reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja tez już po wizycie po 5 tygodniach przerwy bo lekarz był na dłuuugim urlopie. No i przez te 5 tygodni trochę się narobiło, rozwarcie na 2 cm i szyjka bardzo miękka jak to gin obrazowo wyjaśnił "rozlazła":baffled:. Tak że od wczoraj zakaz wszelkich robót, spacerów (a ja codziennie po 6 - 8 km sobie spacerowałam) , walizka spakowana ma czekać przy drzwiach, do tego fenoterol 4 x dziennie i modlic się o każdy kolejny dzień, ale i tak lekarz przewiduje, że wytrzymam a raczej moja szyjka max 4 tygodnie :sorry2:. Na szczęście junior zdrowy i pięknie rośnie (2098 g.) :-) - a ja uparta jestem i mam zamiar do 40 tygodnia wytrzymać choćbym miala te tygodnie w pozycji horyzontalnej spędzić.

reklama
Sylaba kochana to koniec spacerków, teraz tylko kanapa, tv i ewentualnie BB:tak: Jesteś dzielna dziewczynka skoro mówisz, że do 40 tyg. wytrzymasz- życzę Ci tego z całego serca! A dzidzię masz już ponad 2 kg:-) ale ładnie rośnie.

duże te wasze dzieciaki moja córcia to chyba rzeczywiście dolna granica normy :sorry2:przez to niby wychodzi mi teraz troche późniejszy termin ale ja myślę że urodzi się mniej więcej w terminie z om tylko będzie troche mniej ważyć
wczoraj na tym usg pani doktor powiedziała mi też że pępowiny jest bardzo dużo ale na szczęście przed dzidziusiem a nie koło szyjki
położenie główkowe i to już też się raczej nie zmieni bo dziecko jest juz duże i z każdym tygodniem jest już coraz mniej prawdopodobne że się przekręci

Ja stara panikara dorwałam jednak dzisiaj mojego gina w szpitalu i pozwolił mi przyjechać, rozumie, że jestem na końcówce i wolę nawet przesadzac niż olac jakieś objawy.
Zbadał mnie. Mała w tydzien przybyła 200 g. SZOK
Waży już 2 kg !!!! Jeju ona chyba nie ma zamiaru ważyć 3500 kg co?
icon_smile.gif
icon_biggrin.gif

Szyjka dalej długaśna 4 cm, wód dużo, wszystkie wymiary odpowiednie.
Położenie dalej miednicowe.
Zrobił mi ktg i żadnych nieprawidłowości nie ma. Położna do lekarza "OOO będzie Pan miał cięcie u Pani", a on "Że niewiadomo, może mała jeszcze stanie na głowie"
icon_biggrin.gif

W weekend rozkładam łóżeczko z mężulem AHHHHH.

hej

ja też prawdopodobnie będę miała cesarke mój maluszek od "samego początku" ułożony miednicowo jakoś nie chce "chodzić" do góry głową. ja już się trochę z tym oswoiłam. ale napewno wolałabym rodzić naturalnie.:-)

Ja tez już po wizycie po 5 tygodniach przerwy bo lekarz był na dłuuugim urlopie. No i przez te 5 tygodni trochę się narobiło, rozwarcie na 2 cm i szyjka bardzo miękka jak to gin obrazowo wyjaśnił "rozlazła":baffled:. Tak że od wczoraj zakaz wszelkich robót, spacerów (a ja codziennie po 6 - 8 km sobie spacerowałam) , walizka spakowana ma czekać przy drzwiach, do tego fenoterol 4 x dziennie i modlic się o każdy kolejny dzień, ale i tak lekarz przewiduje, że wytrzymam a raczej moja szyjka max 4 tygodnie :sorry2:. Na szczęście junior zdrowy i pięknie rośnie (2098 g.) :-) - a ja uparta jestem i mam zamiar do 40 tygodnia wytrzymać choćbym miala te tygodnie w pozycji horyzontalnej spędzić.

ja w tej pozycji już drugi tydzień spędzam - jest to dla mnie koszmar bo jestem osobą aktywną fizycznie - ale czego cłowiek nie zrobi dla własnego dziecka...??? szyjka rozwarta na 1,5 cm a mały ułożony miednicowo:szok: Jutro zaczynam 33 tydzień wiec jeszcze trochę czasu sobie poleże

sylaba to ładnie leż
chyba jako jedyna napisałaś że chcesz dotrwać do 40 tc :-)
większość z nas chyba jednak liczy chcąc lub czasami ne chcąc na wcześniejsze rozwiązania
lekarze mówią że do 36 to wcześniaki w 37 tc dzidzia jest już donoszona i w pełni gotowa do samodzielnego życia ale po coś trwa ta ciąża 40 tyg i jak się uda to niech sobie tyle siedzą dzidziolki:tak:

hej

ja też prawdopodobnie będę miała cesarke mój maluszek od "samego początku" ułożony miednicowo jakoś nie chce "chodzić" do góry głową. ja już się trochę z tym oswoiłam. ale napewno wolałabym rodzić naturalnie.:-)

Ja z jednej strony się cieszę, że może będzie CC, bo boję się bólu, ale po CC też jest mega ból i dziecka się nie dostaje na noc przez pierwszy dzień, albo i dwa....

Sama nie wiem co bym chciała.
Na pewno chcę dziecko, ale nie chcę bólu :-D :-D

Sylaba, powodzenia!!! na pewno dotrwasz!!!
Ola, patrz, ja też chcę dzidzię a nie chcę bólu :)))) I jeden poród i drugi do łatwych przeżyć nie należy, ale liczy się zdrowie nasze i naszych maluszków. Damy radę!!! czy siłami natury czy przez cc :)))))

sylaba trzymaj się, jest nas coraz więcej na fenoterolu i ze skracającymi się szyjkami, ale nie powiedziane jest że urodzisz wcześniej. Czasem zdarza się że nawet po terminie. Moja siostra odstawiła fenoterol w 38 tygodniu a urodziła w 42 :)) a miała już rozwarcie 2 cm od 36 tc
olica moja siostra miała cesarkę i na noc jej wzięli dzidzi, ale na drugi dzień już spacerowała po korytarzu, więc to zależy od organizmu. Czasami po sn gorzej niż po cc a czasmi odwrotnie.

reklama
sylaba to ładnie leż
chyba jako jedyna napisałaś że chcesz dotrwać do 40 tc :-)
większość z nas chyba jednak liczy chcąc lub czasami ne chcąc na wcześniejsze rozwiązania
lekarze mówią że do 36 to wcześniaki w 37 tc dzidzia jest już donoszona i w pełni gotowa do samodzielnego życia ale po coś trwa ta ciąża 40 tyg i jak się uda to niech sobie tyle siedzą dzidziolki:tak:
o a ja myślałam, ze w 38. Fajnie, coraz blizej :-)

sylaba trzymaj się, jest nas coraz więcej na fenoterolu i ze skracającymi się szyjkami, ale nie powiedziane jest że urodzisz wcześniej. Czasem zdarza się że nawet po terminie. Moja siostra odstawiła fenoterol w 38 tygodniu a urodziła w 42 :)) a miała już rozwarcie 2 cm od 36 tc
olica moja siostra miała cesarkę i na noc jej wzięli dzidzi, ale na drugi dzień już spacerowała po korytarzu, więc to zależy od organizmu. Czasami po sn gorzej niż po cc a czasmi odwrotnie.
czytałam,z e zalecane est wstanie najdalej dobę po cc i dużo ruchu.
W październikowym "Twoim dziecku" ma być wszystko o cc. Juz powinno być w kioskach.

Do góry