reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Nie śpię już od 6, przewracam się z boku na bok . Dziś wielki dzień- usg połówkowe i powinnam poznać płeć maleństwa:-) a wizytę mam dopiero na 20 :szok: ciekawe jak zająć sobie czas . Dam znać dziś jeszcze , albo jutro z rana co tam gin powiedział nam. Liczę na dziewczynkę chociaż mam takie przeczucie , ze to będzie synuś.
Co do wagi to przytyłam 2,5 kg i martwiłam się , że coś nie tak , ale lekarz stwierdził, że jest to bardzo indywidualna sprawa i nie ma co uogólniać więc już się nie martwię :-)
To czekamy na wiesci! Ja narazie na wage nie wchodze, bo mam juz chyba z 4-5kg na plusie:-(. Z synkiem jak bylam w ciazy to w tym czasie mialam 0,5kg(bo wczesniej sporo schudlam-teraz niby tez, ale nadrobilam). W paitek mam wiyzyte u gin, a jutro usg:-D. A dzis robilam wyniki na morfologie- zobaczymy co z moja anemia:tak:

reklama
No to teraz moja kolej - właśnie wróciłam od gina.
Wyczekałam się straaaasznie długo, bo mieli jakąś ciężką operację i lekarz sporo się spóźnił. Ale najważniejsze, że jestem już po i że wszystko jest super!
Ale po po kolei: będę miała dwie CÓRECZKI :-):-) Są duże, rozwijają się prawidłowo, co najważniejsze symetrycznie. Wszystkie parametry sa w normie.
Dostałam Fenoterol na te moje skurcze, ale malutką dawkę na próbę - jak będzie mi serducho wariowało, to mam odstawić. Mam też pilnować, jak często pojawiają się te skurcze, jak będą co 10 minut, to mam się zgłosić do szpitala.
Szyjka jest w porządku, ale lekarz powiedział, że pewnie w końcu zacznie się skracać i niewykluczone, że będę miała założony pesar. Zobaczymy. Nie będę już dostawała zastrzyków (hura!), ale znów mam brać Luteinę dopochwowo (odstawiłam prawie 3 tyg temu). Następna wizyta za 3 tygodnie. Ale się cieszę :-D
super, super, super!!!!!!!!!!1

i w ogóle gratuluję wszystkim syneczków, córeczek! i najważniejsze - dobrych wyników

Jestem od wczoraj bogatsza o nowe wiadomości na temat mojego ....... SYNECZKA!!!!!!!!!!!!!!Tak mówiła mi moja intuicja i się sprawdziło:-D To było niesamowite badanie . Gin pomierzyła aszystko od nosa , przez serce , głowe, nerki aż po przeliczenie liczby paluszków.:-)Maluszek jest całkiem zdrowiuśki i waży 386 g.Nie dał się pomierzyć jeżeli chodzi o długość mój wielkolud :-)Mamy piękny filmik ... cudna buzia i nawet siusiak jest ze zbliżenia - to będzie prezent na 18te urodziny:-DSynek czuł , że jest w centrum zainteresowania - prezentował swoje wdzięki jak tylko mógł:-)Naprawdę warto było iść na to badanie , jestem teraz zupełnie spokojna o zdrowie dzidzi;-)

Martolinka! Gratuluje syneczka! I ze wszystko dobrze!!!

A ja dzis po 18.20 mam to badanie-zyje tym od kilku dni:)
hehe Ty masz dzis a ja do jutra rana musze czekac:-)a juz sie stresuje:-)
Jestem od wczoraj bogatsza o nowe wiadomości na temat mojego ....... SYNECZKA!!!!!!!!!!!!!!Tak mówiła mi moja intuicja i się sprawdziło:-D To było niesamowite badanie . Gin pomierzyła aszystko od nosa , przez serce , głowe, nerki aż po przeliczenie liczby paluszków.:-)Maluszek jest całkiem zdrowiuśki i waży 386 g.Nie dał się pomierzyć jeżeli chodzi o długość mój wielkolud :-)Mamy piękny filmik ... cudna buzia i nawet siusiak jest ze zbliżenia - to będzie prezent na 18te urodziny:-DSynek czuł , że jest w centrum zainteresowania - prezentował swoje wdzięki jak tylko mógł:-)Naprawdę warto było iść na to badanie , jestem teraz zupełnie spokojna o zdrowie dzidzi;-)
super wiadomosci:-)gratuluje zdrowego synka:-)

Dziękuje dziewczyny :-)Właśnie o raz kolejny oglądałam maluszka - czysta rozkosz i najlepszy film świata , zasługuje na max liczbę Oscarów ;-) Wasze badanie też będzie niesamowitym przeżyciem, i nie dziwię się , że już zżera Was niecierpliwość - ja też nie mogłam znalezc dla siebie miejsca

reklama
Martolinka super! Gratuluje syneczka!

Agissa jaką Zurawinkę berzesz i jak często boja mam to samo i nie moge się dziadostwa pozbyć. Co robiłaś?

Do góry