reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

natalunia czekamy na wieści....

Po wczorajszej wizycie okazało się, że wszystko jest w porządku. Moje ciśnienie mam obniżać sokiem z aronii i leżeniem, dostałam tabletki na opuchliznę. Za tydzień mam KTG. Miałam mieć teraz, ale skoro skurcze ustały i od kilku dni nic się nie dzieiej, to KTG mam za tydzień. Wtedy, po odstawieniu no-spy i leków może zacząć się coś dziać, dlatego lepiej mieć to na uwadze. Moja nowa pani doktor jest naprawdę świetna! Niczego nie lekceważy i na wszystko ma sposób. Więcej takich lekarzy!

reklama
Do porodu nie trzeba miec skierownia. W calej Polsce obowiazuje jedn prawo. Chyba, ze moze lekarz boi sie, ze moga Cie odeslac do innego...nie wiem co w takim przypadku.

Olu, lekarz tak stwierdził po badaniu ginekologicznym, że główka jest już na prawdę nisko, szyjka jeszcze nie zaczęła się rozwierać, ale skróciła się znacznie, a rozwierać to może się zacząć w dniu porodu. Olaf zazwyczaj tętno miała na poziomie 150 u/min, wczoraj 135 u/min no i macica twardsza. Te moje skurcze, które mam codziennie wieczorem tez dają do myślenia :))))
Mam deadline: do wtorku będę miała wszystko gotowe!!!! i zakupy i w domu i wszystko!!! i od środy będę siedziała grzecznie i sie relaksowała z książką w dłoni i poczuję się wtedy gotowa psychicznie :)))))

a ktory to szpital?
MSWiA

Do porodu nie trzeba miec skierownia. W calej Polsce obowiazuje jedn prawo. Chyba, ze moze lekarz boi sie, ze moga Cie odeslac do innego...nie wiem co w takim przypadku.
Myślę, że właśnie o to chodzi, żeby na IP wiedzieli, że jestem jego pacjentką. Wiecie jak to u nas jest! Zresztą po to do niego chodzę całą ciążę!!! :))))

Olu, lekarz tak stwierdził po badaniu ginekologicznym, że główka jest już na prawdę nisko, szyjka jeszcze nie zaczęła się rozwierać, ale skróciła się znacznie, a rozwierać to może się zacząć w dniu porodu. Olaf zazwyczaj tętno miała na poziomie 150 u/min, wczoraj 135 u/min no i macica twardsza. Te moje skurcze, które mam codziennie wieczorem tez dają do myślenia :))))
Mam deadline: do wtorku będę miała wszystko gotowe!!!! i zakupy i w domu i wszystko!!! i od środy będę siedziała grzecznie i sie relaksowała z książką w dłoni i poczuję się wtedy gotowa psychicznie :)))))

MSWiA

Myślę, że właśnie o to chodzi, żeby na IP wiedzieli, że jestem jego pacjentką. Wiecie jak to u nas jest! Zresztą po to do niego chodzę całą ciążę!!! :))))

no wlasnie to nie jest takie oczywiste, moja znajoma tydzien temu nie przyjeli na madalinskiego pomimo tego ze chodzila cala ciaze do lekarza z tego szpitala:cool: moze rzeczywiscie chodzi o skierowanie ale jak nawet je masz a nie ma miejsc na porodowkach to co wtedy? czekasz na korytarzu?:confused2: ja postanowilam ze tak zrobie;-) wtedy juz chyba nie beda mieli wyjscia:-D

dobrze natalunia ze zmienilas lekarza przynajmniej spokojna jestes i dostalas jakies leki na opuchlizne jak mowisz a nie jabłka :) a lekarz nic nie mowil jak widzial cie w poczekalni do innego lekarza? :) albo ta baba ze do niej poszlas? :)

a ja sie przerazilam rozmawialam z kolezanka i jej córka miala 33 cm jak sie urodzila i siostry syn tez :szok: a u mnie tydzien temu 34 było to ciekawe ile bedzie miało przy porodzie... chyba nie obejdzie sie bez nacinania :szok::szok::szok:

reklama
Dziewczyny a jak to jest z porodem , gdy jest już termin i nic się nie dzieje? I co trzeba się zgłosić w dzień terminu? czy czekać do upadłego ?;-)

Do góry