reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

ja byłam dzisiaj z meżem na tym usg 3d kosztowalo nas to jedyne 250 zł ale cóż ...w dodatku nie mamy płytki bo za późno powiedzieliśmy że chcemy :sorry2: ale co tam najważniejsze! dzidzia jest zdrowa śliczna nie jest zbyt duża (30 centyl) i pani doktor powiedziała że na pewno nie będzie ważyć więcej niż jej starsza siostra czyli 3250 w tej chwili ma 1500
usg było bardzo dokładne każdy organ był sprawdzany dwa razy więc mam nadzieje że będzie dobrze oczywiście jest to dziewczynka i nic już tego nie zmieni nawet ja na tym dokładnym usg mogłam to stwierdzić ;-)
poza tym córka zapowiada się na takiego samego spiocha jak jej siostra (co bardzo mnie cieszy) nie zbyt duzo się rusza (ale w normie) i bardzooo dużo śpi na tym usg tez nic nie było w stanie jej obudzić pomimo stareń pani doktor

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja tylko na chwilkę, gratuluję dobrych wyników i zadowolenia po wizytach u gin.:tak:
Olcia my też na dniach rozłożymy łóżeczko, ale jeszcze nie szykuję go tak na 100%, bo pościel ubiorę dopiero jak mnie bóle do porodu złapią;-) No chyba, że nie wytrzymam to zrobię to wcześniej;-):-)

ja byłam dzisiaj z meżem na tym usg 3d kosztowalo nas to jedyne 250 zł ale cóż ...w dodatku nie mamy płytki bo za późno powiedzieliśmy że chcemy :sorry2: ale co tam najważniejsze! dzidzia jest zdrowa śliczna

ajjj duzo zaplacilas za to... ja jak bylam w bielsku na 3d to zaplacilam 150zl u doktora Balisia. Mamy plytke, zdjecia i tez wszystko sprawdzal 2 razy.. szkoda ze wczesniej nie wiedzialam ze idziesz to podalabym ci kontakt do niego. No ale najwazniejsze ze corcia zdrowa ;-)

Dziewczyny gratuluje pozytywnych wynikow :-):-):-):-)

ajjj duzo zaplacilas za to... ja jak bylam w bielsku na 3d to zaplacilam 150zl u doktora Balisia. Mamy plytke, zdjecia i tez wszystko sprawdzal 2 razy.. szkoda ze wczesniej nie wiedzialam ze idziesz to podalabym ci kontakt do niego. No ale najwazniejsze ze corcia zdrowa ;-)

Dziewczyny gratuluje pozytywnych wynikow :-):-):-):-)

ja byłam w Katowicach a u doktora Balisia bylam na usg jak była w ciąży z Zuzką i mówiąc szczerze nie ma porównania nie mówiąc o tym że nagadał mi jakiś głupot chyba żeby mnie przestraszyć które jak się potem okazałao nie miały nic wspólnego z rzeczywistością jest też dość wulgarny więc już do niego bym nie poszła pomimo tego że taniej a co do tej płyty to gdybyśmy nie zapomnieli powiedzieć to byśmy dostali ale to nie ma takiego znaczenia ważne że córka jest zdrowa :-)

Ostatnia edycja:
ja byłam w Katowicach a u doktora Balisia bylam na usg jak była w ciąży z Zuzką i mówiąc szczerze nie ma porównania nie mówiąc o tym że nagadał mi jakiś głupot chyba żeby mnie przestraszyć które jak się potem okazałao nie miały nic wspólnego z rzeczywistością nie mówiąc o tym że jest dość wulgarny więc już do niego bym nie poszła pomimo tego że taniej a co do tej płyty to gdybyśmy nie zapomnieli powiedzieć to byśmy dostali ale to nie ma takiego znaczenia ważne że córka jest zdrowa :-)

no to dobrze zrobiliscie ;-) mi nic zlego nie nagadal i byl bardzo mily no ale roznie bywa. i tak jak piszesz najwazniejsze ze cora zdrowa :-)

kurcze, ja chciałam na 3d iść to mi powiedzieli, że skoro z dzidzią wszystko o.k. to bez sensu bo dzidzia już za duża jest i w całości tylko twarz zobaczę i jak coś to zdjęcie dłoni albo stópki mogą zrobić. I sama nie wiem co mam robić. Fakt, najważniejsze, że dziecko zdrowe!
luandzia gratuluję dobrych wyników!!!

kurcze, ja chciałam na 3d iść to mi powiedzieli, że skoro z dzidzią wszystko o.k. to bez sensu bo dzidzia już za duża jest i w całości tylko twarz zobaczę i jak coś to zdjęcie dłoni albo stópki mogą zrobić. I sama nie wiem co mam robić. Fakt, najważniejsze, że dziecko zdrowe!
luandzia gratuluję dobrych wyników!!!

no ja nawet nie żałuje że nie mam tego filmu bo ciekawych ujęć raczej nie było bo dziecko jest już duże w dodatku moja córcia miała odwróconą glówkę i spała
dzieci najbardziej fotogeniczne są ok 20 tyg ale ciesze się że pojechaliśmy bo pani doktor wszystko sprawdziła na bardzo dobrym sprzęcie w tym przepływy itd

Podobno takie duże dzieci sie teraz rodzą przez te witaminy...ciekawe czy to prawda...ja tam łykam od początku.
tak mi powiedział mój gin i połozna ale ja i tak nie mogę brać witamin bo po nich wymiotuje więc na początku brałam tylko kwas foliowy potem żelazo ale już chyba przestane bo na wypisie ze szpitala mam dobre wyniki morfologii czasami zdarza się że wezmę ten prenatal dha ale to właściwie taki tran w kapsulkach a nie kompleks witamin

reklama
ja gdybym nie brała witamin to myślę, że sytuacja mogłaby stać się dramatyczna - i tak musiałam wybrać prenatal classic, bo tylko on pokrywa 400% dziennego zapotrzebowania na hemoglobinę i jak tylo przez moment brałam feminatal (200%) to wyniki leciały, nie wspomnę że mój układ krzepnięcia i tak na granicy normy:zawstydzona/y::baffled: No ale moja krew zawsze była - powiedzmy - średnia:dry::baffled::-(... A jeszcze do tego ta cholerna grupa - już widziałam co się działa jak mnie przyjmowali na oddział :baffled:. Przy porodzie dopiero cyrk będzie, jak sądzę...:zawstydzona/y::baffled:

Do góry