reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

A ja jednak się denerwuję i przełożyłam swoją wizytę u gina z czwartku na dzisiaj.
Idę na 18 00-zobaczymy co tam u Malwiny słychac i czy czasem nie stoi na głowie, a coś się boję, że stoi
icon_smile.gif

Jestem strasznie ciekawa czy wyznaczymy termin CC.
Siedzę jak na szpilkach....
Jak nie będę nic pisac tzn , że mam depresję związana z porodem SN
icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif

reklama
coś widzę dziewczyny że się sypiecie :)) ze mną też nie jest najlepiej bo od wczoraj rana mam skurcze tylko że nie regularne, a teraz byłam w toalecie i na papierze widziałam jakąś galaretkę, ale malutko. Jutro mam wizytę ciekawe co lekarz powie.

pasingby Ty to masz przeżycia i jak tu się nie stresować ?? Z jednej strony dobrze że nie namęczysz się ale z drugiej strony to tak nagle :))

A ja jednak się denerwuję i przełożyłam swoją wizytę u gina z czwartku na dzisiaj.
Idę na 18 00-zobaczymy co tam u Malwiny słychac i czy czasem nie stoi na głowie, a coś się boję, że stoi
icon_smile.gif

icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif

OLI, to chociaz napisz ze masz depresje i sie nie odzywasz bo ci Malwina wyciela numer :)

Ale wiesz co, na tym etapie to raczej malo mozliwe :)

Niunias - dokładnie tym się zestresowałam - że to tak nagle, bo nie byo żadnych oznak - nawet na KTG

icon_smile.gif

icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif

Ola daj znac po wizycie..chodz tez mi sie wydaje ze male szanse sa aby Malwina Ci wywinela numer na porod naturalny:-)

ola Ty się tak boisz że ci córeczka zmieniła pozycje, jak ja. Tylko że ja się boje że mi się dzidzia przekręciła i będę miała cc, bo czuje teraz z całkiem innej strony i inaczej niż do tej pory.
Mój M mnie ciągle uspokaja że dzidzia ma tam już tak mało miejsca że raczej nie możliwe żeby cała się przekręciła.

Moje dziecię nie chce wyjść sn! nadal jest nie odwrócona, więc w poniedziałek kładę się do szpitala. około środy-czwartku będę miała cc. wskazaniem do cc jest też moje ciśnienie, bo, mimo leków, jest dość wysokie (140/80 czasem 140/90) , no i najprawdopodobniej waga dzieckaa, bo moja kluseczka UWAGA UWAGA waży około 4 kg! oczywiście +- 500 gram, nadal jest dziewczynką ;) wszystkie parametry odpowiadają 38 tc :) jest zdrowa, a to najważniejsze!
także już wiem na czym mniej więcej stoję i powiem Wam, że cieszę się i się boję :)

icon_smile.gif

icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif

Olica to trzymam kciuki zeby wszystko poszło po Twojej myśli;-)

coś widzę dziewczyny że się sypiecie :)) ze mną też nie jest najlepiej bo od wczoraj rana mam skurcze tylko że nie regularne, a teraz byłam w toalecie i na papierze widziałam jakąś galaretkę, ale malutko. Jutro mam wizytę ciekawe co lekarz powie.

niuans to moze już ten wyczekiwany czop;-) obserwuj się dalej:-D

Moje dziecię nie chce wyjść sn! nadal jest nie odwrócona, więc w poniedziałek kładę się do szpitala. około środy-czwartku będę miała cc. wskazaniem do cc jest też moje ciśnienie, bo, mimo leków, jest dość wysokie (140/80 czasem 140/90) , no i najprawdopodobniej waga dzieckaa, bo moja kluseczka UWAGA UWAGA waży około 4 kg! oczywiście +- 500 gram, nadal jest dziewczynką ;) wszystkie parametry odpowiadają 38 tc :) jest zdrowa, a to najważniejsze!
także już wiem na czym mniej więcej stoję i powiem Wam, że cieszę się i się boję :)

Gawit masz rację , grunt to wiedzieć na czym się stoi:tak: to może już za tydzień będziesz tulić swoją kluseczkę:-D

ja tez sie zastanawiam co mam robic bo wizyty u gina niemam umowionej pewnie mysli ze urodzilam :] a termin mam na niedziele i co mam jechac w niedziele na izbe przyjec czy jak ? czy do gina :eek:....:confused::confused::confused::confused:
w poniedziałek na IP

Kasiiula do szpitala chyba trzeba się zgłosić w 7 dobie po terminie ale zadzwon i sie upewnij ale spokojnie przeciez jest jeszcze pare dni ;-)
7 dni to stanowczo za długo. Jeden, dwa mozna przeczekac ale potem trzeba kontrolować ktg co drugi dzień. A zaleznie od szpitala 8 najdalej 10 doba jest wskazaniem do szybkiego wywołania.

reklama
Do góry