reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

A ja najchętniej urodziłabym w 42 tc....chociaż już teraz brzuch mi przeszkadza, ale wolałabym jak najpóźniej urodzić.:-)Jestem mądra, a tu może okazać się, że czeka mnie cc, bo mój syneczek ma wymyślną pozycję.....leży w poprzek:no:

Ostatnia edycja:
reklama
ja byłam dzisiaj z meżem na tym usg 3d kosztowalo nas to jedyne 250 zł ale cóż ...w dodatku nie mamy płytki bo za późno powiedzieliśmy że chcemy :sorry2: ale co tam najważniejsze! dzidzia jest zdrowa śliczna nie jest zbyt duża (30 centyl) i pani doktor powiedziała że na pewno nie będzie ważyć więcej niż jej starsza siostra czyli 3250 w tej chwili ma 1500
usg było bardzo dokładne każdy organ był sprawdzany dwa razy więc mam nadzieje że będzie dobrze oczywiście jest to dziewczynka i nic już tego nie zmieni nawet ja na tym dokładnym usg mogłam to stwierdzić ;-)
poza tym córka zapowiada się na takiego samego spiocha jak jej siostra (co bardzo mnie cieszy) nie zbyt duzo się rusza (ale w normie) i bardzooo dużo śpi na tym usg tez nic nie było w stanie jej obudzić pomimo stareń pani doktor

Najważniejsze, że waga w normie ;-)Po takim badaniu dokładnym człowiek jest spokojniejszy:tak:gratuluję

Ja tez już po wizycie po 5 tygodniach przerwy bo lekarz był na dłuuugim urlopie. No i przez te 5 tygodni trochę się narobiło, rozwarcie na 2 cm i szyjka bardzo miękka jak to gin obrazowo wyjaśnił "rozlazła":baffled:. Tak że od wczoraj zakaz wszelkich robót, spacerów (a ja codziennie po 6 - 8 km sobie spacerowałam) , walizka spakowana ma czekać przy drzwiach, do tego fenoterol 4 x dziennie i modlic się o każdy kolejny dzień, ale i tak lekarz przewiduje, że wytrzymam a raczej moja szyjka max 4 tygodnie :sorry2:. Na szczęście junior zdrowy i pięknie rośnie (2098 g.) :-) - a ja uparta jestem i mam zamiar do 40 tygodnia wytrzymać choćbym miala te tygodnie w pozycji horyzontalnej spędzić.

Sylaba no cóż.......życzę słodkiego lenistwa:-pbędzie dobrze na pewno:-)

Ja juz też po wizycie... Wyniki krwi nie najlepsze, balansują na granicy normy , ale nie przepisał mi witamin poza feminatalem , który cały czas biorę.Stwierdził , ze tak patrzy na mnie i zastanawia się gdzie to dziecko się jeszcze zmieści, bo wyglądam jakbym miała zaraz urodzić:-)Usg nie robił, posłuchaliśmy serduszka i wszystko ok;-)
I najważniejsze- przytyłam przez ten miesiąc tylko 2,5 kg:-D pozwolił mi też stosować ten no-scar więc.......Rozstępy drżyjcie;-)
Maleństwo głową w dół ;-)

Ja juz też po wizycie... Wyniki krwi nie najlepsze, balansują na granicy normy , ale nie przepisał mi witamin poza feminatalem , który cały czas biorę.Stwierdził , ze tak patrzy na mnie i zastanawia się gdzie to dziecko się jeszcze zmieści, bo wyglądam jakbym miała zaraz urodzić:-)Usg nie robił, posłuchaliśmy serduszka i wszystko ok;-)
I najważniejsze- przytyłam przez ten miesiąc tylko 2,5 kg:-D pozwolił mi też stosować ten no-scar więc.......Rozstępy drżyjcie;-)
Maleństwo głową w dół ;-)

no to zaczynaj kuracje z no scarem :-) moje rozstepy pomalutku bieleja... ale sa chwile ze wydaje mi sie ze nic sie nie zmienilo.... ale to przedewszystkim po kapieli kiedy skora jest nagzana i krew je bardziej uwidacznia. rano jak sie budze to za kazdym razem jest lepiej.
tyle ze mi juz pol kremiku zeszlo! a dopiero troszku ponad tydzien smaruje! i wsumie oszczednie nakladam :dry: naszczescie mam jeszcze jedno pudelko jak ten sie skonczy a pozniej pewnie zamowie kolejne :-)

Nie łudzę się, że nastąpi cud na miarę globalną.;-)Lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować;-)ja jutro kupię kremik i bede meldowac.
jestem spokojna po wizycie... przez pare dni zanim sobie czegos nie wkrece;-)

też chyba zainestuję w ten kremik... ttylko ktoś podałby cenę jego?? :sorry2:

okolo 50/60 zl dostepny w aptekach lub na allegro troszku taniej wychodzi ale placisz za przesylke wiec wsumie na jedno wychodzi a tak masz pewnosc ze jak ktos ci kupi to przynajmniej nie bedzie przeterminowany czy cos bedzie z nim nie tak....

Tylko KAM gdzie ty masz jakies rozstepy ???? :confused::confused::confused:

reklama
Hej dziewczyny! ten kremik który reklamujecie dobry jest? Zniweluje te niedoskonałości których się nabawiłam? Na piersiach mam straszną zebrę, w czwartym mc się jeden rozstępik pojawił to od razu zaczęłam smarować balsamem ElastiQ ale niestety nie pomógł... Teraz mam ich masę.

Dziewczynki które bierzecie fenoterol - lekarz przepisał wam również isoptin? Mi tak, ale słyszałam opinie że jest bardzo niezdrowy, więc nie wiem...

U mnie badania nawet w normie, żelazo obniżone ostatnio było to zażywam lek o trudnej nazwie, a tak to nawet nawet. Tylko muszę leżeć bo jak troszkę pochodzę to od razu brzuszek strasznie twardnieje i okropnie boli....

Do góry