reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
nie gin jest problemem, tylko panie w rejestracji i inne pacjentki, z reguły też brzuchate ;-)

A nie masz nr. tel do swojego gina?? Może gdybyś miała, mogłabyś do niego zadzwonić i powiedzieć, że coś cię tam np. boli i zapytać czy może Cię zbadać, bo w razie co nie chcesz żeby z jakąś głupotą w szpitalu Cię zatrzymali bo dzieci w domu;-) może wejdziesz poza kolejką??:-) ja tak już miałam:-)

A nie masz nr. tel do swojego gina?? Może gdybyś miała, mogłabyś do niego zadzwonić i powiedzieć, że coś cię tam np. boli i zapytać czy może Cię zbadać, bo w razie co nie chcesz żeby z jakąś głupotą w szpitalu Cię zatrzymali bo dzieci w domu;-) może wejdziesz poza kolejką??:-) ja tak już miałam:-)

a słuszne... wkręce się bezpośrednio u niego :-) on ma mi tylko sprawdzić rozwarcie.. i to nawet prawda jest, że nie chcę pojechać do szpitala, bo 100% zatrzymaliby mnie - 39 tc, wiek, paciorkowiec, cukrzyca, rozwarcie i skurcze, które awsze wychodza na ktg...:szok: o matko, od tego pisania poczułam się chora :-D
dzieki za podpowiedź !!!

ja tez sie zastanawiam co mam robic bo wizyty u gina niemam umowionej pewnie mysli ze urodzilam :] a termin mam na niedziele i co mam jechac w niedziele na izbe przyjec czy jak ? czy do gina :eek:....:confused::confused::confused::confused:

Kasiiula do szpitala chyba trzeba się zgłosić w 7 dobie po terminie ale zadzwon i sie upewnij ale spokojnie przeciez jest jeszcze pare dni ;-)

Nam na szkole rodzenia położna mówiła że 2 dni po terminie trzeba się zgłosić obowiązkowo, bo przedłużanie może być bardzo niebezpieczne!! tylko pytanie po którym terminie: np. ja mam termin OM 01.12 a USG 22.11 a w karcie ciąży mam zapisany termin z pierwszego USG na 27.11!!

A ja odwiedziłabym gina jeśli będzie widział potrzebe wyśle do szpitala.

2 dni przed terminem mam umówiona amniskopie w szpitalu u mojego gina.
Czy któraś z Was będzie miała takie badanie a może miała w poprzedniej ciąży?
Boli to badanie?

reklama
Nam na szkole rodzenia położna mówiła że 2 dni po terminie trzeba się zgłosić obowiązkowo, bo przedłużanie może być bardzo niebezpieczne!! tylko pytanie po którym terminie: np. ja mam termin OM 01.12 a USG 22.11 a w karcie ciąży mam zapisany termin z pierwszego USG na 27.11!!

ja też wiem , że w 2 doby po terminie trzeba sie do szpitala zgłosić. A termin to według OM

Do góry