reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

W którym dniu miałyście punkcję?
Ja miałam w 13 dniu, ale stymulację zaczęłam od 1 dnia cyklu.
Kurde a teraz wgl czytam, że protokół długi nie jest zalecany właśnie jak jest ryzyko hiperstymulacji… a mam AMH 6,6… zabierzcie mi internety 🫣
Szła może któraś tym protokołem? Najpierw właśnie mam mieć 14 dni antykoncpecji, później później jakiś gonapeptyl (?) i dopiero później jest stymulacja? Czyli stymulacja gdzieś za miesiąc? Pewnie w sobotę lekarz wszystko mi powie, ale jednak ciekawość bierze górę 😅
Ja mam AMH 4.3 ng i dostałam krótki protokół. Mi się wydawało, że to wysokie AMH i istnieje ryzyko hiperstymulacji, ale chyba niekoniecznie, bo ogólnie dość szybko doszłam do siebie po punkcji, mimo że przed punkcją myślałam że jajniki mi wyjdą na wierzch. Więc może u Ciebie są też inne przesłanki co do długiej stymulacji, dlatego lekarz podjął taką decyzję.

reklama
Ja miałam w 13 dniu, ale stymulację zaczęłam od 1 dnia cyklu.

Ja mam AMH 4.3 ng i dostałam krótki protokół. Mi się wydawało, że to wysokie AMH i istnieje ryzyko hiperstymulacji, ale chyba niekoniecznie, bo ogólnie dość szybko doszłam do siebie po punkcji, mimo że przed punkcją myślałam że jajniki mi wyjdą na wierzch. Więc może u Ciebie są też inne przesłanki co do długiej stymulacji, dlatego lekarz podjął taką decyzję.
no właśnie powiedział tylko że jako że mam 5dc zdążymy jeszcze z antykoncepcja i długi protokół żeby lepiej jajniki przygotować.. chyba pozostaje mi mu zaufać i tyle nie rozkminiać 😅

Kurde a teraz wgl czytam, że protokół długi nie jest zalecany właśnie jak jest ryzyko hiperstymulacji… a mam AMH 6,6… zabierzcie mi internety 🫣
Szła może któraś tym protokołem? Najpierw właśnie mam mieć 14 dni antykoncpecji, później później jakiś gonapeptyl (?) i dopiero później jest stymulacja? Czyli stymulacja gdzieś za miesiąc? Pewnie w sobotę lekarz wszystko mi powie, ale jednak ciekawość bierze górę 😅
ja 2 razy szlam krótkim protokołem. Amh ok 5 wyprodukowałam kolejno 30 i 36 pęcherzy. Po pierwszej stymulacji nie miałam punkcji (wew zasady kliniki w Holandii) a drugą miałam punkcję - dopuszczona warunkowo. Wszystko co pobrali zapłodnili - czyli 22 komórki. Hiperke miałam delikatną. Aż lekarka była w szoku że tak dobrze organizm to zniósł

Hej, ja miałam amh 5,5. Dostałam na miesiąc tab anty i od okresu ruszyliśmy z stymulacja. Z racji wysokiego amh dostałam tylko sam Puregon a nie koniec dołożyła Menopur, aby pecherzyki lepiej dojrzały. Finalnie wyszło 31 pęcherzyków z lekka hiperka

Hej, ja miałam amh 5,5. Dostałam na miesiąc tab anty i od okresu ruszyliśmy z stymulacja. Z racji wysokiego amh dostałam tylko sam Puregon a nie koniec dołożyła Menopur, aby pecherzyki lepiej dojrzały. Finalnie wyszło 31 pęcherzyków z lekka hiperka
i 6 komórek zapładniali? I ile miałaś zarodków finalnie?

Omg dzięki dziewczyny 🥰 czyli jednak nie taki diabeł straszny!
Ja też miałam dużo pytań i swoich wersji, ale postanowiłam zaufać lekarzowi, chyba dla własnej wolnej głowy- co z tego wyjdzie, zobaczymy, ale liczę że wiedzą co robią. Kliniki niepłodności są wyspecjalizowane w leczeniu niepłodności, to pewnie przerabiali już podobne przypadki jak mój, ale wiem, że zwykli ginekolodzy już mają dużo mniejszą wiedzę i nie raz byłam w szoku, jak się wykładali na podstawach. Niestety wiele na tym etapie (in vitro) już nie zależy od nas, więc nie pozostaje nam chyba nic innego jak zaufać.

Dziewczyny, orientujecie się może w dodatku do ivf jakim jest aktywacja oocytów? Macie z tym jakieś doświadczenie? Plus czy to obejmuje program? Chętnie pocztam już tak na przyszłość w razie czego.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry