reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny w końcu coś pozytywnego, okres mi szybciej wjechał i jutro już mam wizytę z rozpisaniem leków stymulujących 🤞🏻 Kurcze z jednej strony tak się cieszę z tej kolejnej próby, że w końcu się jej doczekałam i mam nadzieję, że po tym wszystkim co się przydarzyło tym razem się uda i w końcu będzie z górki. A za chwilę mam całkiem odwrotne myśli, że nie mam na co liczyć i się nastawiać, bo znowu mogę nie przebrnąć przez etap hodowli. Moja głowa wariuje chwilami i każdy powód do radości stopuje🙈🤯
Aaaaa to już? Dawaj znać jutro koniecznie po wizycie :)

Mamy jeszcze dwa zarodki 5 BB i 3 BB nie badaliśmy bo urodziłam zdrową córeczkę i nie chcieliśmy robić kariotypów ani badać zarodków skoro urodziła się zdrowa córka też z in Vitro 3 transfer a teraz w październiku poronienie chybione 9 tydzień serduszko przestało bić i kazał lekarz zrobić kariotyp i taki wyszedł
@Motylkowa! pewnie orientuje się lepiej, ale już zamrożonych blastek chyba się nie rozmraża do pobrania materiału na PGT-A 🙄 No ale są duże szanse, że obie te blastki mogą mieć jakieś wady genetyczne, mimo wszystko 😓 Jeśli musielibyście podchodzić do całej procedury na nowo, to bezwzględnie macie teraz wskazanie do badania zarodków.

Kurczę ja bym stawiała jednak na to podrażnienie od cewnika w trakcie transferu. Jak się czujesz?
Myślę, że tak. Tylko trochę zmartwiło mnie dzisiaj to, że było różowe. Niedawno znów brązowe, ale to tak małe ilości, że to pewnie jeszcze zejściowe po tym podrażnieniu w trakcie transferu. Ogólnie czuję się dobrze, dziękuję. Brzuch pobolewa nadal, nad ranem dość mocno. Biorę cały czas magnez i nospę. Progesteron działa na mnie usypiająco, bo od dnia transferu codziennie obowiązkowa popołudniowa drzemka. Nawet nie czuję tego zmęczenia, ale wystarczy, że wygodnie oprę głowę i pozamiatane. 😴😂
A Ty jak się czujesz?

@Motylkowa! pewnie orientuje się lepiej, ale już zamrożonych blastek chyba się nie rozmraża do pobrania materiału na PGT-A 🙄 No ale są duże szanse, że obie te blastki mogą mieć jakieś wady genetyczne, mimo wszystko 😓 Jeśli musielibyście podchodzić do całej procedury na nowo, to bezwzględnie macie teraz wskazanie do badania zarodków.
Można rozmrozić, zbadać i zamrozić znowu ale to może spowodować zniszczenie zarodków. Potem znowu mogą nie przeżyć kolejnego rozmrażania do transferu

Hej. Dostałam dziś info: z 3 procedury mamy dwie blastki. Ile po punkcji (protokół krótki na cyklu naturalnym) można spodziewać się okresu? Jakie macie doświadczenia?

reklama
Hej. Dostałam dziś info: z 3 procedury mamy dwie blastki. Ile po punkcji (protokół krótki na cyklu naturalnym) można spodziewać się okresu? Jakie macie doświadczenia?
To zależy czy dostałaś progesteron po punkcji czy nie. Jesli nie to możesz dostać bardzo szybko ale też 2tyg możesz czekać (od dnia punkcji) ja biorąc progesteron parę dni dostałam okres po 10 dniach

Do góry