reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
ja mam tylko 1kg więcej.... ale lekarz nic mi nie powiedział że za mało....:sorry2:
Ja też mam tylko 1 kg więcej, powiedziałam ginowi, że się martwię tym, a on na to: " o rany, tego jeszcze nie słyszałem, żeby kobita martwiła się, że jest szczupła... " i się roześmiał. No to przestałam się przejmować ;-)

ja do tej pory miałam wagę jeszcze niższą niż przed ciążą i też się martwiłam, ale na szczęście w tym tygodniu wróciłam do wagi sprzed ciąży więc mam nadzieje że już nie spadnie :))

ja od poczatku ciąży przytyłam 7 kilo, nie wiem gdzie je mam(chyba w brzuszku :-)) bo za bardzo nie widac... przybieram chyba w miare normalnie...

Dziewczyny, czy któraś z Was miała test potrójny ? A jeśli tak, to jakie wyniki ?
Ja się zastanawiam po co lekarz kazał mi robić potrójny skoro NT i test podwójny wyszły ok. A teraz wysłał mnie jeszcze na 3d. Bo mam 32 lata i to moja pierwsza ciąża?

Dziewczyny, czy któraś z Was miała test potrójny ? A jeśli tak, to jakie wyniki ?
Ja się zastanawiam po co lekarz kazał mi robić potrójny skoro NT i test podwójny wyszły ok. A teraz wysłał mnie jeszcze na 3d. Bo mam 32 lata i to moja pierwsza ciąża?

nie jestem pewna ale słyszałam że koło czterdziestki jest największe zagrożenie urodzenia chorej dzidzi.... i robi się wtedy dokładne badania...

ale tobie do 40 to jeszcze dużo brakuje:-p

reklama
Nie śpię już od 6, przewracam się z boku na bok . Dziś wielki dzień- usg połówkowe i powinnam poznać płeć maleństwa:-) a wizytę mam dopiero na 20 :szok: ciekawe jak zająć sobie czas . Dam znać dziś jeszcze , albo jutro z rana co tam gin powiedział nam. Liczę na dziewczynkę chociaż mam takie przeczucie , ze to będzie synuś.
Co do wagi to przytyłam 2,5 kg i martwiłam się , że coś nie tak , ale lekarz stwierdził, że jest to bardzo indywidualna sprawa i nie ma co uogólniać więc już się nie martwię :-)

Do góry