak partych i wszystko byloby "normalnie" to jeszcze szybciej bym urodzila(a i tak szybko mi sie udalo) i ze przy drugim porodzie mam gnac jak tylko sie zacznie, bo moze to byc tzw"porod uliczny" czyli blyskawiczny:sorry::sorry::sorry:, no i nie wiem, czy mam sie zbierac wtedy gdy skurcze beda co 5 minut czy szybciej czy pozniej...W ciagu 25minut szybko moga sie rozwinac???

A w ogole bylam dzis u gin. Przez 3tyg nabralam tylko 1kg! Huuurrrra!
Cisnienie w normie a nawe wyzej niz ostatno bo 116/68, serduszko ladnie bije. Niestety nie zabadala mnie bo powiedziala ze coby tam sie nie dzialo to moge rodzic(mam 18dni do terminu) bo ciaza donoszona, tabletki moge odstawic...Nie znam wiec rozwarcia, szyjki itd, i szkoda mi:-:)-:)-(
Gdy spytalam jak szybko moge urodzic po odstawieniu tabletek to powiedziala, ze nie ma na to reguly. Ze sama czesto spotyka sie z pacjentakami ktore byly na podtzymaniu a na koniec tzreba bylo prowokowac...Ze moge od razu a moge dlugo chodzic...Dala mi L4 do 15.11(termin z OM) i powiedziala, ze jak d tego czasu nie urodze to mam przyjsc po urlop:eek::eek::eek:...nie wiem, czy jej chodzilo ze juz L4 nie dostane??? To wole urodzic przed 15.11 a po 1.11. Stwierdzilam, ze bede brac jeszcze tabletki do niedzieli, ale co dobe zmniejsze dawke o 1/4. Czyli jak wczoraj bralam 4x 1/4, to juztro 3x 1/4, w sobote 2x1/4, w niedziele 1.11 1x 1/4 a od poniedzialku bede sie kochac z mezem i wieszac firanki :tak::-D:-D:-D

no ja tez mam zwolnienie do 1 tak jak termin z OM a raczej do 31 ;] a pozniej co? musze isc na macierzynski ?

no ja tez mam zwolnienie do 1 tak jak termin z OM a raczej do 31 ;] a pozniej co? musze isc na macierzynski ?
Wlasnie tego nie wiem...moze isc do rodzinnego, aby dal zwolnienie??? Moja gin nie powiedziala, ze dostane zwolnienie(a zawsze tak mowila) tylko powiedziala urlop...

Kasiula, nie ryzykuj, bierz sie gimnastykuj mocno i rozpakuj do 1go, bo szkoda kazdego dnia z macierzynskiego!!!

DZIEWCZYNY NIE DAJCIE SIĘ WKOPAĆ !!!

Ginekolog ma wam wystawic L4, a nawet jak urodzicie wczesniej to mu się nic nie stanie !!!

Poprostu wasza kadrowa policzy L4 do czasu aż nie urodzicie, a z datą jak urodzicie wprowadzi wam zasiłek macierzyński,

Nikt nie ma prawa was zmusić byc na macierzyńskim wczesniej niż od dnia porodu !!!!!!!!!

Mówię to ja kadrowa !!!

Kłóćcie się jak coś !!!!

Mój gin dał mi teraz L4 od 29.10 - 22.11
A cesarkę będę miała chyba 12.11
Więc poprostu od 12.11 kadrowa , która mnie zastępuje wprowadzi mi na liste plac od tego dnia macierzyński, a że L4 będzie do 22.11 to nic nie szkodzi.

Kadrowa w razie kontroli będzie miała podkładke, że poprostu kobieta urodziła tego i tego dnia i dlatego od tego dnia jest liczony macierzyński.

Ostatnia edycja:
Wlasnie tego nie wiem...moze isc do rodzinnego, aby dal zwolnienie??? Moja gin nie powiedziala, ze dostane zwolnienie(a zawsze tak mowila) tylko powiedziala urlop...

Kasiula, nie ryzykuj, bierz sie gimnastykuj mocno i rozpakuj do 1go, bo szkoda kazdego dnia z macierzynskiego!!!

wiem wlasnie a rodzinny to na jakiej zasadzie mi da te zwolnienie ? bo co ... ? bo przeciez nie ciaza ... aj ja nie wiem bo zaczne znow starac sie i na 1 zalapie sie :)

DZIEWCZYNY NIE DAJCIE SIĘ WKOPAĆ !!!

Ginekolog ma wam wystawic L4, a nawet jak urodzicie wczesniej to mu się nic nie stanie !!!

Poprostu wasza kadrowa policzy L4 do czasu aż nie urodzicie, a z datą jak urodzicie wprowadzi wam zasiłek macierzyński,

Nikt nie ma prawa was zmusić byc na macierzyńskim wczesniej niż od dnia porodu !!!!!!!!!

Mówię to ja kadrowa !!!

Kłóćcie się jak coś !!!!
Dzieki:tak:
Mnie tez sie wydaje, ze lekarz nie powinien nas zmusic do urlopu przed porodem-w koncu ciaza moze trwac 42tyg, ale wiadomo, ze lekarze roznie postepuja...

Dlatego kłóćcie się i powiedzcie , że wasze kadrowe powiedziały, że nie mozna zmusic kogoś do macierzyńskiego przed porodem.

Może to się odbyc tylko za waszą zgodą !
A, że nie wyrażacie takiej chęci to musi wam wystawić L4 i niech nie fika !!!
WRRRR jak mnie ci lekarze niektórzy wkurzają.

Ja byłam wczoraj u lekarza powiedział mi że mam już rozwarcie -jakieś nie powiedział jakie dał L4 do 4.11 i powiedział że raczej już sie nie spotkamy ale nic sie nadal nie dzieję:( bardziej mnie stresuje to że nie mam pobranego wymazu na tego paciorkowca i co ja mam zrobić?? myślicie że jak powiem w szpitalu to mi podaja lek?? tak zapobiegawczo chociaż?? tylko z drugiej strony to podobno jest penicylina na która jestem uczulona:zawstydzona/y:

reklama
AGA To jak do 4.11 nie urodzisz to 05.11 idz po L4 nastepne i jak cos to się proszę kłócić i ni8e dac się zbyć.

A co do tego paciorkowca no to chyba to jest konieczne..

Ostatnia edycja:
Do góry