reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja miałam, a właściwie jescze stosuje ten lek tylko pod inną nazwą handlową :) teraz rozpoczęłam już właściwą stymulację :) wcześniej podobna u nas historia jak u ciebie że zero zarodków po hodhodowli
A ile czasu stosujesz ten lek? Ja dostałam jednorazowy zastrzyk o długotrwałym działaniu, podobno wycisza na miesiąc. Ale już po 2 tygodniach mam rozpocząć właściwą stymulację. Trafiłam akurat do innej lekarki bo moja jest na urlopie i jakoś nie do końca jej ufam i nie wiem czy właściwie to wszystko rozpisała. Stymulację mam mieć Rekovelle i Menopur. A ty?

reklama
Moja beta 9dpt blastek 2x4BC wynosi 28.
Trochę martwi mnie ten wynik biorąc pod uwagę, że bladą kreskę zobaczyłam już na teście w 6dpt.
Co myślicie ?

A ile czasu stosujesz ten lek? Ja dostałam jednorazowy zastrzyk o długotrwałym działaniu, podobno wycisza na miesiąc. Ale już po 2 tygodniach mam rozpocząć właściwą stymulację. Trafiłam akurat do innej lekarki bo moja jest na urlopie i jakoś nie do końca jej ufam i nie wiem czy właściwie to wszystko rozpisała. Stymulację mam mieć Rekovelle i Menopur. A ty?
To ja miałam przepisane 14 zastrzyków gonapeptylu ale po tygodniu stosowania przyszedł okres i od 3 DC mam po 1/2 zastrzyku gonapeptylu plus dołączony mam Menopur i Puregon. Przez pierwszy tydzień tragicznie się na nim czułam ale ja tak mam chyba na każdym leku wyciszającym od tego 3 DC już jest dobrze. W środę mam mieć pierwszy monitoring.
Jedynie mnie martwi że coś dzisiaj gardło mnie pobolewa, mam nadzieję, że samo przejdzie.

Nie ma się jeszcze co załamywać. Nie bez przyczyny kliniki każą robić betę 10-12 dni po transferze.
Ja zrobiłam test 6dtp i było bialutko, myślałam, że już po wszystkim, ale mimo to 7dpt poszłam rano na betę i było 33 z hakiem, z ciekawości zrobiłam wieczorem drugi test z tej samej serii (kupiłam wcześniej całe opakowanie) o czułości 10 i też było biało mimo tej bety 33 nawet cienia cienia nie było. Tak więc myślę, że tylko beta Ci prawdę powie i jeszcze nie skreślaj niczego bo masz czas na badanie ☺️
Trzymam kciuki nadal🤞🤞

Wydaje mi się że już powinno coś wyjść jakby coś było.
Przyłamałam się trochę 😪
Zamiast się cieszyć z 2 kresek to becze 😪
Życie...

Nie koniecznie powinno coś być, może trochę później było zagnieżdżenie, tak jak pisałam wyżej nie bez przyczyny kliniki każą badać będę w 10-12 dpt a nie w 7. Naprawdę nie ma się jeszcze co załamywać tylko czekać cierpliwie ❤️

Do góry