reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Agissa jaką Zurawinkę berzesz i jak często boja mam to samo i nie moge się dziadostwa pozbyć. Co robiłaś?
Najpierw miałam leukocytów 100. Dostałam antybiotyk - monural bodajże. Nic nie dał, a leukocyty skoczyły do 500. No to lekarz zlecił badanie na posiew moczu, ale żadnych bakterii nie wyhodowano. Stwierdził, że w takim razie nie ma sensu dawać żadnego antybiotyku, wystarczy żurawina. Pierwsze opakowanie to Żurawit, a teraz Urovitan. Biorę 2x dziennie. Jedyne czym się kierowałam przy kupnie to cena :) No i warto suszoną żurawinę podjadać. Wczoraj widziałam taką w "Biedronce" - niezły przekręt, bo zawiera 51 % żurawiny i 49 % cukru trzcinowego :-D

reklama
Dzięki będe próbować! Ja miałam antybiotyk bo jakas tam bakterie wyhodowali ale i tak cały czas cos jest w moczu...
Pozdrawiam i zdrówka dla was!

Martolinka gratuluje zdrowego syneczka.

Ja dziś odebrałam wyniki morfologia i krzywa cukrowa w normie. W moczu dośc liczne bakterie. W poniedziałek mam wizytę, zobaczymy co mi na to przepisze:confused:

Dziewczyny, w którym tygodniu robi się badanie na krzywą cukrową?? Ja jeszcze nie dostała skierowania.. Podobno również morfologia powinna być robiona co miesiąc, szczególnie w przypadku początków anemii, a ja miałam dopiero 2 badania w ciągu całej ciąży, tylko na mocz mam regularne skierowania.. Ale co tu gadać, moja lekarz prawie zapomniała o połówkowym USG..:baffled::confused::szok:

Dziewczyny, w którym tygodniu robi się badanie na krzywą cukrową?? Ja jeszcze nie dostała skierowania.. Podobno również morfologia powinna być robiona co miesiąc, szczególnie w przypadku początków anemii, a ja miałam dopiero 2 badania w ciągu całej ciąży, tylko na mocz mam regularne skierowania.. Ale co tu gadać, moja lekarz prawie zapomniała o połówkowym USG..:baffled::confused::szok:

wiesz co roznie lekarz robi skierowanie niektore dziewczyny juz mialy...ja pewnie dostane dopiero jutro skierowanie ale robi sie do 24tc chyba!!ja mam mocz i morfolofie co 2wizyte!!jak lekarka mogla zapomniec o usg polowkowym??przeciez to jest jedno z wazniejszych badan!!

Jakoś nie mam szczęścia do lekarzy:-( Jutro idę do trzeciego gina w trakcie trwania tej ciąży (właściwie licząc USG 4.). Mam nadzieję, że ten będzie ostatni:) Pierwszy zapytał (ładnymi słowami) czy nie mam "problemu" z tą ciążą... Brr, chodziłam do faceta 10 lat. Więcej nie poszłam. O glukozę muszę się chyba upomnieć:));-)

wiesz co roznie lekarz robi skierowanie niektore dziewczyny juz mialy...ja pewnie dostane dopiero jutro skierowanie ale robi sie do 24tc chyba!!ja mam mocz i morfolofie co 2wizyte!!jak lekarka mogla zapomniec o usg polowkowym??przeciez to jest jedno z wazniejszych badan!!

Ja morfologi i mocz mam co 2ga wizyte. Co do polowkowego-to moja gin zapomniala:-:)tak:. Fakt, ze na pierwsze tez mi nie dala skierowania tylko stwierdzila ze w 12tc mam zrobic, a teraz jak bylam u niej 4go czerwca to nie wspomniala w ogole o polowkowym. Ale jak robilam pierwsze usg, to lekarz mi powiedzial aby przyjsc miedzy 20 a 22tc wiec jak kazda znas-tym zyje to pamietam i ide dzis:-D:-D:-D

Ja tez jutro mam wizyte i wsumie dopiero jutro beda mi brac krew na toxoplazmoze (niewiem czy dobrze napisalam)
A glukoze mam zaznaczona na 25tc:confused:Niewiem o co w tym wszystkim chodzi
i jeszcze jakies mam na 35tc tylko niewiem jak to po polsku po niemiecku streptokokkenuntersuchung:baffled:

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry