reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

No Kasia- liczysz godziny???

Ja dzisiaj byłam na KTG i pani doktorka powiedziała, ze ona stawia na przyszły tydzień...
wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie spakowana :sorry:
jutro się spakuje, i dokupię co trzeba (czyli wszystko praktycznie :p)

a tak btw: warszawska?

bo moja kluseczka UWAGA UWAGA waży około 4 kg! oczywiście +- 500 gram, nadal jest dziewczynką ;)
... ze tak powiem... Kawał "Babeczki":-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No Kasia- liczysz godziny???

Ja dzisiaj byłam na KTG i pani doktorka powiedziała, ze ona stawia na przyszły tydzień...
wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie spakowana :sorry:
jutro się spakuje, i dokupię co trzeba (czyli wszystko praktycznie :p)

a tak btw: warszawska?

hehe licze tzn poszlabym w poniedzialek ale warszawska bedzie miala dyżur a ja chce do PSK wiec ide wieczorem w niedziele bo do srody nie wytrzymam :) niech sami decyduja co dalej

a ty juz w Białym? i na warszawskiej chcesz rodzic? ostatnio noc spedzilam tam na porodowce i patologii ;]

Uwaga! Wróciłam ze szpoitala (vbyłam umówiona z położną która będzie po znajomości przy porodzie). Zrobiła ktg - mam regularne dość silne skurcze macicy, których nie czuję:szok::szok::szok::eek:. Zbadały mi szyjkę i mam rozwarcie na 2 palce i myślałam za przeproszeniem ze się zesram jak ją lekko rozchylała:zawstydzona/y::no:... A potem zawołały lekarza no i puścili mnie do domu , bo przysięgłam że na nogach mam 5 minut (to prawda)... Teraz mam masę śluzu z krwią, no i mam nadzieję ,ze wkrótce się rozpakuję:-):tak::-):tak:

Uwaga! Wróciłam ze szpoitala (vbyłam umówiona z położną która będzie po znajomości przy porodzie). Zrobiła ktg - mam regularne dość silne skurcze macicy, których nie czuję:szok::szok::szok::eek:. Zbadały mi szyjkę i mam rozwarcie na 2 palce i myślałam za przeproszeniem ze się zesram jak ją lekko rozchylała:zawstydzona/y::no:... A potem zawołały lekarza no i puścili mnie do domu , bo przysięgłam że na nogach mam 5 minut (to prawda)... Teraz mam masę śluzu z krwią, no i mam nadzieję ,ze wkrótce się rozpakuję:-):tak::-):tak:

:-pJesteś następna w kolejce:eek:zazdroszczę;-) a w tym szpitalu to byłaś na takiej rutynowej wizycie?

w poniedziałek na IP

7 dni to stanowczo za długo. Jeden, dwa mozna przeczekac ale potem trzeba kontrolować ktg co drugi dzień. A zaleznie od szpitala 8 najdalej 10 doba jest wskazaniem do szybkiego wywołania.

na ktg to chyba chodzi sie codziennie po terminie ale jak lezalam na patologii to dziewczyne po terminie przyjeli w 7 dobie i dopiero wywolywali ale to moze zalezy od szpitala no i ta dziewczyna miala jakis nieregularny okres najlepiej zadzwonic do szpitala i sie upewnic ale przeciez Kasiiula do niedzieli nam urodzi ;-)

na ktg to chyba chodzi sie codziennie po terminie ale jak lezalam na patologii to dziewczyne po terminie przyjeli w 7 dobie i dopiero wywolywali ale to moze zalezy od szpitala no i ta dziewczyna miala jakis nieregularny okres najlepiej zadzwonic do szpitala i sie upewnic ale przeciez Kasiiula do niedzieli nam urodzi ;-)

No ja też właśnie mam bardzo nieregularnie okres dlatego lekarz patrzy tylko na termin z USG a i ten z pierwszego USG się dość mocno zmienił bo z 27.11 na 22.11 bo moja kruszynka duża, i wszystkie wymiary są o co najmniej o 1 tydzień większe.

hehe nie nie :p nie wybieram sie hehe poczekam po 1 :) chociaz 2 ale bede pierwsza co wytrzymala terminu :cool: a nie opuszczaja nas na pazdziernik sie zapisuja :rofl2:

reklama
zarówno u nas jak i w całej Warszawie ktg jest co drugi dzień p terminie, a jak nic nie wykryje to w 8 najdalej 10 dobie wywołują. Ale na kontroli w szpitalu trzeba się stawić najdalej w 2 dobie po terminie. Fakt, ze na pewno w różnych szpitalach róznie do tego podchodzą.

Do góry